Najbolji igrač 22.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17 prema izboru redakcije je golman Nemanja Krznarić, najbolji pojedinac ekipe Mladosti iz Lučana u važnoj pobedi nad ekipom niškog Radničkog.

Ovaj vikend doneo je start prolećnog dela prvenstvene trke u kojoj svi timovi žele da obezbede što bolju poziciju pred doigravanje, a mečeve koji su odigrani obeležila je velika borba za bodove. Favoriti su uspešno i bez previše problema prešli prve prepreke, a nekoliko mečeva obilovalo je neizvesnošću do poslednjeg sudijskog zvižduka. Jedan od takvih mečeva bio je duel u Lučanima gde je domaća Mladost nakon mnogo uzbuđenja savladala ekipu niškog Radničkog rezultatom 1:0(0:0). Najzaslužniji za to je golman lučanskog tima, iskusni Nemanja Krznarić, koji je sa nekoliko odličnih intervencija i odbranom penala sačuvao mrežu svog tima i izuzetno važna tri boda. Ovom pobedom ekipa Mladosti je stigla do sjajnog 4.mesta na superligaškoj tabeli. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru za najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola.

Tokom prvog poluvremena viđena je velika borba, šansi je bilo na obe strane terena, ali su mreže ipak mirovale. Drugo poluvreme donelo je velika uzbuđenja i konačan rasplet, ali sa ’’bele tačke’’. Domaći tim je do vođstva stigao u 78.minutu, nakon akcije Milosavljevića i Pejovića i prekršaja Perendije nad Jovanovićem u kaznenom prostoru gostujućeg tima. Sudija je pokazao na ’’belu tačku’’, a siguran u realizaciji najstrože kazne bio je najbolji strelac domaćeg tima, napadač Milan Bojović. Samo tri minuta kasnije gosti su propustili idealnu priliku da izjednače rezultat, nakon što je zbog igranja rukom Odite u svom kaznenom prostoru sudija dosudio kazneni udarac. Najstrožu kaznu izveo je prvotimac Nišlija Lazar Arsić, ali je golman lučanskog tima Nemanja Krznarić prozreo njegovu nameru i na sjajan način zaustavio njegov udarac. Do kraja susreta gosti nisu uspeli da stignu do izjednačenja, pa su sva tri boda potpuno zasluženo ostala u Lučanima.

Nemanja Krznarić (32) je rođen u Čačku, po drugi put je golman Mladosti, a u Lučane se vratio u julu 2014.godine. Tokom karijere je branio i boje čačanskog Borca, požarevačkog Mladog Radnika i kruševačkog Napretka. Bio je čuvar mreže ekipe Mladosti na svim mečevima u toku aktuelne sezone Super lige Srbije (22 meča), kao i na jednom meču u okviru Kupa Srbije.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: