Fudbalski klub Mladost započeo je pripreme za prolećni nastavak sezone, a na tim povodom sazvanoj konferenciji za medije ujedno su predstavljena i do sada pristigla pojačanja.

Zimska pauza okončana je i u Lučanima gde su igrači i stručni štab Mladosti započeli proces priprema za prolećni deo šampionata. Prvom treningu prethodila je konferencija za medije na kojoj su ujedno predstavljena i do sada pristigla pojačanja, kao i prozivka igrača koj je obavio šef stručnog štaba Nenad Milovanović.

Ekipu Mladosti do sada su pojačala trojica iskusnih i kvalitetnih igrača, golman Zlatko Zečević, igrač sredine terena Predrag Pavlović, kao i Bogdan Milošević koji će se ubrzo priključiti ekipi.



FOTO: fkmladostlucani.com

U svom obraćanju prisutnim predstavnicima medija šef stručnog štaba Nenad Milovanović je istakao da je zadovoljan postignutim rezultatima i plasmanom na kraju jesenje polusezone:

’’Prvo bih svima poželeo srećnu i uspešnu 2017.godinu, puno zdravlja i ostvarenje svih želja. Usput da poželim i nama uspešnu sezonu, jer je ovo specifična godina za FK Mladost u kojoj slavimo jubilej, 65 godina postojanja. U skladu sa tim su nam i ambicije u ovoj sezoni. Kao što vam je poznato mi smo jesenji deo sezone završili na petom mestu, što smatram dobrim rezultatom. Mislim da je to posledica dobro odrađenog letnjeg prelaznog roka, kao i uspešno sprovedenih priprema. Sada smo došli na pola puta, igramo u specifičnom prvenstvu sa plej-ofom i plej-autom, tako da bez obzira na bodovnu razliku koju imamo u odnosu na protivnike i to famozno deveto mesto, moramo dobro odraditi ovaj prelazni rok uz mudru politiku kluba, odraditi dobre pripreme i domoći se plasmana među osam najboljih timova u ligi, što je naš zacrtani cilj, još od početka prvenstva.


FOTO: fkmladostlucani.com

On se potom osvrnuo na plan rada tokom pripremnog perioda i izneo podatke vezane za najznačajniju fazu priprema koju će ekipa odraditi u Sloveniji:

’’Pripreme počinju danas i odradićemo ih u tri faze. Prvu fazu ovde u Lučanima do 21.januara, nadamo se uz što manje padavina, a radićemo na terenu sa veštačkom travom. Zatim se od 22.januara selimo u Sloveniju, u hotel "Aria" pored Kopra, na obali mora, gde ćemo imati sve uslove za odličan rad. Oni poseduju terene sa prirodnom i veštačkom travom, a kako je najavljeno, vremenski uslovi će biti veoma povoljni. Takođe, tamo ćemo odigrati i šest prijateljskih utakmica, a povratak u Lučane planiran je za 6.februar. Do početka prvenstva radićemo na našem stadionu, a u tom periodu odigraćemo i dve kontrolne utakmice.’’

Plan odigravanja prijateljskih utakmica za vreme boravka u Sloveniji: Krško – 25.januar, Radomlje – 28.januar, Dob – 31.januar, Ferencvaroš ili Dalijen – 3.februar, Domžale – 4.februar i Celje – 5.februar. Tokom treće faze priprema u Lučanima, Mladost će odigrati dve prijateljske utakmice i to: Javor – 10.februar i generalna proba Sloboda – 11.februar.


FOTO: fkmladostlucani.com

Trener Milovanović se osvrnuo i na planove vezane za aktuelni prelazni rok i potencijalne dolaske i odlaske igrača:

’’Tasić i golman Savanović su slobodni u izboru nove sredine, dok su nova pojačanja iskusni golman Zlatko Zečević koji će pojačati konkurenciju među čuvarima mreže, zatim igrač sredine terena koji može da igra na više pozicija Predrag Pavlović, koji je prethodnih godinu dana proveo u Litvaniji i sa kim sam ja imao saradnju dok sam bio trener u Metalcu. Treće pojačanje je odbrambeni igrač Bogdan Milošević, bivši igrač Mladosti, koji je prethodnih nekoliko sezona proveo u Francuskoj, a sutra će se priključiti ekipi. Čečarić nam se vraća sa pozajmice iz Novog Pazara, a Ristić iz požeške Sloge. Matija Protić koji je bio  na pozajmici u Slogi iz Požege neće moći da nam se priključi, jer je u zimskoj pauzi igrao mali fudbal i doživeo ozbiljniju povredu noge, pa mu sleduje oporavak. Takođe, na probu su došla i četvorica igrača iz Poleta iz Nakova, člana Vojvođanske lige, a radi se o Stefanu i Nenadu Terzinu, Marku Spahiću i Aleksandru Mirkovu. Nećemo nagomilavati broj igrača, možda dovedemo još jednog napadača, a nekoliko igrača ćemo verovatno dati na pozajmicu. Imali smo ponude domaćih i inostranih klubova za veći broj igrača, među kojima su Jovanović, Bojović, Šatara, međutim odluka je uprave kluba, koju ja moram da poštujem i svi ostali sa mnom, da bez ozbiljnijeg transfera koji bi klubu omogućio funkcionisanje u narednih 10 meseci do godinu dana, prodaje neće biti. Imamo ambiciju da zadržimo ovaj tim i da ostvarimo plasman u plej-of, a kasnije možda i nešto više, ali idemo korak po korak. Razgovora o prodaji igrača ima i dalje, ali je veliki problem i stav klubova iz inostranstva koji očekuju da igrače iz naše zemlje kupe po veoma niskim cenama, potcenjuju naše igrače i klubove zbog lošeg finansijskog stanja, mi to nećemo dozvoliti. Ako se pojavi neka ozbiljna ponuda koja će zadovoljiti nas, a pre svega i naše igrače, jedino tada doći će do transfera.’’


FOTO: fkmladostlucani.com

Poznato je da će jedan deo priprema plavo-belih propustiti krilni napadač Saša Jovanović koji je dobio poziv selektora naše reprezentacije Slavoljuba Muslina da nastupi na prijateljskoj utakmici koju državni tim igra 29.januara u San Dijegu protiv reprezentacije SAD.

Na kraju konferencije za medije šef stručnog štaba Nenad Milovanović je istakao veliko zadovoljstvo zbog odlične saradnje klubova iz tog dela Srbije:

’’U narednih nekoliko dana teren sa veštačkom travom daćemo na korišćenje i komšijama iz Ivanjice. Javor će, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, trenirati na plastičnom terenu u Lučanima do polaska na drugu fazu priprema koju će obaviti u inostranstvu. Drago mi je da postoji dobra saradnja klubova sa ove teritorije.’’

Ekipa Mladosti iz Lučana će prvi zvanični susret u prolećnom delu šampionata odigrati 18.februara u okviru 22.kola Super lige Srbije kada će dočekati niški Radnički.

Pogledajte prilog Sportnetwork-a sa ovog događaja:

FOTO: fkmladostlucani.com