Derbi meč 17. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Dueli ova dva kluba uvek su privlačili veliku pažnju, pre svega zbog toga što su uvek bili kvalitetni i što ih je krasila otvorena borba za bodove.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili jedanaest pobeda, uz dva remija i tri poraza, pa sa 35 bodova na svom kontu trentno zauzimaju 2. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu TSC-a, a rezultat je bio 0:4. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili osam pobeda, uz pet remija i tri poraza, pa sa 29 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Napretka, a rezultat je bio 3:0. Tokom prethodne sezone dva tima su odigrala dva međusobna susreta, a oba puta slavio je tim koji je bio domaćin. Čukarički je u jesenjem delu sezone na Banovom brdu ostvario pobedu rezultatom 2:1, dok je na proleće Partizan u Humskoj slavio rezultatom 4:1. Zanimljivo je da su ’’brđani’’ oba dosadašnja trijumfa u Humskoj ostvarili u sezoni 2015/16.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da je zadovoljan igrom svog tima u prethodnim susretima, ali i da u ovaj meč ulaze u specifičnim okolnostima, bez trojice napadača koji su van stroja:

’’Igramo u poslednje vreme dobro, u dobrom smo raspoloženju. Imamo za protivnika izuzetnu ekipu koja je stabilna u gornjem delu tabele i bori se za Evropu. Biće neizvesna utakmica. Imamo kadrovskih problema, pošto su nam tri napadača van stroja, tu smo malo u problemu, ali ko god da igra nije problem, imamo uvek rešenje. Možete da imate pet-šest povređenih igrača, imamo veliki fond, nego je problem što je sve na istoj poziciji. Stvarno je to problem, napravili smo sinhronizaciju između njih, ali preguraćemo ovu godinu nekako. Da se nije desio Holender znao bih tim, ali još ćemo odlučiti. U prethodnim mečevima bilo je bitno da protivnici nisu stvarali šanse, a i menjali smo pojedine igrače. Prihvataju polako ono što ja želim, stabilniji smo, ne samo poslednja četvorka ekipe nego i ostali. Što se tiče kolege Đorđevića pratim njegov rad, znam sve o njemu. On unosi svoj stil, izuzetno su konkretni, imaju vrlo ofanzivnu i direktnu napadačku liniju i lako dolaze u poslednjih dvadeset metara od gola. Voleo bih da postignemo u prvom delu. Biće neizvesna i intenzivna utakmica. Imaće i oni šanse, moramo da budemo spremni na sve. Oni su direktni i konkretni, mogu da postignu gol u svakom trenutku. Mi smo u dobroj formi, stabilni smo, videćemo.’’

Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Dušan Đorđević ističe da protiv rivala kao što je Partizan koncentracija mora biti na najvišem nivou, jer će kazniti svaku grešku, ali da su igrači svesni svojih kvaliteta i da žele to i da pokažu na terenu:

’’Tako kvalitetne ekipe nemaju mnogo milosti, ako im dozvolite situacije koje mogu da pretvore u šansu ili gol. Imamo iskustva iz prethodne utakmice, u ekipi imamo igrača koji su mnogo puta nastupali u duelima protiv Partizana ili Crvene zvezde. Posedujemo i mi kvalitete i to izuzetne, tako da se nadam da ćemo pružiti žestok otpor. Cilj je da pokažemo da posedujemo ozbiljan kvalitet i organizaciju u igri, voleo bih da utakmica bude zanimljiva za gledanje i žestoka u svakom pogledu. Ako ne računamo Kup Srbije, u kojem nismo izgubili, ali smo eliminisani, malerozno je pominjati pred Partizan našu seriju. Ali, svakako smo se stabilizovali, na nekim utakmicama gde smo odigrali nerešeno zaista smo bili bliži pobedama od protivnika. Ipak, ne smemo na tome da stanemo, svaki dan pričam sa igračima da mora još bolje. Daleko od toga da mi pretimo Partizanu, ali kao ekipa rastemo i imamo još prostora da napredujemo. Siguran sam i ja u to, ali i igrači sa kojima radim. Željni su da se dokažu, da izgledaju najbolje što mogu. Mi u stručnom štabu pripremimo sve što inače radimo za svakog drugog protivnika. Sada su samo igrači svega svesniji i koncentrisaniji na sve što radimo.’’

Derbi susret 17. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Partizana i Čukaričkog igra se u subotu 05. decembra 2020. godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO:  FK Čukarički