Ivanjički Javor Matis u okviru 8.kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Rada.

Domaćini sa puno respekta ulaze u ovaj susret, pre svega zbog činjenice da ’’građevinari’’ imaju nekolicinu izuzetno kvalitetnih igrača, i onih iskusnijih i onih mlađih. Šef stručnog štaba Igor Bondžulić istakao je da očekuje pozitivan rezultat, uprkos povredama i zdravstvenim problemima kod pojedinih igrača:

’’Imali smo peh da su nam se pred pauzu dva igrača povredila, ali su imali vremena da se oporave za ovu utakmicu. U pauzi nas je zadesio i peh u vidu stomačnog virusa koji je oborio nekoliko igrača, tako da oni nisu bili u trenažnom procesu. Tek dva dana pred utakmicu su svi igrači bili na broju i nadam se da ćemo se pribrati i konsolidovati za narednu utakmicu. Očekujemo i dolazak Krnića, koji je imao obaveze prema mladoj selekciji Crne Gore. Biće sigurno rotacija u timu za narednu utakmicu, jer mnogi igrači nisu trenirali i različito su podneli taj virus. Za nas je utakmica u subotu veoma bitna, ali očekujem i da će biti veoma teška. Mnogi nisu trenirali više od sedam dana. Videćemo ko će moći da izdrži devedeset minuta. Verovatno će neki igrači morati da počnu sa klupe. Dolazi nam ekipa Rada, jedan stabilan superligaš, ekipa koja dugi niz godina ima mali rivalitet sa Javorom, što kroz superligaško, što kroz drugoligaško takmičenje. Njihov tim predstavlja spoj mladosti i iskustva. Imaju dosta iskusnih igrača, koji su prošli mnogo teških situacija u svojoj karijeri. Mislim pre svega na Trifunovića, koji im je glavni igrač, pa Kasalicu, Perendiju i još nekoliko igrača, uz nekoliko mladih. Imaju novog trenera od pre tri kola. To je Dragan Radojičić, koji je prošle godine ostvario veliki uspeh sa ekipom Proletera, kada se plasirao u plej-of. Iskusan i energičan trener, koji tu energiju prenosi na ekipu. Rad je izgubio prethodne dve utakmice, a vrlo je teško na ovom nivou takmičenja izgubiti tri puta zaredom. Mi se nadamo i verujemo da možemo produžiti njihov niz loših rezultata, ali smo svesni da će biti jako teško. Biće nam potrebna maksimalna posvećenost u svakom delu utakmice i u svakom delu pripreme utakmice, kao i koncentracija i zalaganje svih igrača. Mislim da ćemo, i pored kadrovskih problema, uspeti da nađemo pravi put i obradujemo navijače.’’

Meč 8.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Javor Matisa i Rada igra se danas, u subotu 14.septembra 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: fkjavor.com