Fudbalski klub Borac iz Čačka predstavio je juče prvo pojačanje u ovom prelaznom roku, a istovremeno su dvojica igrača važnih za aktuelni stručni štab produžila ugovor sa ovim klubom.

Uprava čačanskog superligaša obavila je juče značajan deo posla vezanog za aktuelni prelazni rok. U prostorijama kluba predstavljeno je prvo zvanično pojačanje u redovima ’’zebri’’, iskusni Nikola Ignjatijević, a ugovore su produžili igrač odbrane Lazar Obradović i golman Saša Mišić.

Pojačanje Čačana, Nikola Ignjatijević, istakao je u prvoj izjavi po dolasku u klub da ekipa Borca zaslužuje opastanak u elitnom rangu:

’’Došao sam u klub velike tradicije i istorije. Bez obzira što stižem iz inostranstva dobro sam upoznat sa situacijom u Super ligi Srbije i znam šta nam je činiti narednih meseci. Borac po svim parametrima zaslužuje superligaški status i ne sumnjam da ćemo tokom proleća uploviti u mirnu luku. Verujem da ovaj tim Borca može i više od samog opstanka. Povratak u srpski fudbal shvatam kao novi veliki izazov i uveren sam da sa svojim iskustvom i kvalitetom mogu dati doprinos da moj novi klub ostvari zacrtani cilj.’’

Nikola Ignjatijević (33) je rođen u Požarevcu, a u mlađim kategorijama igrao za Crvenu zvezdu. Tokom bogate igraček karijere nastupao je za Jedinstvo(Ub), Javor, Zemun, Napredak, Crvenu zvezdu, Radnički i OFK Beograd. U inostranstvu je nastupao za ekipe Zorya Luhanska i Shaktyor Soligorska odakle je i stigao u čačanski Borac.


FOTO: boracfk.com

Prvotimac Lazar Obradović (24) istakao je u svojoj izjavi nakon potpisivanja novog ugovora sa Čačanima da je ponikao u tom klubu i da nigde nije bolje nego kod kuće:

’’Borac je moj matični klub i ja ovaj stadion smatram svojom drugom kućom. Prošao sam sve selekcije Borca i ne treba posebno isticati koliko sam vezan za ovaj klub. Već pre nekoliko dana sam sa čelnicima kluba usmeno dogovorio produžetak saradnje, a danas smo to ozvaničili novim ugovorom. Znam da mi nigde nije bolje nego kod svoje kuće, tako da ostaje da nastavim sa vrednim radom i nametnem se treneru Dodiću za veoma bitne mečeve koji nas očekuju na proleće.’’


FOTO: boracfk.com

Golman Saša Mišić (29) takođe nije krio zadovoljstvo zbog produžetka saradnje sa čačanskim klubom, a istakao je i da očekuje da se dobrim radom nametne šefu stručnog štaba Mladenu Dodiću:

’’Ne krijem da sam zadovoljan u Borcu, iako nisam bio konstantan na golu. Na meni je da radim i da se dobrim odbranama nametnem šefu stručnog štaba. Drago mi je da sam ostao u klubu u kome od prvog dana imam odličnu saradnju sa svima i očekujem da na proleće ostvarimo zacrtani cilj.’’

FOTO: boracfk.com