Fudbalska selekcija Srbije sastavljena od igrača koji nastupaju u Super ligi Srbije izborila je kasno sinoć nerešen rezultat u duelu sa selekcijom SAD.

Reprezentacija Srbije je kasno sinoć u San Dijegu odigrala prijateljski meč sa odgovarajućom selekcijom Sjedinjenih Američkih Država. Naš nacionalni tim činili su isključivo igrači koji nastupaju u klubovima Super lige Srbije. Meč je završen bez postignutih golova (0:0), a treba reći da su naši igrači pokazali kvalitet i odigrali hrabro protiv mnogo iskusnijih igrača selekcije domaćina. Na obe strane viđeno je nekoliko izuzetno dobrih šansi, ali su mreže ipak ostale mirne.

Stadion: Kvalkom Arena
Gledalaca: 20.079
Sudija: Kevin Morison (Jamajka)
Pomoćnici: R.Vašington, L.Edvards (Jamajka).
Žuti kartoni: Klještan (SAD), Ćirković (Srbija)

SAD: Rimando – Džons (od 46. Letget), Birnbaum, Maršal, Garsa (od 70. Vilafanja), Bedoja (od 63. Pontius), Bredli, Nagbe( od 85. Agudelo), Zusi, Klještan (od 78. Fejhaber), Altidor ( od 74. Moris).
SRBIJA: Manojlović - Panić, Maraš, Ćalasan (od 46. Simonović), Miletić, Plavšić (od 81. L.Jovanović), Paločević (od 66. Alivodić), Đokić (od 75. Jevtović), Gobeljić (od 84. Klisura), S.Jovanović (od 63. Mrkić), Ćirković.


FOTO: fss.rs

Selektor Srbije, gospodin Slavoljub Muslin, istakao je da je veoma zadovoljan i igrom i rezultatom, kao i da se na ovaj način fudbal u našoj zemlji podiže na viši nivo:

’’Zadovoljan sam igrom i rezultatom, a ono što sam rekao i pre meča, ponoviću, momcima iz naše lige mnogo znače ovakve utakmice. Pokazali su da vrede i da zaslužuju šansu, a mi samo na ovaj način možemo da dižemo naš fudbal na jedan viši nivo i afirmišemo domaću ligu.’’

On je potom naglasio da je posebno zadovoljan pristupom i disciplinom kod igrača:

’’Iskreno, meni je to bilo najvažnije. Pristup, želja, disciplina. Treba da se zna da smo radili samo pet dana, a dobra stvar je da smo sada imali vise vremena nego pred meč sa Katarom . Videlo se na kraju da nedostaje i snage, ali to je normalno ako se zna da su momci došli sa priprema. I pored toga svaki dogovor su ispoštovali i nema sumnje da zaslužuju čestitke za ono što su ovde pokazali.’’

FOTO: fss.rs