Derbi meč 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se na Banovom brdu gde domaći Čukarički dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Dueli ovih rivala uvek su kvalitetni i zanimljivi, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Tokom prethodne sezone dva tima su odigrala tri međusobna susreta, a uspešniji su bili fudbaleri Čukaričkog. Prvi meč odigran je u Kruševcu, a završen je nerešenim rezultatom (1:1). Naredna dva odigrana su tokom prolećnog dela sezone, a oba su pripala ’’brđanima’’ koji su bili domaćini (2:1, 5:2).

Ekipa sa Banovog brda imala je sjajan start u evropskim kvalifikacijama, a još važniji za njih je start u domaćem prvenstvu. To je na konferenciji za medije održanoj pred ovu utakmicu istakao i pomoćni trener ’’brđana’’ Dušan Đorđević koji najavio ofanzivnu igru svog tima ove sezone:

’’Jedva čekamo prvo kolo nacionalnog prvenstva, da se mladi tim predstavi, sa novim stručnim štabom. Svi smo svesni u klubu i stručnom štabu da su sve oči uprte u nas posle ova dva meča u Evropi i očekujemo da nastavimo sa ofanzivnim fudbalom, uz činjenicu da imamo mnogo mladih igrača u timu. Nadamo se uspehu protiv Napretka, uz svako uvažavanje protivnika. Ne smemo da mislimo na Molde, moramo samo o Napretku, jer je to izuzetno bitna utakmica za nas na početku prvenstva. Što se tiče Ovusua, prerano je da on bude u konkurenciji za tim. Tek u četvrtak je stigao i odradio prvi trening. Igrao je na Kupu Afričkih nacija, pa imao pauzu. Biće u trenažnom procesu još nekoliko dana i onda će biti u konkurenciji za meč u Norveškoj.’’

Kruševljani u ovaj meč ulaze svesni da su ’’brđani’’ favoriti, ali veruju da uz dobru i hrabru igru mogu da ostvare pozitivan rezultat. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba kruševačkog tima Predrag Rogan koji je istakao da su njegovi igrači izuzetno motivisani:

’’Svesni smo izazova koji je pred nama. Čestitao bih Čukaričkom na prolasku u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Ne samo na prolasku, već i na izuzetno kvalitetnoj igri. Ono što znamo jeste da je Čukarički kvalitetna ekipa i oni jesu favoriti u subotu. Ali, izvinjavam se, moraju to da pokažu i na terenu. Naspram sebe imaće izuzetno motivisan Napredak. Moji momci će biti posvećeni, odvažni i hrabri. Ako bude tako očekujem pozitivan rezultat na Banovom brdu. Idemo da pokažemo da smo sa pravom u Kruševcu i da sa pravom nosimo dres ovog kluba koji ima izuzetnu tradiciju, jer publika od nas to očekuje.’’

Derbi susret 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Čukaričkog i Napretka igra se danas, u subotu 20.jula 2019.godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: fkcukaricki.com