Nišlije večeras u okviru 6.kola Super lige Srbije dočekuju goste iz Kuševca, ekipu Napretka. Domaći tim trenutno se nalazi u boljoj formi od Kruševljana, a tu je i prednost domaćeg terena, pa su Nišlije uverene da će izboriti novu pobedu.

Domaćini u ovaj susret ulaze sa puno samopouzdanja i optimizma, nakon dobrog početka sezone. Šef stručnog štaba Nenad Lalatović najavio je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da će njegov tim kao i uvek ići na pobedu, ali i upozorio na opasnosti koje prete od Kruševljana:

’’Od kada je počelo prvenstvo dolazi nam najozbiljniji protivnik. Ekipa koju respektujem, koju sam trenirao, jako organizovan klub. Tim koji, siguran sam i ubeđen u to, zaslužuje da bude među četiri ili pet prvih na tabeli. Ali, kao što uvek ponavljam, mene ime protivnika ne zanima. Mi u Nišu uvek idemo na pobedu. Tako će biti i ovog puta, iako moramo da budemo jako obazrivi, jer Napredak ima opasne krilne igrače, ofanzivne bekove, iskusan vezni red, ubojitog napadača. Ali, jak tim ima i Radnički. Nikoga se ne plašimo, pokazali smo i protiv Spartaka ko smo i šta smo. Tačno je da nam je tada baš sve polazilo za nogom, nadam se da će tako biti i sada i da ćemo uspeti da ostanemo na trenutnoj pozicji. Ta deoba prvog mesta nas ne opterećuje, ne zaluđujemo se da možemo da budemo prvaci. Svesni smo koliko je to teško, ali želimo da potvrdimo da smo među prve tri ekipe u zemlji i da ponovo izađemo u Evropu.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da će novajlijama biti potrebno vreme za pun takmičarski ritam:

’’Novajlije Uroš Damnjanović i Marko Mitrović su tu, treniraju sa nama, mogu da računam na njih, ali nezgodno je to što nisu prošli pripreme sa nama. Najrealnije je da će njih dvojica u punom takmičarskom ritmu biti sredinom septembra, kada se završi pauza zbog obaveza reprezentacije. Siniša Babić dobro trenira i uskoro će moći da odgovori svim zadacima i on će biti veliko pojačanje za nas. Lazar Ranđelović i Riota Noma imaju lakše povrede i videćemo hoće li biti u postavi protiv Napretka.’’

Meč 6.kola Super lige Srbije između Radničkog i Napretka igra se danas, u subotu 25.avgusta 2018.godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: fkradnickinis.rs