U prostorijama Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi  održana je sednica Izvršnog odbora Zajednice klubova Super lige Srbije, a u nastavku vas obaveštavamo o donetim odlukama i zaključcima.

Danas je u prostorijama Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održana sednica Izvršnog odbora Zajednice Super lige kojom je predsedavao predsednik Dragomir Lazović. Sednici su prisustvovali, i učestvovali u radu, predsednik Fudbalskog saveza Srbije gospodin Slaviša Kokeza i gospodin Uroš Zeković.

Razmatrani su i usvojeni izveštaji direktora lige i komesara za bezbednost za jesenji deo takmičenja. Konstatovano je da je prethodni deo prvenstva protekao u sportskom duhu i u skladu sa Propozicijama takmičenja. Razgovaralo se o primeni Zakona o privatnom obezbeđenju koji definiše rad redarske službe na utakmicama i zaključeno je da se intenzivira saradnja sa MUP-om Republike Srbije u cilju primene ovog Zakona i povećanja bezbednosti na utakmicama Super lige Srbije.

Utvrđen je raspored termina za drugi deo prvenstva koje se nastavlja 17.februara 2017.godine utakmicom FK Mladost – FK Radnički.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, gospodin Slaviša Kokeza, informisao je prisutne o ideji organizacije takmičenja „B“ timova Super i Prve lige Srbije o čemu će klubovi biti detaljnije informisani tokom naredne nedelje.

Odlučeno je da se u svrhu pomoći nabave lopte za klubove Prve lige Srbije za prolećni deo sezone 2016/17.