Nakon tronedeljne pauze fudbaleri čačanskog Borca započeli su danas pripreme za nastavak šampionata i borbu za opstanak u elitnom rangu takmičenja.

Danas je nakon tronedeljne pauze ponovo bilo radno na stadionu čačanskog Borca gde je stručni štab na čelu sa Mladenom Dodićem izvršio prozivku igrača. Iskusni trener i njegovi pomoćnici Stanisavljević i Ostojić obavili su potom i prvi trening sa igračima koje su imali na raspolaganju.

Nešto ranije održana je i konferencija za medije povodom početka zimskih priprema, a prisutnim novinarima obratili su se direktor kluba Ivan Stevanović i šef stručnog štaba Mladen Dodić.


FOTO: boracfk.com

Direktor čačanskog superligaša Ivan Stevanović istakao je u svom obraćanju da sa puno optimizma ulazi u pripremni period i da je puno toga urađeno dok je ekipa bila na odmoru:

’’Sa dosta optimizma ulazimo u pripremni period. Mogu reći da klub odlično funkcioniše i da nismo sedeli skrštenih ruku u zimskoj pauzi. Organizovali smo pripreme, obezbedili novu opremu i u narednom periodu ćemo raditi na jačanju igračkog kadra i ispoštovaćemo sve zahteve i želje šefa stručnog štaba. Znamo koji cilj imamo pred sobom i uveren sam da ćemo ga ostvariti. Igračima kojima je istekao ugovor zahvaljujem na korektnoj saradnji i poručujem im da su vrata Borca uvek otvorena za njih.’’

Treba reći da su ugovori sa čačanskim klubom istekli Tanasinu, Bogdanoviću i Krstiću.


FOTO: boracfk.com

Prisutnim novinarima se potom obratio i šef stručnog štaba Mladen Dodić koji je izneo plan i program priprema za predstojeću polusezonu:

’’Počinjemo pripreme na krilima dobre atmosfere koju su doneli odlični rezultati u finišu jesenjeg dela. Znamo kakav cilj imamo pred sobom i daćemo sve od sebe da ga ostvarimo. Prve dve sedmice ćemo raditi u Čačku, a u tom periodu ćemo odigrati i dva kontrolna meča protiv Javora i Slobode. Potom sledi odlazak na Ohrid gde ćemo boraviti od 23.januara do 5.februara. To je stara baza Borca i tamo ćemo odigrati pet utakmica. Sledi povratak u Čačak i generalna proba protiv Metalca. Očekujem da što pre kompletiramo igrački kadar, kako bi kvalitetne pripreme rezultirale dobrim igrama i bodovima u drugom delu prvenstva.’’

Po okončanju kratkog sastanka u svlačionici na kome je trener Dodić prezentovao igračima šta se od njih očekuje, održan je i prvi trening na terenu sa veštačkom travom.

FOTO: boracfk.com