Kruševački Napredak u okviru poslednjeg 37.kola Super lige Srbije gostuje u Beogradu gde će odmeriti snage sa ekipom Crvene zvezde. I pored činjenice da će pobednik slaviti titulu ‘’čarapani’’ se nadaju da će dobrom igrom uveličati slavlje i završiti sezonu na najbolji mogući način.

Domaći tim je ove sezone zabeležio trideset i dve pobede, uz tri remija i samo jedan poraz, pa sa 57 bodova na svom kontu zauzima 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Proletera, a rezultat je bio 0:1. Gosti su ove sezone zabeležili dvanaest pobeda, uz dvanaest remija i dvanaest poraza, pa sa 28 bodova na svom kontu zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini odigrali nerešeno sa ekipom Radničkog, a rezultat je bio 3:3. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Kruševcu kada je ekipa Crvene zvezde slavila rezultatom 0:3, a drugi put u Beogradu kada je isti tim ponovo slavio rezultatom 3:0.

Šef stručnog štaba ‘’čarapana’’ Milorad Kosanović istakao je da je zadovoljan sezonom i da se nada da će njegovi igrači odigrati dobar meč na stadionu ‘’Rajko Mitić’’ i dati svoj doprinos slavljeničkoj atmosferi:

‘’Gledano iz ovog ugla sezona je bila jako dobra. Ako se vratim par meseci unazad mislim da je bilo strašno. Prvi put u životu mi se desilo da pripreme nisu mogle da se odrade kako treba, odlazak velikog broja igrača, dolazak novih. Mnogo teška situacija je bila, pogotovu posle prvih utakmica. Na sreću, deca su slušala, radila, uspeo sam i ja da nađem sebi mir da se više bacim na konkretan posao, nego na analize i prazne priče. Na sreću stvari su se otvorile na najbolji mogući način i ključne utakmice,kada je bilo baš teško, odigrali smo odlično. Te pobede dale su nam samopouzdanje i zadržali smo korak sa najbližim pratiocima. Na tom talasu, krenuli smo još bolje. Sada kada se osvrnem, lepo je i lako, ali bilo je teško, i ne bih voleo da mi se to opet ponovi. Mnogi bi pali na tom ispitu i ne bi mogli da preskoče to što smo mi preskočili. Napredak opet ima nekoliko mladih igrača na koje može da računa na duži period, kao što su Ivanović, Jović, Obradović, Ilić. To su momci koji pokazuju da će igrati u Super ligi dobar fudbal. Sa te strane klub može biti potpuno zadovoljan. Tamo će svi slaviti pre nego počne utakmica, a onda ti dolaziš kao neko ko remeti stvari. Nadam se da ćemo smoći snage i pameti da ostanemo mirni i da nađemo put da spremno uđemo u tu utakmicu i da probamo da damo neki svoj doprinos celom tom momentu proslave. Od nas se očekuje da odigramo najbolje što možemo.’’

Meč 37.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Napretka igra se danas, u nedelju 19.maja 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fknapredak.rs