Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv obavestio je javnost da je novi sportski direktor ovog kluba Ljubiša Dunđerski, nekadašnji fudbaler i istaknuti sportski radnik.

Novi sportski direktor fudbalskog kluba Spartak Ždrepčeva krv iz Subotice od danas je Ljubiša Dunđerski, nekadašnji fudbaler, trener i funkcioner fudbalskog kluba Vojvodina. Upravo je nekadašnji uspešan rad na istoj funkciji u novosadskom klubu bio najveća preporuka za njegov dolazak u Suboticu.

Direktor subotičkog kluba, Dragan Đorđević, istakao je u svojoj izjavi za medije da je dolazak novog sportskog direktora veliko pojačanje za ovaj klub:

’’Angažovanjem Ljubiše Dunđerskog smo značajno pojačali stručni sektor kluba. Mišljenja sam da smo to uradili na vreme, jer nam prestoji prelazni rok, a Ljubiša je u prethodnom periodu kao sportski direktor Vojvodine uradio značaj posao po tom pitanju. Cilj nam je da pojačamo ekipu i da na proleće sačuvamo plasman među osam najboljih ekipa naše lige, a ako se ukaže prilika, i da izborimo mesto koje vodi u Evropu.’’

Ljubiša Dunđerski (44) je rođen u Doboju, igrao je na poziciji veznog igrača, a fudbalsku karijeru započeo je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Mladost iz Bačkog Jarka. Seniorsku karijeru započeo je u ekipi Vojvodine, a jedan period proveo je na pozajmici u čačanskom Borcu. Nakon toga nastupao je za italijanske klubove Atalanta, Komo i Trevizo, da bi po povratku iz inostranstva ponovo igrao za ekipu Vojvodine i Novi Sad.

FOTO: FK Spartak/Facebook