Derbi meč 32. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Nišu gde domaći Radnički dočekuje goste iz Ivanjice, ekipu Javor Matisa. Biće to duel dva kvalitetna tima koji se krajnje neočekivano nalaze jako blizu zone ispadanja, a poraženi rival bi dodatno zakomplikovao svoju poziciju.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili jedanaest pobeda, uz pet remija i petnaest poraza, pa sa 38 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 12. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Partizana, a rezultat je bio 2:0. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili deset pobeda, uz sedam remija i četrnaest poraza, pa sa 37 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 13. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 1:5. Prethodni duel ovih rivala odigran u prvom delu sezone u Ivanjici ekipa Javor Matisa je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 1:0.

Novi šef stručnog štaba domaćeg tima Aleksandar Stanković ističe da nije čarobnjak i da nije mogao puno toga da uradi u kratkom vremenskom periodu, ali da u ekipi ima pozitivne energije i da je optimista:

’’Rekao sam i na promociji u ponedeljak i ostajem pri tome da Radnički u svakoj utakmici do kraja mora da ide na pobedu. To što se dešava unutar ekipe u poslednje vreme sigurno nije sjajno, ali ne smemo da kukamo. Nikola Stevanović ima crveni karton i neće moći da pomogne timu, dok su Nikola Aksentijević i Nenad Gavrić roviti. Nisu trenirali u uvodnom delu nedelje, ali su sada bolje. Rade malo slabijim intenzitetom i činimo sve da ih osposobimo da mogu da igraju. Nema nas dosta, ali ovi koji su tu dobro su odradili zadatke u nedelji koja je iza nas. Nisam čarobnjak da bih mogao nešto korenito da promenim u igri za šest dana i zato moram da se oslonim na ono što je rađeno ranije. Znam kvalitete mojih igrača i znam da oni mogu da pruže mnogo više od onoga što su pružali u poslednje vreme. Posle svega, mogu da kažem da Javor dočekujemo sa dosta pozitivne energije i nadamo se najboljem mogućem ishodu, a to je naravno trijumf. Javor je dobra i čvrsta ekipa, pre poraza od Zvezde u prošlom kolu vezali su nekoliko dobrih partija, a pamti se njihova pobeda protiv Metalca u gostima. Oni imaju sistem. trener Bondžulić dugo radi u klubu. Visoka su ekipa, fizički dominantna, imaju dvojicu robusnih napadača i očekuje nas velika i zahtevna borba sa njima. Uradili smo dobru analizu, ali više treba da gledamo nas. Moramo biti fokusirani na naš kvalitet i pokušati da ga prenesemo na ovaj meč, kako bi došli do bodova koji su nam neophodni.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Igor Bondžulić ističe da je ovog proleća teško doći do bodova, da ima puno iznenađenja, kao i da je neshvatljivo da je klub kao što je Radnički u ovakvoj situaciji i da će njihovi igrači sigurno biti jako motivisani:

’’Moramo odigrati bolje od onoga što možemo i dati više od realnih mogućnosti. Svaka utakmica je izazov za sebe, a posebno u ovoj situaciji za Radnički. Dočekaće nas sigurno sa mnogo želje za pobedom. Mi to moramo nadomestiti borbenošću i nadamo se da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat. Radnički je, neshvatljivo, došao u poziciju u kojoj se nalazi. Imaju odličan igrački kadar i poslednjih godina beležili su odlične rezultate. Veliki su klub, ali svaki klub može da upadne u krizu. Vidite da ovog proleća ima mnogo iznenađenja, da su mnogo bodova uzeli klubovi koji se bore za opstanak. Svaki bod je važan i teško se osvaja.’’

Derbi susret 32. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog i Javor Matisa igra se u nedelju 18. aprila 2021. godine, sa početkom u 19:00 časova. Možete ga pratiti u okviru multiprenosa na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Radnički Niš / FK Javor Matis