Najbolji igrač 32.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Ognjen Mudrinski, asistent i dvostruki strelac za ekipu Čukaričkog u pobedi nad ekipom Crvene zvezde na Banovom brdu.

Odigrano je i drugo kolo plej-of i plej-aut faze koje je donelo nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica i rezultata, a borbe za titulu, Evropu i opstanak postaju sve neizvesnije. Nerešenim rezultatom završeni su dueli Zemuna i Spartaka, odnosno OFK Bačka i Mačve. U borbi za opstanak važne pobede ostvarile su ekipe Dinama i Rada, savladavši na domaćem terenu ekipe Voždovca i Radnika. Ekipe Napretka i Mladosti novim pobedama, nad ekipama Vojvodine i Proletera, ostale su u krajnje neizvesnoj trci za mesta koja vode u Evropu. Najuzbudljivije je bilo na niškom Čairu i na Banovom brdu gde su ekipe Radničkog i Čukaričkog uspele da nakon preokreta savladaju ’’večite’’, baš uoči novog ’’večitog derbija’’. Najzaslužniji za trijumf ’’brđana’’ bio je napadač Ognjen Mudrinski koji je u pobedi nad svojim bivšim klubom rezultatom 3:2 (2:2) bio asistent i dvostruki strelac. On je tokom čitavog susreta bio velika pretnja odbrani gostiju, odlično je sarađivao sa saigračima i često ulazio u šanse, a u ključnim momentima pokazao je prisebnost i preciznost. Kao tvorac velikog preokreta bez dileme je zaslužio epitet najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola prema izboru naše redakcije. Treba reći da je to drugi put ove sezone, pošto je laskavo priznanje poneo i nakon 15.kola šampionata.

Početak meča obeležila je dobra igra gostiju koji su vrlo brzo stekli značajnu prednost, i pored nekoliko solidnih pokušaja ’’brđana’’. Igrao se 7.minut susreta kada je nakon odlične akcije po desnoj strani Aleksa Vukanović idealno uposlio Marka Marina, a ovaj je rutinski sa ivice peterca uspeo da savlada golmana domaćeg tima. Već u 19.minutu susreta gosti su duplirali prednost, nakon kaznenog udarca dosuđenog zbog prekršaja nad Aleksom Vukanovićem. Siguran egzekutor sa ’’bele tačke’’ bio je El Fardu Ben. Već u 22.minutu susreta ’’brđani’’ su započeli veliki preokret, a strelac je bio Ognjen Mudrinski. Centaršut nakon prodora po levoj strani uputio je Luka Stojanović, a snažni napadač je bio najviši u skoku i matirao golmana gostiju Milana Borjana. U 38.minutu susreta uloge su bile obrnute, jer je Ognjen Mudrinski pravovremeno uposlio Luku Stojanovića, a ovaj prelepim i neodbranjivim udarcem matirao golmana Crvene zvezde. Drugo poluvreme donelo je konačan rasplet, potpuni rezultatski preokret i pobedu ekipe Čukaričkog. Igrao se 67.minut susreta kada je, nakon odlično izvedenog slobodnog udarca od strane Marka Docića, izuzetno raspoloženi Ognjen Mudrinski još jednim snažnim i preciznim udarcem glavom zatresao mrežu crveno-belih. Bio je to prvi ovosezonski poraz lidera šampionata.


FOTO: fkcukaricki.com

Ognjen Mudrinski (27) je rođen u Srbobranu, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u novosadskoj Vojvodini. Kao pozajmljeni fudbaler Novosađana nastupao je i za Hajduk iz Kule i Novi Sad, da bi u nastavku karijere bio član Jagodine, Crvene zvezde, nemačke ekipe  Greuther Fürth, švajcarske ekipe FC Aarau i subotičkog Spartaka, odakle je u julu 2017.godine stigao u Čukarički. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-21). Tokom aktuelne sezone zabeležio je 29 superligaških nastupa i postigao 14 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: