Lider šampionata, ekipa Crvene zvezde, u okviru 27.kola Super lige Srbije gostuje na Banjici gde će odmeriti snage sa ekipom Rada. Stručni štab crveno-belih ne očekuje lak posao protiv uvek veoma motivisanih ’’građevinara’’.

Domaći tim je ove sezone ostvario četiri pobede, uz devet remija i trinaest poraza, pa sa 21 bodom na svom kontu trenutno zauzima 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti u Novom Sadu odigrali nerešeno sa ekipom Proletera, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone neporaženi, uz dvadeset i tri ostvarene pobede i tri remija, pa sa 72 boda na svom kontu zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu ubedljivo savladali ekipu Zemuna, a rezultat je bio 4:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone na stadionu ’’Rajko Mitić’’ završen je pobedom Crvene zvezde, a rezultat je bio 3:1 (2:0).

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević istakao je pred ovaj susret da stanje na tabeli ne odražava kvalitet protivničkog tima i da ne očekuje lak posao:

’’Poslednja utakmica pred reprezentativnu pauzu i ne očekujemo da bude lako. Možda stanje na tabeli to ne pokazuje, ali Rad ima svoj način igre u prolećnom delu prvenstva. Igrači su se navikli na novog trenera Miloševića, a na Banjici imaju motiv više i tamo nikada nije bilo lako igrati. Adekvatno ćemo se spremiti, imamo naš cilj. Ono što treniramo, trudimo se da ponovimo na utakmici. Mogu da kažem da sam zadovoljan, više puta sam ponovio da imam dosta igrača koji su uvek motivisani i svi zaslužuju šansu da budu na terenu. Prijaće nam pauza i posle očekujem da ću imati sve adute na raspolaganju, da će se i reprezentativci vratiti zdravi. Gobeljić, Rodić, Boaći i Marin su bili van stroja, dan pred meč sa Radnikom problema je imao i Čaušić, treninzima se vratio Jevtović i biću posebno srećan da ih sve vidim u trenažnom procesu. Neki od njih bi možda mogli da budu spremni za Rad, ali sve zavisi od procene lekarskog tima. Očekujem posle pauze da se Rodić i Gobeljić vrate u pun trenažni proces.’’

Meč 27.kola Super lige Srbije između Rada i Crvene zvezde igra se sutra, u nedelju 17.marta 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com