Ekipa Crvene zvezde u okviru 36.kola Super lige Srbije gostuje u Novom Sadu gde će odmeriti snage sa ekipom Proletera. Crveno-beli su već obezbedili titulu, ali nema sumnje da će dati sve od sebe da sezonu završe pobedama.

Domaći tim je ove sezone ostvario deset pobeda, uz jedanaest remija i četrnaest poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzima 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 3:0. Gosti su ove sezone ostvarili trideset i jednu pobedu, uz tri remija i jedan poraz, pa su sa 54 boda na svom kontu već obezbedili 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Mladosti, a rezultat je bio 1:0. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Novom Sadu kada je ekipa Crvene zvezde slavila rezultatom 0:2, a drugi put u Beogradu kada je isti tim slavio rezultatom 4:0.

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević istakao je da će naredne mečeve iskoristiti da pruži šansu igračima koji nisu imali dovoljnu minutažu:

’’Ostala su još dva kola u Super ligi i stvarno smo fokusirani na Proleter. Često govorim da je jako lepo igrati u Novom Sadu. Proleter je ove sezone kao novajlija u ligi pokazao dosta, a pogotovo ulaskom u plej-of. Imaju jako iskusne igrače koji drže kontinuitet cele sezone. Kolega Dragan Radojičić fenomenalno radi posao, a nije lako voditi jednu takvu ekipu. Iskreno im čestitam na rezultatima i nadam se da će imati uspeha i sledeće sezone. Matematički smo obezbedili titulu, što nam i jeste bio cilj. Imaćemo dosta promena u sastavu i igrača koje ćemo probati. Danas ću doneti odluku na koje ću računati. Mislim da je dosta igrača zaslužilo veću minutažu, možda i veću šansu. Neki igrači su možda dobili veću minutažu, ali o tome pričamo sada kada smo rešili prvenstvo. Gledam šta je najbolje za tim i za datu utakmicu, odnosno kako ja to vidim u pripremi kada se uzima mnogo faktora u obzir. Dosta utakmica smo imali ove sezone i mislim da smo uspeli dosta dobro da ih balansiramo ove sezone. Žao mi je što pojedinci nisu dobili veću šansu, ali na kraju, ja sam tako odlučio.’’

Meč 36.kola Super lige Srbije između Proletera i Crvene zvezde igra se danas, u petak 10.maja 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com