Fudbaleri i stručni štab fudbalskog kluba Rad započeli su danas pripreme za prolećni nastavak superligaške sezone i borbu za plasman u plej-of.

Stručni štab fudbalskog kluba Rad obavio je danas prozivku igrača kojom je započeo proces priprema ekipe za prolećni deo šampionata u kome će ’’građevinari’’ kao glavni cilj imati opstanak u elitnom rangu takmičenja. Na spisku je bilo 30 fudbalera na koje šef stručnog štaba Nebojša Petrović trenutno može da računa.

Ekipa će u Beogradu trenirati sve do 29.januara i u tom periodu odigrati dve kontrolne utakmice, protiv ekipa BSK-a iz Borče (21. Januar) i Budućnosti iz Dobanovaca (28.januar). Nakon toga ’’građevinari’’ će otići na Kipar gde će obaviti dvonedeljne pripreme i odigrati pet ili šest kontrolnih mečeva. Protivnici Rada će biti dve poljske ekipe, Pogon i Arka, zatim dve ruske ekipe, Spartak iz Moskve (U21) i Ural, a generalna proba na Kipru biće duel sa ekipom Atlantisa iz Litvanije.

Ekipa Rada je jesenji deo sezone okončala na 10.mestu superligaške tabele sa 24 osvojena boda. Prvi zvanični meč u nastavku šampionata ’’građevinari’’ će odigrati 18.februara u okviru 22.kola kada će na svom stadionu ugostiti drugoplasirani Partizan.

Pogledajte prilog Sportnetwork-a sa ovog događaja: