Večeras je odigran revanš meč 3.kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Spartaka iz Trnave i Crvene zvezde, a srpski šampion je nakon velike borbe i produžetaka obezbedio plasman u plej-of.

Nakon velike borbe i više od dva sata igre ekipa Crvene zvezde je slavila u Trnavi u okviru 3.kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi meč u Beogradu završen je nerešenim rezultatom 1:1, a revanš u Trnavi bio je gotovo preslikan. Ovoga puta prvi su poveli Slovaci, već u 6.minutu susreta, nakon pogotka koji je postigao Marek Bakoš. Već u narednoj akciji, u 7.minutu susreta, crveno-beli su izjednačili pogotkom El Fardu Bena. Do kraja regularnog dela vodila se rovovska borba, sa puno prekida, pa je rezultat ostao 1:1. Usledili su potom produžeci u kojima su crveno-beli bili mnogo bolji rival, stvarali šanse i na kraju i pogodili mrežu Slovaka. El Fardu Ben je sjajno asistirao Nemanji Radonjiću, a ovaj je majstorski odreagovao i rešio pitanje pobednika ove utakmice, kao i dvomeča. Nije Slovacima pomogao ni nesmotreno napravljen penal u poslednjim trenucima drugog produžetka, prečka je bila saveznik fudbalera Crvene zvezde, pa je na semaforu ostalo 1:2.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Ekipa Crvene zvezde će u plej-ofu kvalifikacija odmeriti snage sa austrijskim Salzburgom. Bolji u tom dvomeču obezbediće plasman u grupnu fazu Lige šampiona, dok će poraženi nastaviti takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope. Prvi mečevi plej-ofa na programu su 21. i 22.avgusta, dok su revanši na programu 28. i 29.avgusta. Crvena zvezda će u prvom susretu biti domaćin, ali pred praznim tribinama, zbog kazne koju je izrekla UEFA. Žreb za grupnu fazu Lige šampiona održaće se u Monaku 30.avgusta.


FOTO: crvenazvezdafk.com