Večeras su odigrani preostali revanš mečevi plej-of runde kvalifikacija za Ligu šampiona, a srpski predstavnik obezbedio je plasman u najelitnije fudbalsko takmičenje.

Ekipa Crvene zvezde, aktuelnog šampiona Srbije, večeras je gostovala u Salzburgu u pokušaju da nakon mnogo godina i pokušaja konačno izbori plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Nakon prvog susreta odigranog u Beogradu pred praznim tribinama, koji je završen rezultatom 0:0, Austijanci su bili favoriti u revanš meču. Ipak, nakon velike borbe i uz podršku preko deset hiljada navijača crveno-beli su uspeli da obezbede rezultat koji ih je odveo u elitu. Meč je završen rezultatom 2:2(1:0), a srpski tim je prošao dalje zbog golova postignutih u gostima.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Ekipa Crvene zvezde je meč počela isuviše oprezno i prepustila domaćinu kontrolu nad utakmicom. Ofanzivnom igrom ekipa Salzburga je stvorila veći broj šansi i na kraju uspela da stigne do prednosti u 45.minutu susreta. Odbrana crveno-belih je ostavila samog najopasnijeg napadača domaćeg tima, Dabura, a ovaj je odlično reagovao i poslao loptu iza leđa golmana Borjana. Na startu drugog dela igre novi šok za srpski tim, penal za domaćina. Siguran izvođač najstrože kazne bio je strelac prvog gola Dabur. Kada se činilo da je sve izgubljeno usledio je ’’hladan tuš’’ za domaćina u vidu dva pogotka Bena za samo šezdesetak sekundi. Junak susreta Degenek osvojio je u 65.minutu jednu loptu pored desne aut linije, a onda uputio idealan centaršut ka Benu koji je rutinski savladao golmana ’’bikova’’ Stankovića. Euforija na tribinama nije se ni stišala a u 66.minutu Krstičić je na desnoj strani šesnaesterca pronašao Degeneka, ovaj glavom lobovao golmana domaćeg tima, a Ben na gol liniji samo potvrdio izjednačenje. Do kraja susreta crveno-beli su dali sve od sebe i uspeli da sačuvaju svoju mrežu, nakon čega je usledilo veliko slavlje igrača, stručnog štaba i mnogobrojnih navijača.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Žreb za grupnu fazu Lige šampiona održaće se sutra, u četvrtak 30.avgusta 2018.godine. Izvlačenje grupa će i ovoga puta biti održano u Monaku, a počeće u 18:00 časova, uz direktan prenos na prvom programu TV Arena sport.

Crveno beli će se naći u poslednjem 4.šeširu, među timovima sa najslabijim koeficijentom. Pogledajte raspored ekipa po šeširima:

1.ŠEŠIR: Real Madrid, Atletiko Madrid, Barselona, Bajern Minhen, Mančester Siti, Juventus, PSŽ, Lokomotiva Moskva

2.ŠEŠIR: Borusija Dortmund, Porto, Mančester Junajted, Šahtjor Donjeck, Benfika, Napoli, Totenhem Hotspur, Roma

3.ŠEŠIR: Liverpul, Šalke, Lion, Monako, Ajaks, CSKA Moskva, PSV Ajndhoven, Valensija

4.ŠEŠIR: Viktorija Plzenj, Klub Briž, Galatasaraj, Jang Bojs, Internacionale Milano, Hofenhajm, Crvena zvezda, AEK Atina