Fudbalski klub Javor Matis paralelno sa pripremama za prolećni deo šampionata intenzivno radi na formiranju tima koji će biti u mogućnosti da obezbedi plasman u plej-of elitnog ranga takmičenja.

Ekipa Javor Matisa iza sebe ima već nedelju dana napornih priprema za nastavak superligaške sezone, a paraleno sa tim uprava kluba radi na formiranju ekipe koja može da ostvari zacrtane ambicije. Tokom prethodnih dana realizovana su dva transfera istaknutih prvotimaca ivanjičkog kluba u inostranstvo, napadača Darka Bjedova koji je prešao u belgijski Gent i Jovana Đokića koji će ubuduće nositi dres ekipe Atirau iz Kazahstana. To je otvorilo prostor za dovođenje novih igrača koji treba da predstavljaju budućnost kluba i da pokušaju da nadomeste njihov odlazak. Ugovore sa ekipom Javor Matisa potpisali su Milan Milanović (21) koji je stigao iz užičke Slobode i Nikola Dišić (18) koji je stigao iz Mihajlovca. Uprava kluba je najavila da će tokom narednih dana biti predstavljena još neka interesantna pojačanja.

Potpredsednik kluba Petar Lazović istakao je u svojoj izjavi da je zadovoljan urađenim tokom prelaznog roka:

’’Zadovoljni smo dosadašnjim transferima. Doveli smo igrače koje smo želeli, naravno znajući da za naše fudbalere vlada veliko interesovanje na vreme smo pratili situaciju i ”kaparisali” ono što je nama potrebno od igračkog kadra. Biće ovih dana još reči o transferima, sada je najvažnije da smo uspeli adekvatno da nadomestimo odlazak Đokića i Bjedova.’’

Sportski direktor kluba Nikola Lišanin istakao je u svojoj izjavi da je ekipa Javor Matisa odlična sredina za napredak i afirmaciju mladih igrača:

’’Politika kluba je da dovodimo mlade i talentovane fudbalere koji uz stručan rad napreduju, kao što praksa pokazuje, kasnije i odlaze u veće klubove. Naravno da je korist obostrana, jer moramo voditi računa o ekonomskom opstanku Javora, ali na prvom mestu je ljudski faktor. Dakle, svakom igraču koji izgara za naš dres uvek ćemo izaći u susret i pomoći u građenju karijere.’’

FOTO: fkjavor.com