Fudbalski klub Voždovac predstavio je dvojicu novajlija, a na prigodnoj konferenciji za medije prezentovan je i plan rada tokom boravka u Antaliji gde će ekipa obaviti drugu fazu priprema.

Uprava fudbalskog kluba Voždovac predstavila je danas dva pojačanja pristigla tokom zimskog prelaznog roka, Ivana Markovića i Borka Duronjića. Mladi fudbaleri će tokom predstojećih priprema u Antaliji pokušati da se nametnu šefu stručnog štaba Iliji Stolici.

Prvi se prisutnima obratio Ivan Marković koji je istakao da je Voždovac prava sredina za njega i da veruje u dobar plasman:

’’Drago mi je i srećan sam što sam se vratio u Srbiju.  Zadovoljan sam izborom koji sam napravio, Voždovac je prava sredina za mene. Ekipa ima potencijal i dobro se radi i verujem da ćemo ostvariti cilj, a to je plasman u plej-of.’’

Ivan Marković (22) je rođen u Beogradu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Tokom karijere je nastupao za poljski Korona Kielce, bugarske klubove CSKA i Černo More, grčki APO Levadiakos i južnokorejski Gyeongnam odakle je i stigao u Voždovac.

Potom se prisutnima obratio i mladi Borko Duronjić koji je takođe istakao da je stigao u dobro organizovan klub i da to smatra pravim izborom:

’’Dobro organizovan klub, jedan od najbolje organizovanih u Srbiji. Pravi klub za nas, složio bih se sa saigračem. Pre svega cilj nam je plej-of, a onda i Evropa. Mislim da možemo da ostvarimo zacrtano, odlična atmosfera nas prati, ali videćemo sve na terenu.’’

Borko Duronjić (19) je rođen u Banjaluci, igra na poziciji desnokrilnog napadača, a u mlađim kategorijama nastupao je za fudbalske klubove Crvena zvezda i OFK Beograd. Tokom seniorske karijere nastupao je za ekipu OFK Beograda odakle je i stigao u Voždovac. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U17, U18, U19), a bio je i kapitem omladinske selekcije (U18).

Ekipa Voždovca se trenutno priprema u Beogradu, a već od 27.januara ’’zmajevi’’ odlaze u Antaliju gde će obaviti drugu fazu priprema za prolećni deo šampionata. Tako će boraviti do 9.februara i odigrati ćetiri kontrolne utakmice.

Raspored kontrolnih utakmica u Antaliji:

31.01. Voždovac – Ordabaši

04.02. Voždovac – Akademija Pandev – prepodnevni termin

04.02. Voždovac – Šahtjor (Belorusija) – popodnevni termin

08.02. Voždovac – Stal (Ukrajina)

Pogledajte prilog Sportnetwork-a sa ovog događaja:

FOTO: fkvozdovac.rs