Šabačka Mačva u okviru 33.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje gostujuću ekipu Zemuna. Uloga favorita koju ima domaćin je nesporna, ali važnost ovog susreta za zemunski tim nameće veliki oprez.

Domaći tim je ove sezone ostvario devet pobeda, uz devet remija i četrnaest poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzima 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom OFK Bačka, a rezultat je bio 2:2. Gosti su ove sezone zabeležili samo tri pobede, uz jedanaest remija i osamnaest poraza, pa sa 11 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu odigrali nerešeno sa ekipom Spartaka, a rezultat je bio 0:0. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Šapcu kada je ekipa Zemuna slavila rezultatom 0:2, a drugi put u Zemunu kada je meč završen podelom bodova nakon rezultata 0:0.

Šef stručnog štaba šabačkog tima Darko Tešović istakao je da će gosti zbog situacije u kojoj se nalaze sigurno jurišati na sva tri boda, kao i da bi pobeda u ovom susretu znatno olakšala finiš plej-aut faze:

’’Zemun kao ekipa se nije dobro složio i imaju probleme, ali individualni kvalitet itekako poseduju. Pošto mi vodimo računa o svakom detalju kod svakog protivnika ova utakmica nije ništa drugačija od prethodnih. Možda joj prilazimo na neki drugačiji način, jer znamo koliko nam znači ova utakmica kod kuće, u kojoj možemo mnogo toga da učinimo da bi nam bilo lakše u narednom periodu. Ekipa Zemuna sigurno neće doći u Šabac spremna na poraz, već naprotiv, kao i protiv Spartaka i Voždovca, biće spremni na napad i jurišaće na rezultat koji im je preko potreban, a mi smo spremni na svaku njihovu taktičku zamisao. Imamo veliki motiv, ekipa je spremna i žarko želi da utakmicu odigra na visokom nivou. Teren je idealan, sigurni smo i da će publika ponovo biti brojna. Šapčani su nebrojeno puta pokazali koliko vole Mačvu, bez obzira što će u to neko vreme biti i derbi. Navijači znaju koliko momcima znači njihova podrška sa tribina i prepoznaju da je u ovom trenutku potrebna kako bi istrajali u svom cilju. Svi igrači su u konkurenciji za sastav, imamo problem samo sa Gigićem zbog parnih kartona. Želeo bih samo da se zahvalim Gradu Šapcu na najvišem gradskom priznanju koje je dodeljeno fudbalskom klubu Mačva za ukupan razvoj i promociju grada u godini kada naš klub obeležava stotinu godina postojanja. Ta nagrada nas između ostalog obavezuje da nastavimo sa dobrim rezultatima, da ne odustajemo od svojih ciljeva i da nastavimo da prezentujemo i klub i grad na najbolji način – pozitivnim rezultatima i sportskim ponašanjem i na terenu i van njega.’’

Meč 33.kola Super lige Srbije između Mačve i Zemuna igra se danas, u četvrtak 25.aprila 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: fkmacva.com