Fudbaleri Vojvodine okupili su se danas u fudbalskom centru ’’Vujadin Boškov’’ gde su započeli pripreme za nastavak šampionata pod vođstvom novog šefa stručnog štaba Dragana Ivanovića.

Nakon juče obavljenih neophodnih medicinskih pregleda fudbaleri Vojvodine su se danas okupili u fudbalskom centru “Vujadin Boškov” u Veterniku kako bi započeli proces priprema za nastavak sezone. Novi šef stručnog štaba Dragan Ivanović izvršio je prvu prozivku igrača, a zatim ih pozdravio i upoznao ih sa planom rada tokom predstojećih priprema, kao i sa novim članovima svog stručnog štaba. Već u toku popodneva obavljeni su testovi fizičke izdržljivosti, a sutra su na programu dva treninga.

Iako je prvobitno bilo planirano drugačije, odigravanja prijateljskih utakmica do odlaska ekipe na najvažniji deo priprema ipak neće biti. Odlazak iz Novog Sada planiran je za 19.januar, a u naredna dva dana trebalo bi da bude poznata lokacija na kojoj će ovaj deo priprema biti sproveden.

Igrače i stručni štab, kao i prisutne novinare, prvi je danas pozdravio predsednik kluba Dušan Mijić koji je istakao da uprava kluba mora da bude sposobna da isprati odlične rezultate ekipe i da očekuje da se i tokom proleća nastavi sa dobrim igrama:

’’Potrebna nam je maksimalna koncentracija, jer i sami znate kako je bilo prošle godine kada klub nije mogao da vas isprati. Vi ste svoj deo posla odradili i stalno ste bili pri vrhu tabele, a mi smo došli da pokušamo da vas ispratimo u tome. To što ste uradili na terenu je za svaku pohvalu i tako morate i da nastavite. Između nas i vas mora postojati odlična saradnja, a uprava koja je došla daće svoj maksimum da tako bude. Samo tako možemo ostvariti željeni rezultat, a vi vrlo dobro znate šta Vojvodina hoće i koji su joj prioriteti. Toga budite svesni od prvog dana priprema. Bio sam igrač i znam da fudbaleri često padaju u raznorazne klopke i zamke, ali apelujem na vas da to ne činite i da razmišljate samo o vašem klubu, a to je Vojvodina. Ne opterećujte se ni menadžerima, ni navijačima, već samo radom, treningom i onim što pred vas postavi novi šef struke. Želim vam mnogo sreće, uspeha, zdravlja i što manje povreda.’’

Predsednik Nadzornog odbora fudbalskog kluba Vojvodina, Dragoslav Vuković, poručio je igračima da im klub neće praviti nikakve smetnje ukoliko neko od njih dobije priliku da karijeru nastavi u nekoj drugoj sredini, ali i apelovao da budu vrlo oprezni prilikom eventualnog odlaska:

’’Želim vam srećnu i uspešnu 2017.godinu i da vam bude uspešnija od prethodne. Svi ste svedoci turbulencija koje su se dešavale u klubu u prethodnom periodu, što je verovatno ostavilo traga i na vas. Mi smo preuzeli nezahvalnu ulogu i susreli smo se sa dosta problema. U prethodnim danima, neki od vas su tražili ispisne papire, a i razni menadžeri su se pojavljivali u klubu. Međutim, polako sa tim. Danas počinju pripreme, a svako ko nađe klub koji je u boljoj situaciji od Vojvodine može da dođe na razgovor. Ja vas samo molim da ne nasedate na provokacije i priče menadžera koji obećavaju kule i gradove. Trenirajte i budite spremni, pa da ukoliko se i desi da neko od vas promeni sredinu, neka tamo ode potpuno spreman da zadovolji ono što ta sredina od njega zahteva. Vi ste trenutno igrači Vojvodine, a za srpske uslove, Vojvodina je veliki klub. Nama nije cilj da vas sputavamo i teramo da trunete ovde, već naprotiv, želimo da vam pomognemo da napravite iskorak u karijeri, ali samo ukoliko za to postoje objektivne okolnosti. Do tada, od vas zahtevamo da maksimalno izvršavate sve što od vas zatraži novi šef stručnog štaba. Finansijska situacija u Vojvodini je dosta loša, ali ćemo ipak gledati da ispunimo sve obaveze prema vama. U trenutku kada smo došli u klub, nekima od vas se dugovalo i po sedam plata. Deo toga je izmiren, a naša velika želja jeste da do kraja prelaznog roka dođemo u situaciju da vam FK Vojvodina ne duguje ništa. To neće biti lako, ali zato morate i vi da nam pomognete tako što nećete dolaziti sa nerealnim zahtevima i pričama ’’čuo sam da me neko traži’’.’’

Fudbalerima Vojvodine potom se po prvi put zvanično obratio i novi šef stručnog štaba Dragan Ivanović koji je istakao da je za uspeh jako važno dobro raspoloženje i najavio borbu za barem jedan trofej:

’’Fudbal je lepa igra u kojoj mladi ljudi moraju da budu srećni i nasmejani. Ovo je početak priprema, pa svi treba da budemo dobro raspoloženi i da se što bolje upoznamo. Ambicije kluba znate i sami. Do sada ste igrali lep i zapažen fudbal, a mnogi od vas su se “podigli” u poslednjih godinu dana. S obzirom na to da sam ovde rođen, ja sam to sa zadovoljstvom pratio i bilo vas je milina gledati u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Ipak, smatram da je Vojvodina u poslednje dve godine napravila pauzu po pitanju afirmacije igrača iz sopstvenog pogona, a želja da se to promeni je jedan od razloga zbog kojih sam prihvatio da vam budem trener. Ove sezone smo praktično već osigurali plej-of, ali do tada ćemo dobrom igrom pokušati da ostvarimo pobede na svih preostalih devet utakmica i time zadovoljimo novosadsku publiku, kao i širu sportsku javnost. Takođe, cilj nam je i da osvojimo nacionalni Kup.’’

Trener Ivanović je potom predstavio i svoje pomoćnike Vladimira Buača, Vladu Karakaša, Zdravka Perića i trenera golmana Sašu Todića. Za kondiciju igrača i dalje će biti zadužen Aleksandar Janković, na čelu medicinskog tima ostaće dr Borko Vukosav, a funkciju sekretara stručnog štaba i dalje će obavljati Dragomir Vukićević. Takođe, stručnom štabu Vojvodine priključen je i Marko Todorović, koji će u narednom periodu imati priliku da stiče dragoceno iskustvo.

Današnjoj prozivci prisustvovalo je 36 igrača, a to su:

Golmani - Nikola Perić, Marko Kordić, Emil Rockov, Marko Ilić;

Odbrana - Nikola Aksentijević, Ivan Lakićević, Milan Lazarević, Nikola Antić, Dženan Bureković, David Hrubik, Bogdan Planić, Vladimir Kovačević, Darko Puškarić, Nino Pekarić, Aleksandar Andrejević;

Vezni red - Novica Maksimović, Dušan Jovančić, Marko Vukasović, Marko Đurišić, Filip Malbašić, Filip Knežević, Nenad Gavrić, Mihajlo Nešković, Nikola Trujić, Siniša Babić, Uroš Stamenić, Dejan Meleg, Aleksandar Paločević, Lazar Zličić, Petar Mićin, Darko Jović, Srđan Šćepanović;

Napadači: Miloš Trifunović, Saša Ćurko, Strahinja Krstevski i Marko Bačanin.

Prvoj prozivci u novoj sezoni odazvali su se i igrači Proletera iz Novog Sada Emil Rockov, Aleksandar Andrejević, Strahinja Krstevski i Darko Jović, dok su iz omladinskog tima prvotimcima priključeni Marko Bačanin, Mihajlo Nešković, Petar Mićin i Srđan Šćepanović. Današnjem okupljanju prisustvovali su i Nino Pekarić i Saša Ćurko, s tim da su oni u procesu oporavka od težih povreda i sigurno neće konkurisati za tim do kraja sezone.

Fudbaleri Vojvodine prvi prolećni takmičarski meč igraju 18.februara u okviru 22.kola Super lige Srbije kada će biti gosti subotičkog Spartaka.

Pogledajte prilog RTV sa ovog događaja:

FOTO: fkvojvodina.rs