Drugu fazu priprema započela je i ekipa Rada koja se od danas nalazi na Kipru gde će tokom naredne dve nedelje ’’brusiti’’ formu za prolećni nastavak šampionata.

Fudbaleri i stručni štab Rada stigli su kasno sinoć u Aja Napu gde će tokom narednih petnaest dana obaviti glavni deo priprema za prolećni nastavak takmičenja u okviru Super lige Srbije. ’’Građevinari’’ su zbog noćnog puta bili oslobođeni jutarnjih obaveza, ali su već popodne imali prvi trening na Kipru.

Spisak igrača Rada koji su doputovali u Aja Napu:

Nenad Filipović, Dušan Marković, Marko Lazarević, Stefan Vico, Tomislav Pajović, Zoran Ljubinković, Stevan Bates, Milan Ćulum, Filip Bainović, Nikola Šipčić, Nikola Maraš (po povratku sa utakmice selekcije Srbije protiv SAD u san Dijegu), Matija Košanin, Đorđe Denić, Bogdan Mladenović, Marko Stojanović, Borko Veselinović, Vladimir Rodić, Milorad Dabić, Boško Guzina, Duško Petković, Aleksandar Lutovac, Dejan Đenić, Marko Jović, Miloš Čudić, Lazar Milošev, Georgije Ilić, Radivojević Miloš, Petrović Luka.


FOTO: fkrad.rs

Stručni štab ekipe Rada na pripremama u Aja Napi čine:

Nebojša Petrović (šef stručnog štaba), Slađan Nikolić (prvi trener), Dragiša Zečević (pomoćni trener), Dejan Rusmir (pomoćni trener), Vladan Radača (trener golmana), Mladen Jovanović (kondicioni trener), Zoran Rakić (fizioterapeut), Zdravko Marinković (fizioterapeut) i Vasil Šapeski (sekretar stručnog štaba).

Neposredno pre polaska na put trener ’’građevinara’’Slađan Nikolić je za klupski sajt ukratko prokomentarisao dosadašnji deo priprema:

’’Završili smo prvi deo priprema na Banjici i jako sam zadovoljan učinjenim. Uprkos hladnom vremenu odradili smo ono što smo zacrtali. Najvažnije je da su svi igrači zdravi i orni za rad. Zadovoljan sam zalaganjem i odnosom fudbalera prema izvršavanju obaveza. S obzirom da je prva faza priprema, zadovoljan sam igrama u sva tri dosadašnja odigrana kontrolna meča.’’


FOTO: fkrad.rs

On je potom izneo uverenje da će ekipa na Kipru imati idealne uslove za kvalitetan rad i dostizanje željene forme za nastavak prvenstva:

’’U Aja Napi imamo sve uslove da se dobro pripremimo za iskušenja koja nas čekaju u nastvaku prvenstva. Ovo je prilika da se što bolje pripremimo kao tim, da igrači individualno napreduju i da stvorimo igru kojoj ćemo težiti u nastavku sezone. Uz to, imaćemo priliku da nadogradimo međunarodno iskustvo, jer ćemo na Kipru imati kvalitetne rivale. Smatram da imamo dovoljno znanja, iskustva i želje da ovaj period maksimalno iskoristimokako bi se igrači što bolje uigrali i pripremili za nastavak prvenstva.’’

Na Banjicu su tokom aktuelnog prelaznog roka stigla petorica novih igrača (Vladimir Rodić, Tomislav Pajović, Lazar Milošev, Georgije Ilić i Marko Lazarević). Trener Nikolić je izrazio zadovoljstvo aktivnostima u prelaznom roku:

’’U principu, tu smo negde sa formiranjem ekipe. Zadovoljan sam onim što smo do sada uspeli da uradimo. U odnosu na ono što je bilo u ponudi, a s obzirom na naše mogućnosti, mislim da smo doveli kvalitetna pojačanja. Možda da angažujemo još jednog ili dvojicu fubalera i to bi bilo sve za prolećni deo prvenstva.’’


FOTO: fkrad.rs

Ekipa Rada će na Kipru, prema do sada utvrđenom rasporedu, odgrati pet kontrolnih utakmica:

- 31.januar / Rad – Pogon (Šćećin)

- 01.februar / Rad – Arka (Gdinja)

- 03.februar / Rad – Spartak Moskva (U21)

- 05.februar / Rad – Ural (Jekaterinburg)

- 08.februar / Rad – nepoznat protivnik

- 11.februar / Rad – Atlantas (Klaiped – Litvanija)

Pogledajte prilog SOS Kanala sa ovog događaja:

FOTO: fkrad.rs