Najbolji igrač 11.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Goran Zakarić, dvostruki strelac za ekipu Partizana u pobedi nad ekipom Voždovca u derbiju kola u Humskoj.

Odigrano je jedanaesto po redu superligaško kolo u kome su četiri vodeća tima uspela da ostvare trijumfe i zadrže svoje pozicije na tabeli, a veliki iskorak napravila je ekipa Napretka koja se pobedom u Novom Sadu dodatno približila vrhu tabele. Važne pobede ostvarile su i ekipe Mačve i Proletera, dok je jedini remi viđen u Surdulici gde su Radnik i Spartak odigrali meč bez golova. Crno-beli su u derbiju kola u Humskoj bili više nego ubedljivi u duelu sa ekipom Voždovca, a najzaslužniji za to bio je reprezentativac BiH Goran Zakarić. On je tokom čitavog susreta sjajno sarađivao sa saigračima koji su pružili jednu od najboljih partija ove jeseni, a odličnu igru krunisao je sa dva izuzetno lepa pogotka. Zbog toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja.

Prvu ozbiljniju šansu na ovom susretu propustili su gosti i to je sve što smo u prvom poluvremenu od njih mogli da vidimo. Usledio je period dobre igre crno-belih i prvi pogodak već u 19.minutu susreta. Korner sa leve strane je izveo Danilo Pantić, a najsnalažljiviji u gužvi u petercu bio je Nemanja Miletić koji je loptu poslao iza leđa golmana gostiju Marka Ilića. Drugi pogodak viđen je u 41.minutu susreta, nakon sjajno izvedene akcije kod prekida. Danilo Pantić je loptu poslao ka Nemanji Nikoliću, a ovaj je prosledio ka Goranu Zakariću koji sjajnim udarcem sa dvadesetak metara trese mrežu gostiju. Ofanziva domaćeg tima se nastavila i u drugom poluvremenu, a nakon nekoliko prilika u 71.minutu je viđen i treći pogodak. Indirektan udarac udarac u kaznenom prostoru ’’zmajeva’’, iskosa sa desne strane, izveo je Danilo Pantić, kratko dodavši loptu do Gorana Zakarića, a ovaj je preciznim udarcem ponovo šalje u mrežu gostiju. Konačan rezultat postavio je u 90.minutu susreta rezervista Đorđe Ivanović, sjanim udarcem sa ivice šesnaesterca.


FOTO: partizan.rs

Goran Zakarić (25) je rođen u Gradiški (BiH), igra na poziciji desnog krila, a karijeru je započeo u lokalnoj ekipi Kozare. Kasnije je nastupao i za Široki Brijeg, zagrebački Dinamo, Lokomotivu, Zrinjski, Slaven Belupo i sarajevski Željezničar, odakle je letos i stigao u Humsku. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U19, U21), kao i osam nastupa za najjaču selekciju. Tokom aktuelne sezone zabeležio je osam superligaških nastupa za crno-bele i postigao dva pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: