Ekipa OFK Bačka u okviru 33.kola Super lige Srbije gostuje u Subotici gde će odmeriti snage sa ekipom Spartaka. Bodovi sa teškog gostovanja bili bi možda i ključni u borbi za opstanak u elitnom rangu.

Domaći tim je ove sezone ostvario jedanaest pobeda, uz devet remija i dvanaest poraza, pa sa 23 boda na svom kontu trenutno zauzima 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom Zemuna, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz devet remija i sedamnaest poraza, pa sa 15 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini odigrali nerešeno sa ekipom Mačve, a rezultat je bio 2:2. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Bačkoj Palanci kada je ekipa OFK Bačka slavila rezultatom 2:1, a drugi put u Kuli kada je ekipa Spartaka slavila rezultatom 3:0.

Pomoćnik u stručnom štabu ‘’plavih’’ Miodrag Pantelić istakao je da je rival možda i najbolja ekipa u plej-aut grupi, ali da će njegov tim pobedom na teškom gostovanju pokušati da olakša dalju borbu za opstanak:

‘’Očekuje nas još jedna u nizu kvalifikaciona utakmica. Prve dve su već arhivirane i na redu je ova treća koja nema veze sa ove dve predhodne. Žao nam je svima što nismo poentirali protiv Radnika i Mačve gde smo igrali dobro i bili blizu osvajanja sva tri boda. Odlazimo sutra u Suboticu maksimalno spremni i koncentrisani da probamo osvojiti bodove s kojima bismo rešili pitanje opstanka u većoj meri. Spartak je možda i najkvalitetnija ekipa u plej-autu i svakako da im je mesto u plej-ofu gde su uz malo sportske sreće mogli da se nađu. Svi igrači su spremni za utakmicu u Subotici i nadamo se da ćemo pružiti dobru partiju i iz Subotice se vratiti neporaženi.’’

Meč 33.kola Super lige Srbije između Spartaka i OFK Bačka igra se danas, u četvrtak 25.aprila 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: fkbacka.com