Povodom smrti Patrijarha srpskog, gospodina Irineja, Vlada Republike Srbije je proglasila trodnevnu žalost na teritoriji naše zemlje. U skladu sa tom odlukom svi mečevi Super lige i Prve lige Srbije počeće minutom ćutanja.

Svi klubovi koji se takmiče u ova dva ranga takmičenja upoznati su sa Članom 9. Zakona o obeležavanju dana žalosti na sportskim manifestacijama, koji glasi:

Dan žalosti u sportskim halama, na stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili na pola koplja zastave Republike Srbije i zastava sportskih klubova, a ako je reč o sportskim susretima međunarodnog značaja onda i spuštanjem zastava međunarodnih sportskih organizacija na pola jarbola ili na pola koplja.

U slučaju iz stava 1. ovog člana, pre početka sportske manifestacije, sudija zviždukom pištaljke označava početak i završetak odavanja pošte minutom ćutanja, i prikladnih poruka kojima se odaje pošta nastradalim u nesreći zbog koje je proglašen dan žalosti.

Igrači, rezervni igrači, treneri, sudije i svi ostali učesnici sportske manifestacije, kao i prisutni gledaoci (osim nepokretnih invalida), dužni su da pri odavanju pošte minutom ćutanja ustanu i da dostojanstveno obeleže odavanje pošte nastradalima u nesreći zbog koje je proglašen dan žalosti.