Ekipa Partizana danas u okviru 4.kola Super lige Srbije gostuje u Zemunu gde će odmeriti snage sa istoimenim superligašem. Veoma važna utakmica za crno-bele i šansa da se dodatno popravi atmosfera u ekipi.

Gostujući tim u ovaj meč ulazi nakon trijumfa u evropskim kvalifikacijama, što je svakako pozitivno uticalo na ekipu koja je loše počela sezonu. Šef stručnog štaba crno-belih Zoran Mirković istakao je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da je njegovoj ekipi potreban kontinuitet dobrih igara kako bi ostvarili zacrtane ovosezonske ciljeve, kao i da je prvenstvo dugačko:

’’Pobede su u svakom slučaju melem za ranu, uz dobre igre još više. Sigurno da smo u malo boljem stanju nego što smo bili pre utakmice, ali treba nam kontinuitet dobrih igara, još nismo seli u stolicu kako treba. Nema opuštanja ni u jednom momentu, čak i da smo u boljoj situaciji. To je jedini pravac koji imamo. Nije prijatna situacija sigurno, bilo bi bolje da je kontra, ali ovo je ipak realnost i od nje ne možemo da pobegnemo. Prvenstvo je dugačko, linija se podvlači tek u maju sledeće godine. To je sve što mogu da kažem. Dodatnog opterećenja nema, mi ispred sebe imamo protivnika i utakmicu koju moramo da dobijemo. Sad, kako će biti na kraju, videćemo.’’

On je potom istakao da je ritam utakmica naporan, ali da njegov tim mora da odgovori zahtevima i da u fokusu ima samo narednu utakmicu u Zemunu:

’’U takvom smo ritmu utakmica u celom ovom mesecu i moramo da odgovorimo zahtevima. Nije prošlo ni tri dana i imamo novu obavezu. Znamo da smo otvorili šampionat ne baš kako treba i sigurno da u svaku sledeću utakmicu moramo da uđemo maksimalno koncentrisani i sa željom da pobedimo. Igramo protiv tima koji je iz teškog rasporeda uzeo dva boda. Imaju neku svoju računici, promenili su trenera i sigurno će igrati na kartu našeg umora ili naših misli koje su, hteli-ne hteli, usmerene ka četvrtku. Apelovaću na moje igrače da fokus stave na sutrašnju utakmicu, a do četvrtka ima vremena.’’

Meč 4.kola Super lige Srbije između Zemuna i Partizana igra se danas, u nedelju 12.avgusta 2018.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.