Najbolji igrač 36. kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Mirko Ivanić, strelac i dvostruki asistent za ekipu Crvene zvezde u ubedljivom trijumfu nad ekipom Zlatibora u Beogradu.

Odigrano je još jedno prolećno kolo u kom su strelci bili više nego raspoloženi, pa smo imali priliku da vidimo čak 41 gol na 10 odigranih susreta! Jedan od najefikasnijih mečeva bio je onaj na stadionu ’’Rajko Mitić’’, iako nije izgledalo da će tako biti nakon prvih 45 minuta. Crvena zvezda se razigrala tek u drugom poluvremenu i trijumfovala rezultatom 6:1 (0:1), a najzaslužniji za to je ove sezone sjajni Mirko Ivanić. On je na poluvremenu ušao u igru i bukvalno od prvog dodira sa loptom konstantno ulazio u prilike. Za samo pet minuta provedenih na terenu postigao je dva pogotka, a nešto kasnije zabeležio i jednu asistenciju, čime je u potpunosti preokrenuo rezultat i omogućio svom timu da bez problema privede meč kraju. Zbog toga je upravo on naš izbor za najboljeg aktera ove runde takmičenja, a treba reći da je najozbiljnije konkurente imao u Dejanu Zukiću (Vojvodina) i Damjanu Krajišniku (Metalac).


FOTO: FK Crvena zvezda

Mirko Ivanić (27) je rođen u Bačkom Jarku, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Vojvodina. Pored nastupa za seniorski tim Novosađana nastupao je i za Proleter i beloruski tim BATE Borisov, odakle je u februaru 2019. godine i stigao u ekipu Crvene zvezde. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 33 superligaška nastupa i postigao 15 pogodaka, uz 8 asistencija.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: