Fudbaleri Novog Pazara započeli su juče proces priprema za nastavak takmičenja u Super ligi Srbije, a prozivku igrača obavio je novi šef stručnog štaba Nebojša Vučićević.

Radno je juče bilo i u Novom Pazaru gde su stručni štab i fudbaleri istoimenog superligaša započeli proces priprema za nastavak šampionata. Novi šef stručnog štaba Nebojša Vučićević najpre je obavio prozivku igrača, a zatim su zajedno izašli na snegom prekriveni teren gde su ih pozdravili okupljeni navijači.

Prozivci je prisustvovalo 28 igrača, a od onih koji su jesenas igrali na Gradskom stadionu prisutni su bili: Mladen Živković, Bojan Zogović, Jovica Vasilić, Mirsad Brunčević, Ervin Kačar, Denis Biševac, Lazar Pajović, Miloš Tintor, Slavko Marić, Ermin Ibrahimović, Miljan Mutavdžić, Irfan Vusljanin, Enver Alivodić, Aleksandar Đoković i Mehmed Avdić.

Nakon toga trener Nebojša Vučićević se obratio i prisutnim predstavnicima medija, a u svojoj izjavi je istakao da je imao više motiva za povratak i daočekuje da će njegov tim izboriti opstanak u elitnom rangu:

’’Prethodno iskustvo i prijatelji bili su motiv da se vratim, a najviše navijači koji su nas pre skoro četiri godine nosili do opstanka. I tada je bilo delikatno. Uzdamo se u tradiciju i rad. Mnogi su nas već otpisali, ali ja i ljudi u klubu smo drugačijeg mišljenja. Nećemo biti lak zalogaj, kao u finišu jeseni.’’

On se zatim osvrnuo i na planove vezane za prelazni rok koji je uveliko u toku i najavio velike promene u igračkom kadru:

’’Biće odlazaka i dolazaka. Poslednji smo, pa dosta toga moramo promeniti. Išlo bi nam u prilog i da se odloži nastavak prvenstva. Rivali su u prednosti, imaju formirane ekipe i treba da dodaju po jednog, dvojicu ili trojicu. Nama trebaju sedmorica ili osmorica, ali ne kukam i ne tražim alibi. Imaćemo dosta vremena da se spremimo i uigramo. Treba dovesti igrače koji mogu odgovoriti kriterijumima, spremiti se i biti borben. Moramo vratiti gledaoce, ali to treba da zaslužimo. U mom prethodnom mandatu, bili su naš 12., 13. ili 15. igrač, vodili nas do važnih pobeda i bodova. Treba se setiti boda protiv Partizana (0:0). Uz njihov povratak, opstanak je realnost. Ipak, ja obećavam samo rad, disciplinu i maksimalnu borbenost.’’

Trener Vučićević je potom govorio i o dolasku novog finansijera ovog kluba, preduzetnika iz Slovenije Mileta Šurlan, istakavši da je on lično imao presudnu ulogu u tome:

’’Poznajem ga 25 godina, sarađivali smo. Voli fudbal i sponzor je Maribora koji je igrao u Ligi šampiona. Želeo je da preuzme jednog ovdašnjeg superligaša, ali ja sam mu pričao o brazilskoj atmosferi u Pazaru. Tako je uspostavljen kontakt.’’

Ekipa Nebojše Vučićevića će se tokom narednih dana pripremati u Novom Pazaru, a druga faza će najverovatnije biti obavljena u Baru.

FK Novi Pazar je jesenji deo sezone završio na poslednjem 16.mestu superligaške tabele sa samo 12 osvojenih bodova. Prvi zvanični meč u prolećnom delu prvenstva igraće 18.februara u okviru 22.kola Super lige Srbije kada će biti gosti lidera šampionata, ekipe Crvene zvezde.

Pogledajte prilog RTV Novi Pazar sa ovog događaja: