Najbolji igrač 8.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Ričmond Boaći, asistent i dvostruki strelac za ekipu Crvene zvezde u pobedi nad ekipom Radnika na stadionu ’’Rajko Mitić’’.

Odigrano je i osmo prvenstveno kolo koje su obeležile pobede gostujućih ekipa, u čak šest susreta, a zanimljivo je da nijedan meč nije završen nerešenim rezultatom. Uspešan domaćin je uz niški Radnički bila i ekipa Crvene zvezde koja je ubedljivo savladala goste iz Surdulice, ekipu Radnika. Meč je završen rezultatom 6:0(2:0), a najbolji akter ovog duela bio je povratnik u redove crveno-belih Ričmond Boaći. Internaciionalac iz Gane, dobro poznat srpskoj publici, još jednom je pokazao klasu i sa dva pogotka i jednom asistencijom dao najveći doprinos pobedi svog tima. Ponovo je bio nerešiva enigma za odbranu protivnika, sjajno je sarađivao sa saigračima, a iznudio je i isključenje golmana gostiju. Svojim učinkom je u potpunosti zaslužio epitet najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola prema izboru naše redakcije. Treba reći da je ovog vikenda sjajnu partiju pružio i napadač Zemuna Filip Kukuličić koji je uz još jednog novajliju u redovima crveno-belih, Marka Marina, bio u najužoj konkurenciji za ovo laskavo priznanje.

Početak utakmice nije nagoveštavao ovakav debakl Surduličana koji su uspevali da pariraju mnogo snažnijem rivalu, a preloman momenat bilo je isključenje golmana gostiju Nikole Vasiljevića u 26.minutu susreta, nakon starta nad Ričmondom Boaćijem van kaznenog prostora. Crveno-beli su do prvog pogotka stigli u 33.minutu susreta, nakon sjajnog solo prodora Marka Marina koji je nanizao nekoliko igrača i idelano uposlio Ričmonda Boaćija, a ovaj sa nekih šest-sedam metara loptu poslao pored rezervnog golmana surduličkog tima. Drugi pogodak višen je u 42.minutu susreta, a ovoga puta uloge su bile zamenjene. Nakon majstorske asistencije petom Rićmonda Boaćija lopta je na desnoj strani stigla do Marka Marina, a ovaj je snažnim i preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca matirao golmana gostiju. U drugom poluvremenu su viđena još četiri pogotka domaćeg tima. Strelac trećeg pogotka na ovom susretu bio je Džonatan Kafu u 53.minutu, nakon što je vešto iskoristio asistenciju Filipa Stojkovića posle prodora po desnoj strani. Četvrti pogodak viđen u 62.minutu bio je i najlepši, prava majstorija Ričmonda Boaćija koji je nakon asistencije Veljka Simića snažnim i izuzetno preciznim udarcem sa nekih petnaestak metara ’’skinuo paučinu’’ sa gola Surduličana. Peti pogodak viđen u 73.minutu susreta delo je još jednog novajlije, Gorana Čaušića, koji je nakon kratkog dodavanja Marka Marina snažno i neodbranjivo šutirao sa ivice kaznenog prostora. Poslednji šesti pogodak postigao je u 82.minutu susreta rezervista Nikola Stojiljković. Nenad Krstičić je na levoj strani uposlio Milana Rodića, ovaj glavom idealno uposlio Stojiljkovića koji je, takođe glavom, sa ivice peterca loptu poslao u mrežu gostujućeg tima.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Ričmond Boaći (25) je rođen u Akri (Gana), igra na poziciji centralnog napadača, a tokom juniorske karijere je nastupao za Benchem United, DC United Ghana i italijansku Đenovu u koju je stigao kao tinejdžer.Tokom seniorske karijere nastupao je za Đenovu , Sasuolo, Juventus, španski Elče, Atalantu, holandsku Rodu, Latinu, Crvenu zvezdu i kineski JS Suning. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Gane (U20), kao i 13 nastupa za najjaču selekciju, uz 5 postignutih pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: