Fudbalski klub Radnički Niš, kao što je i najavio, uplatio je danas deo prihoda od prodaje karata sa utakmicu sa Gzirom Junajted, koja je odigrana 12.jula na stadionu ’’Čair’’, za lečenje niškog sportskog novinara Aleksandra Nikolića.

Aleksandar Nikolić (26) živi u Nišu i apsolvent je novinarstva na Filozofskom fakultetu. Bavi se sportskim novinarstvom, a najviše prati fudbal i košarku. U proteklih nekoliko godina radio je i pisao za nekoliko sportskih portala, a stalni je izveštač sa utakmica Radničkog. Pre nekoliko meseci oboleo je od akutne mijeloidne leukemije koja brzo i agresivno napada organizam. Najveću šansu za oporavak od ove opake bolesti pruža transplatacija matičnih ćelija. Procenat uspešnosti ove intervencije u inostranstvu je veliki, ali je Aleksandru za to potrebna finansijska pomoć. Sa tim ciljem porodica i prijatelji pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za njegovo lečenje.

Pomozimo Aleksandru! Upišimo 499 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski (160-503253-25) ili devizni račun (00-540-0002670.3), kao i putem linka e-doniraj.

FOTO: fkradnickinis.rs