Najbolji igrač 6.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Danilo Pantić, strelac i asistent za ekipu Partizana u pobedi nad ekipom Mačve u Šapcu.

Odigrano je i 6.kolo u okviru Super lige Srbije koje nije donelo veća iznenađenja, a najzapaženiji rezultat postigla je ekipa Dinama koja je stigla do prve pobede i prvih bodova u elitnom rangu. Crvena zvezda i Partizan, kako se i očekivalo, uz mnogo muke su stigli do trijumfa protiv kvalitetnih i motivisanih rivala. Crno-beli su nakon prvog poluvremena gubili u Šapcu, ali su sjajnom igrom u drugom delu u potpunosti preokrenuli rezultat i stigli do pobede rezultatom 1:3(1:0). Najzaslužniji za to svakako je mladi Danilo Pantić koji je asistencijom i pogotkom ’’pogurao’’ svoj tim ka osvajanju sva tri boda. Pored toga, pokazao je veliku angažovanost i borbenost, sjajno je sarađivao sa saigračima i obavio sve taktičke zadatke, naročito u drugom poluvremenu. Treba reći da je i napadač crno-belih Nemanja Nikolić imao odličan učinak na ovom susretu, pa su ovoga puta odlučivale nijanse u našem izboru za najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola.

Domaći tim je u prvom delu igre pružio snažan otpor crno-belima, a hrabra igra Šapčanima je donela vođstvo u 36.minutu susreta. Novajlija Šćekić je napravio prekršaj za najstrožu kaznu, oborenom Gavriću je golman crno-belih Kljajić zaustavio udarac sa ’’bele tačke’’, ali je iz drugog pokušaja najbolji igrač Mačve ipak zatresao mrežu rivala. Drugo poluvreme donelo je potpuno drugačiju situaciju na terenu i potpuni preokret. Crno-beli su u 68.minutu susreta stigli do izjednačenja preko Nikolića, nakon odličnog centaršuta Pantića sa leve strane. U 81.minutu susreta gosti su poveli, ovoga puta nakon faula nad Nikolićem i slobodnog udarca koji je sa nekih dvadesetak metara uspešno izveo raspoloženi Pantić. Konačan rezultat postavio je u 87.minutu Gomeš, nakon akcije po desnoj strani Ivanovića i pravovremene asistencije Nikolića.

Danilo Pantić (21) je rođen u Rumi, igra na pozicijama ofanzivnog veznog igrača i levog krila, a karijeru je započeo u ekipi Partizana. Pre tri godine prešao je u engleski Čelsi, nakon čega je bio na pozajmici u holandskim ekipama Vitese i Excelsior. Pre godinu dana pozajmljen je ekipi Partizana, a od starta aktuelne sezone zabeležio je 12 nastupa u svim takmičenjima i postigao 3 pogotka. Zabležio je i veći broj nastupa i pogodaka za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U16, U17, U19, U21).

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: