Derbi meč 29.kola Super lige Srbije igra se na Banovom brdu gde domaći Čukarički dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartak Ždrepčeva krv. Biće to duel dva tima koji vode veliku borbu za četvrtu poziciju i plasman u Evropu, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Ekipa Čukaričkog trenutno zauzima 4.mesto na tabeli sa 47 osvojenih bodova na svom kontu. U prethodnom kolu ’’brđani’’ su na gostovanju u Ivanjici odigrali nerešeno sa ekipom Javor Matisa, a rezultat je bio 3:3. Ekipa Spartak Ždrepčeva krv trenutno zauzima 5.mesto na tabeli sa 46 osvojenih bodova na svom kontu. U prethodnom kolu ’’golubovi’’ su na svom stadionu savladali ekipu Rada rezultatom 2:0.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala jedan susret, a meč u Subotici završen je nerešenim rezultatom 0:0. Ako posmatramo rezultate prethodnih 14 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2009-2017) Subotičani su bili uspešniji sa 8 pobeda, uz 2 remija i 4 poraza. Zanimljivo je da je ekipa Spartaka poslednja dva gostovanja na Banovom brdu rešila u svoju korist, oba u sezoni 2016/17.


FOTO: fkcukaricki.com

Domaćini u ovaj meč ulaze sa velikim ambicijama, ali i bez dva značajna prvotimca iz napadačke linije. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio pomoćni trener u stručnom štabu ’’brđana’’ Dragan Šarac koji je istakao da očekuje pozitivan rezultat:

’’Ekipa Spartaka je tokom sezone pokazala da igra dobar i kvalitetan fudbal, kako na strani, tako i kod kuće. U poslednja dva meča zabeležili su dve pobede. Najpre su u gostima slavili protiv dobre ekipe Radničkog iz Niša, da bi zatim u Subotici pobedili Rad. To je samo pokazatelj da nas u nedelju očekuje jedna teška i neizvesna utakmica u kojoj nema favorita. I oni, kao i mi, se bore za Evropu i nema sumnje da će pokušati da osvoje bodove na našem terenu. S druge strane, i mi te bodove želimo. Ali, da bismo do njih došli moramo u samu utakmicu da uđemo što bolje i kvalitetnije. Mi smo u ovom meču malo hendikepirani, pošto nam ne igraju dva bitna igrača u napadu. To su Bojić i Mudrinski. Ipak, tu su Fofana i mladi Tedić. Siguran sam da će svi igrači koji dobiju priliku dati sve od sebe kako bi ostvarili pozitivan rezultat.’’

On je potom istakao da utakmicom sa Spartakom započinje teška serija koja će se nastaviti protiv Voždovca u poslednjem kolu regularnog dela, a zatim sledi podela bodova i plej-of:

’’Svaka utakmica će praktično biti derbi. Pogotovo kada se bodovi podele. Veliki broj ekipa se bori za ta mesta koje vode u Evropu i biće tu velika gužva na tabeli. Mi smo se tokom ove reprezentativne pauze dobro pripremali za taj finiš, jer je naš cilj jasan. To su evropske kvalifikacije.’’


FOTO: fkspartak.com

Gosti nakon dve vezane pobede u Beograd putuju sa velikim optimizmom i željom da se pobedom domognu četvrtog mesta. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener ’’golubova’’ Vladimir Gaćinović  koji je tom prilikom istakao da očekuje dobru igru protiv kvalitetnog protivnika:

’’Igramo protiv ekipe koja nam je direktan konkurent za visok plasman. Igraju izuzetno čvrst fudbal i jedna su od najagresivnijih ekipa u ligi. Igraju u visokom ritmu i primaju malo golova. Predvođeni su starijim iskusnim igračima poput Drinčića i Puškarića, ali tu su i mlađi koji su zajedno sa našim golmanom Ostojićem članovi mlade reprezentacije Srbije, poput Bogosavca i Stevanovića. Radi se o jednom izuzetno dobro organizovanom klubu i rezultati koji postižu su svakakao za respekt. Prvenstvenu pauzu smo iskoristili da odigramo dve prijateljske utakmice sa Bačkom iz Bačke Palanke i Srbobranom, doduše ovu drugu utakmicu su odigrali igrači koji su do sada imali manju minutažu. Mislim da smo stabilizovali ekipu, vratili samopouzdanje i dobro raspoloženje nakon dve vezane pobede i dobre igre protiv Radničkog u Nišu i Rada u Subotici. Značajno je to za nas, jer je puno lakše raditi i pripremati se za naredne utakmice u nekoj pozitivnoj atmosferi. Nemamo nekih većih problema sa igračkim kadrom, izostaće jedino Stefan Milošević. Očekujem da prikažemo jednu dobru igru protiv kvalitetnog protivnika.’’

Prisutnima se obratio i mladi golman Miloš Ostojić koji je istakao da će njegov tim kao i uvek ići na pobedu:

’’Mislim da je ovo derbi kola, jer igramo sa ekipom koja je ispred nas sa malom razlikom od samo jednog boda, a naša želja je da u završnicu prvenstva uđemo sa što više bodova. Tokom boravka sa reprezentacijom pratio sam dešavanja u klubu i izuzetno me raduje što su se neki igrači oporavili i što je Mile Savković postigao dva gola na pripremnoj utakmici i tim,e najavio odličnu golgetersku formu. Imamo odličan napadački trojac i od njih mnogo očekujemo. Ispravili smo i neke greške koje smo imali. Uvek smo dobro pripremljeni jer stručni štab radi posao na jedan sjajan način. Uvek idemo na pobedu pa će tako biti i u nedelju.’’

Derbi susret 29.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Spartaka igra se sutra, u nedelju 01.aprila 2018.godine, sa početkom u 17:00 časova. 

FOTO: fkcukaricki.com