Šabačka Mačva u okviru 29.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Dobra igra protiv lidera šampionata u prethodnom kolu uliva neophodno samopouzdanje, pa je u stručnom štabu crveno-crnih prisutan optimizam.

Domaći tim je ove sezone ostvario osam pobeda, uz sedam remija i trinaest poraza, pa sa 31 bodom na svom kontu trenutno zauzima 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu kao gosti su poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone ostvarili dvadeset o dve pobede, uz pet remija i samo jedan poraz, pa sa 71 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Rada, a rezultat je bio 2:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Nišu ekipa Radničkog je rešila u svoju korist rezultatom 3:0 (1:0).

Šef stručnog štaba šabačkog superligaša Darko Tešović istakao je da su mečevi sa najboljim timovima uvek najlepše utakmice za njegove momke i da se nada da će baš oni prekinuti dug i uspešan niz Nišlija:

’’Ovo su najlepše utakmice za moje momke, kada igraju protiv prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, u kojima vidite realno stanje u kojem se ekipa i klub nalaze i individualno i ekipno. Bez obzira na malo vremena za pripremu i odmor između dve teške utakmice svi igraju sa ovakvim rasporedom i u ovim situacijama se pokazuje i karakter ekipe. Radnički je napravio jedan veliki uspeh u ovoj sezoni, drugi su na tabeli, igraju dobro, pokazuju kvalitet i iz utakmice u utakmicu. Kod njih je veoma prisutan kontinuitet u kvalitetu. Ali mi ne bi bili mi kada ne bi razmišljali o pobedi i u ovom susretu, iz jednog prostog razloga što su i oni inspiracija sa jedanaest vezanih pobeda i neko mora da prekine taj niz. Zašto da to ne budemo baš mi, pred našim navijačima. Sa dobrom i kvalitetnom igrom pokazujemo da Mačva jeste klub za plej-of, bez obzira da li ćemo u tome uspeti. Ja i dalje tvrdim, bez imalo ustručavanja, da ova ekipa zaslužuje da bude među osam najboljih u Srbiji, i organizaciono i sa igračkim kadrom. Izlazimo na ovu utakmicu vrlo orni i raspoloženi, napravili smo dobru uvertiru i pozivnicu za sve navijače u prethodnom susretu sa Crvenom zvezdom i dokazali da mogu da veruju svojim igračima i da zaslužuju podršku i na ovom susretu. Ne mogu ni da vam opišem koliko bi nam ta pobeda značila, napravili bi dobar korak ka vrhu, a dokle bi dogurali videli bi u poslednjem kolu.’’

Meč 29.kola Super lige Srbije između Mačve i Radničkog igra se danas, u sredu 03.aprila 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: fkmacva.com