Najbolji igrač 2.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Nemanja Čović, strelac i asistent za ekipu Proletera u istorijskoj pobedi nad ekipom Voždovca na stadionu ''Karađorđe'' u Novom Sadu.

Drugo superligaško kolo donelo je puno uzbuđenja i nekoliko izuzetno zanimljivih duela, a jedan od najzanimljivijih svakako je onaj u Novom Sadu gde su fudbaleri Proletera ugostili beogradski Voždovac i slavili rezultatom 2:1(0:0). Bila je to prva, istorijska pobeda novog superligaša u elitnom rangu, i to u duelu sa jednom od najkvalitetnijih ekipa ovog takmičenja. Najzaslužniji za to je, bez bilo kakve dileme, sjajni napadač novosadskog tima Nemanja Čović. On je učestvovao u postizanju oba pogotka, prvo kao asistent, a onda i kao strelac. Pored toga, pokazao je izuzetno borbenu i kvalitetnu igru, sjajno se kretao, u svakom trenutku imao je odlična rešenja, a više nego dobro sarađivao je i sa saigračima. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola.

Tokom prvog poluvremena igralo se otvoreno i ravnopravno, a nekoliko mlakih pokašaja na obe strane nije donelo promenu rezultata. Prava uzbuđenja usledila su tek u drugom poluvremenu koje je bilo više nego zamiljivo za sve prisutne na stadionu ’’Karađorđe’’. Domaći tim je krenuo odlučno i već u 47.minutu susreta stigao do vođstva. Nemanja Čović je sjajno uposlio svog saigrača u napadu Milana Mirosavljeva koji je pobegao svojim čuvarima, utrčao u šesnaesterac i preciznim udarcem matirao golmana gostiju Marka Kneževića. Gosti su i pored neubedljive igre ipak uspeli da stignu do izjednačenja u 62.minutu susreta, nakon greške Miljana Jablana koji je pokušao da vrati loptu golmanu Milošu Vesiću. Njegovu nameru prozreo je napadač ’’zmajeva’’ Filip Stuparević  i ukradenu loptu majstorski poslao u mrežu Novosađana. Igra se tada u potpunosti ’’rasplamsala’’ pa je tokom poslednjih pola sata viđeno nekoliko sjajnih šansi na obe strane. Jednu od njih je u finišu susreta iskoristio raspoloženi Nemanja Čović i tako doneo važnu pobedu svom timu. Igrao se 88.minut kada je kapiten novosadskog tima Slobodan Novaković uputio idealan centaršut sa desne strane, a napadač domaće ekipe je na ivici peterca bio najbolji u skoku i glavom matirao golmana ’’zmajeva’’. Par minuta kasnije, nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, usledilo je veliko slavlje domaćina kojima je uoči ovog susreta uručen pehar za osvojeno prvo mesto u Prvoj ligi Srbije za sezonu 2017/18.


FOTO: Facebook/ FK Proleter 

Nemanja Čović (26) je rođen u Novom Sadu, može da igra na pozicijama krilnog i centralnog napadača, a tokom juniorske karijere nastupao je za ekipe Vojvodine, novosadskog Proletera i italijanske Parme. Tokom seniorske karijere nastupao je za Spartak, Donji Srem, kazahstanski Spartak Semey, Proleter, beloruske klubove Soligorsk i Minsk, kao i grčki klub PAS Lamia 1964. Zabeležio je i nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U19, U21).

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: