Još jedna sezona Super lige Srbije je okončana, a poslednje kolo bilo je prilika da crveno-beli pred svojim navijačima proslave osvajanje tridesete šampionske titule.

Ekipa Crvene zvezde je u poslednjem 37.kolu Super lige Srbije na svom stadionu ugostila kruševački Napredak, a proslava šampionske titule okupila je četrdesetak hiljada navijača. Sjajna atmosfera bila je očekivana, dobra poseta takođe, pa ni ozbiljno nevreme nije uspelo da pokvari slavlje domaćina. Nije to uspela ni ekipa Napretka koja je samo na momente podsećala publiku zbog čega su uvek neugodan rival za ’’večite’’. Na kraju pobeda rezultatom 3:0 i sjajan učinak igrača koji su ove sezone uglavnom bili u drugom planu.




Ipak, najviše emocija bilo je pre samog meča, prilikom ceremonije dodele pehara koja je počela sat vremena ranije. Ovacije igračima, još veće ovacije treneru Vladanu Milojeviću i impresivna koreografija navijača Crvene zvezde kojom su obeležili osvajanje tridesete šampionske titule. Igračima su se ovom prilikom pridružila i dvojica bivših saigrača koji su nastupali u jesenjem delu sezone, Miloš Degenek i Nenad Krstičić, čije zasluge za osvajanje pehara su svakako velike.



Oproštaj od superligaške sezone ujedno je bio oproštaj i od kapitena, Nenada Milijaša. Igrač koji je tokom duge karijere bio pravi primer profesionalizma, lojalnosti klubu i poštenog odnosa prema rivalima zasluženo je ispraćen ovacijama u igračku penziju.

Pred crveno-belima je još jedan meč pre odlaska na odmor, finale Kupa Srbije u kome će im rival biti ekipa Partizana. Još jedan fudbalski spektakl i prilika da se uspešna sezona na sva tri fronta kruniše duplom krunom.


FOTO: Facebook/FK Crvena zvezda