Ekipi niškog Radničkog juče se nakon odmora priključio i šef stručnog štaba Milan Rastavac koji je okupio ekipu i odradio prvi trening. Na raspolaganju će ubuduće imati i nekolicinu pojačanja od kojih je svakako najzvučnije ime Vladimir Volkov.

Fudbalerima Radničkog koji su se u utorak okupili na stadionu Čair kako bi započeli sa procesom priprema juče se pridružio i šef stručnog štaba Milan Rastavac. On je, odmah po dolasku u Niš, u pratnji svojih saradnika održao sastanak sa igračima i predočio im obaveze koje ih očekuju u periodu do nastavka prvenstva. Nakon tog sastanka održan je i trening na pomoćnom terenu Čaira.

Trener Rastavac se obratio prisutnim novinarima kojima je izložio plan priprema i aktivnosti koje su planirane u prelaznom roku:

’’Uvodni deo je, kao što znate, bio posvećen medicinskim pregledima i psiho-motoričkim testiranjima, a sada se okrećemo fudbalu, odnosno radu sa loptom i bez nje. Znate da prvi deo sezone nismo okončali onako kako smo želeli, definitivno nam je bila potrebna neka nova energija i verujem da ćemo, dolaskom novog rukovodstva sa predsednikom Tončevim na čelu, biti sposobni da naše ambicije i podignemo i da ćemo biti sposobni da ih ostvarimo. Što se priprema tiče, jedan deo ćemo sprovesti u Nišu, a ja sam dobio uveravanja od uprave da su obezbeđena sredstva da onaj najvažniji deo obavimo u daleko boljim uslovima od ovih koje imamo ovde. Dakle, 22. januara ćemo otići na neku drugu destinaciju, a da li će to biti Antalija ili Ohrid, zavisi od nekoliko faktora. Pre svih, od bezbedonosnih, ali i od toga kakve ćemo klimatske uslove imati. A veoma je bitno i to što ćemo, verujem, prvi put od kako sam ja ovde biti u prilici da se poprilično kompletiramo pre nego odemo na taj glavni deo priprema i da nam ta polazna osnova bude na mnogo višem nivou.’’


FOTO: fkradnickinis.rs

Upravo je u tom delu, kompletiranju ekipe pre polaska na glavni deo priprema, bilo jako puno aktivnosti tokom prethodnih nekoliko dana. Na Čair je sinoć stiglo i najveće pojačanje u ovom prelaznom roku, iskusni Vladimir Volkov, reprezentativac Crne Gore i nekada dugogodišnji prvotimac Partizana. Volkov je inače rođeni Nišlija, ali karijeru je započeo u beogradskom Grafičaru. Kasnije je igrao za beogradski Železničar, BSK iz Borče, Portimonense (Portugal), OFK Beograd, Šerif Tiraspolj (Moldavija), Partizan, Mehelen (Belgija) i Leh iz Poznanja (Poljska). U Radnički je stigao kao slobodan igrač.

Juče su po prvi put trenerku Radničkog obukli i novopridošli igrači Riota Noma i Anid Travančić, a trenirala je i nekolicina novajlija, koji su u klubu na probi i sa kojima su pregovori u toku. Očekuje se da za dan-dva u Niš stigne i Stefan Ilić iz Crvene zvezde, sa kojim je takođe dogovoren dolazak na Čair u sklopu transfera Milana Pavkova.

Anid Travančić (23) je stigao iz Novog Pazara, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a potpisao je ugovor na dve i po godine. Travančić je reprezentativac Bosne i Hercegovine za koju je igrao u svim mlađim selekcijama. Pre boravka u Novom Pazaru nastupao jetokom karijere i za Zagreb, Čelik iz Zenice, splitski Hajduk, Lokomotivu iz Zagreba, Sarajevo, TOSK iz Tešnja i Proleter iz Teslića.

Riota Noma (25) je rođen u Japanu, stigao je iz Rudara iz Pljevalja, a takođe igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača. Za ovaj tim je tokom jesenjeg dela sezone zabeležio 14 nastupa i postigao dva pogotka, uz jednu asistenciju. Zabeležio je i tri nastupa u Kupu Crne Gore i dva u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Do sada su ekipu Radničkog napustili Radivojević, Pavkov, Ignjatović, Konovalov, Isajev i Mordatenko.

Pogledajte prilog Sportnetwork-a sa ovog događaja:

FOTO: fkradnickinis.rs