Najbolji igrač 15.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Umar Sadik, strelac i dvostruki asistent za Partizan u ubedljivoj pobedi nad ekipom Vojvodine u derbiju kola odigranom u Beogradu.

Završeno je još jedno izuzetno uzbudljivo prvenstveno kolo, sa nekoliko neizvesnih i zanimljivih mečeva, a suprotno očekivanjima najmanje je neizvesnosti bilo u derbiju kola u Humskoj. Ekipa Partizana je pružila odličnu partiju i savladala novosadsku Vojvodinu rezultatom 4:0(2:0), a najzaslužniji za to je napadač crno-belih Umar Sadik. On je pored postignutog pogotka zabeležio i dve asistencije, čime je samo potvrdio da je u sve boljoj formi i da mnogi neopravdano osporavaju njegov kvalitet. Zbog sjajnog učinka na ovom važnom susretu, kao i nekih prethodnih partija kada je bio u najužoj konkurenciji, ovoga puta nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja. Nepravedno bi bilo ne pomenuti i sjajnu partiju napadača TSC-a Nenada Lukića koji je ovog vikenda bio njegov najozbiljniji konkurent.


FOTO: partizan.rs

Umar Sadik (22) je rođen u Nigeriji, igra na poziciji klasičnog napadača, a veoma rano stigao je u Italiju gde je nastupao za mlađe kategorije fudbalskog kluba Spezia. Tokom karijere je nastupao za fudbalske klubove Roma, Bologna, Torino, NAC Breda, Rangers i Perugia. Zabeležio je i šest nastupa za olimpijski nacionalni tim Nigerije, uz četiri postignuta pogotka. Ove sezone za crno-bele je nastupao na 12 prvenstvenih mečeva i postigao 7 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: