Derbi meč 28. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Subotici gde ekipa Spartaka dočekuje goste iz Bačke Topole, ekipu TSC-a. Biće to duel dva kvalitetna tima koji ove sezone igraju na ujednačenom nivou, pa treba očekivati izuzetno zanimljivu i otvorenu utakmicu.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili trinaest pobeda, uz četiri remija i deset poraza, pa sa 43 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Proletera, a rezultat je bio 2:0. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili dvanaest pobeda, uz pet remija i deset poraza, pa sa 41 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 8. mesto na tabeli. U prethodnom kolus u kao domaćini savladali ekipu Mačve, a rezultat je bio 3:0. Prvi ovosezonski duel ovih rivala odigran u Senti ekipa TSC-a je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 3:0.

Šef stručnog štaba ’’golubova’’ Vladimir Buač ističe da je nezadovoljan rezultatima u prethodna tri kola, ali da očekuje da njegova ekipa odigra kvalitetno i da bodovi ostanu u Subotici:

’’Pred nama je lepa fudbalska predstava, jer nam u goste dolazi ekipa TSC-a koja kao i Spartak pretenduje ofanzivan fudbal. Žao mi je samo što zbog virusa i dalje nema publike, jer bi nam podrška sigurno mnogo značila. Možda je loš trenutak za derbi po nas, jer nam poslednje dve nedelje zgusnutog rasporeda definitivno nisu prijale, te smo u tri utakmice zabeležili jako slabe rezultate. Fokusirali smo se bili na Kup Srbije, a posle ispadanja smo ostali emotivno, psihički i fizički prazni, što se odrazilo na duel s Proleterom. Prethodnih dana smo dobro radili, spremali se, jer imamo visoke ambicije kada je reč o nastavku prvenstva i utakmici sa TSC-om. Ubeđen sam da ćemo na teren izaći sa pravom energijom, dobrim pristupom, odigrati  kvalitetno i da će sva tri boda ostati  u Subotici. Posao nam otežava što i dalje igramo bez kapitena Miloševića. Vidović i  Šormaz  su povređeni, Ivančević ima crveni karto i neće moći da igra. Međutim, imamo dobru širinu u postavi i ekipa koja izađe sigurno će biti spremna da odgovori na sve zadatke za pozitivan rezultat.’’

Trener golmana u stručnom štabu gostiju Silard Farago ističe da je ekipa iz Subotice dobro poznat rival za njegove igrače, kao i da očekuje pozitivan rezultat:

’’Dobro poznajemo ekipu Spartaka, nema zimskih ili letnjih priprema u kojima nismo odigrali po neku kontrolnu utakmicu protiv njih. Mislim da će ovo biti meč koji će direktno odlučiti borbu za  peto mesto. Igraći su dobro trenirali cele nedelje,  uigrani  smo i spremni za nove pobede i dobar rezultat.’’

Derbi susret 28. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Spartaka i TSC-a igra se u subotu 20. marta 2021. godine, sa početkom u 15:00 časova. Ovaj meč možete pratiti putem multiprenosa na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK TSC