Derbi meč 15. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Beogradu gde ekipa Partizana dočekuje gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Biće to duel dva kvalitetna tima koja su sa ujednačenim uspehom započela sezonu, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone odigrao dvanaest mečeva zabeleživši osam pobeda i tri remija, uz jedan pretrpljen poraz, pa sa 27 bodova na svom kontu trenutno zauzima 4. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Voždovca, a rezultat je bio 0:4. Gosti su tokom aktuelne sezone odigrali trinaest mečeva zabeleživši devet pobeda i dva remija, uz dva pretrpljena poraza, pa sa 29 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Javor Matisa, a rezultat je bio 3:0. Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a uspešniji su bili crno-beli. Prvi meč odigran tokom jeseni u Humskoj rešili su rezultatom 2:0, dok je prolećni meč na Banovom brdu završen podelom bodova nakon rezultata 0:0. Treći meč odigran u Humskoj u okviru plej-ofa crno-beli su rešili u svoju korist, a rezultat je bio 3:1.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Gordan Petrić prihvata ulogu favorita u ovom susretu i ističe da su utakmice nakon Evrope uvek problematične zbog emotivnog pražnjenja i fizičke potrošnje:

’’Utakmica posle meča u Evropi uvek može da bude problematična pošto je bilo dosta emocija, dosta smo se istrošili. Igramo protiv ekipe koja je talentovana, igrači Čukaričkog su ’’pismeni’’ igrači, prošli su sve te škole, tako da će to biti još jedna prilika za dokazivanje. Videćemo na treningu kako se pojedini igrači osećaju i da li ćemo da rotiramo. Imam u glavi da odmorim par igrača, ali videćemo na treningu. Ponavljam, utakmica posle Evrope, ali ja sam to već zaboravio, nadam se i moji igrači i da su koncentrisani. Svaka utakmica je dokazivanje i nadam se da će sve biti u redu sutra. I posle prve utakmice sa Kelnom ja sam izjavio da su igrači posle sletanja na beogradski aerodrom sigurno čvrsto na zemlji, ali to generalno polazi od svih nas iz stručnog štaba. Ako sam ja na zemlji i očekujem da je svaka utakmica novo dokazivanje, mislim da su i igrači ušli u tu priču, što je dobro. Ne gledam koji smo mi na tabeli, koji je Čukarički. Gledam od utakmice do utakmice i da sutra imamo utakmicu protiv jedne talentovane ekipe koju treba da nadmudrimo i da dobijemo. Da budemo iskreni, Partizan je sutra favorit i od nas sve zavisi.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Dušan Kerkez ističe da su njegovi igrači izuzetno motivisani pred duel sa crno-belima i da će pokušati da ostvare pozitivan rezultat:

’’Gledao sam uživo Partizan protiv Kelna. Želeo bih najpre da im čestitam na odličnoj igri i velikoj pobedi. Zasluženo su osvojili tri boda i napravili veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu Lige konferencije. U poslednje vreme Partizan igra pre svega vrlo disciplinovano, bez mnogo rizika, znaju gde su najbolji i to maksimalno koriste. Ujedno, neke svoje mane, a svaka ekipa ih ima, odlično prikrivaju. Sad su protiv Kelna igrali nešto defanzivnije i na tranziciju, što verovatno protiv nas neće biti slučaj. Jeste ovo moj prvi meč protiv nekog od ’’večitih’’ rivala, ali nemam neki poseban osećaj. To svakako jesu lepe utakmice, pred većim brojem ljudi. To je dobro i za mene i za moje igrače, da pružimo maksimum i da probamo da ostvarimo pozitivan rezultat. Uvek je u Srbiji igranje protiv Crvene zvezde ili Partizana sa nekom drugačijom emocijom. Sigurno to i igrači doživljavaju drugačije. Motivacije će biti na pretek, više nego dovoljno. Vidi se da igrači imaju neki drugačiji osećaj pred ovu utakmicu. Partizan ima i dosta dobru klupu, tako da uopšte ne očekujem da će biti previše umorni. Nemaju ni vremena da budu umorni. Sigurno će moj kolega Petrić osvežiti i dobro pripremiti ekipu za derbi meč.’’

Derbi susret 15. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Partizana i Čukaričkog igra se u nedelju 16. oktobra 2022. godine, sa početkom u 18:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Partizan