Najbolji igrač 30.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17 prema izboru redakcije je Ognjen Ožegović, strelac dva pogotka za Čukarički na važnom gostovanju ekipi Voždovca.

Poslednje 30.kolo preliminarne faze Super lige Srbije donelo je mnogo uzbudljivih mečeva, a najneizvesnija bila je borba za jedino preostalo mesto u plej-of fazi takmičenja. Ekipa Čukaričkog uspešno je okončala gostovanje na Voždovcu u derbiju kola, pružila odličnu igru i zabeležila sigurnu pobedu rezultatom 1:3(0:2), ali je ipak ona bila uzaludna jer se među osam najboljih plasirala ekipa Javor Matisa koja je takođe slavila na gostovanju u Nišu. Sjajnu partiju u duelu sa ’’zmajevima’’ pružio je napadač ’’brđana’’ Ognjen Ožegović koji je bio neuhvatljiv za odbranu Voždovca, uvek bio na pravom mestu i koji je uspeo da postigne dva veoma važna pogotka. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru za najboljeg igrača poslednjeg kola preliminarne faze.

Gosti su stigli do vođstva već u ranoj fazi, u 18.minutu susreta, nakon akcije po desnoj strani. Ognjen Ožegović je poslao loptu na bok do Nemanje Obradovića, ovaj mu uzvratio parvovremenim proigravanjem u šesnaesterac, da bi mladi napadač sjajnim udarcem iskosa sa desne strane pogodio mrežu domaćina. Nakon nekoliko pokušaja na obe strane gosti su u finišu prvog dela igre uspeli da dupliraju vođstvo. Igrao se 44.minut susreta kada je nakon odlične akcije po levoj strani Miroslav Bogosavac poslao centaršut ka Asmir Kajeviću koji sa nekih desetak metara glavom pokađa stativu, a potom iz drugog pokušaja i mrežu protivničkog gola. Domaći tim je u drugom poluvremenu zaigrao znatno bolje, pa je nakon nekoliko neiskorišćenih prilika ipak uspeo da smanji prednost ’’brđana’’. Igrao se 62.minut susreta kada je kapiten Miloš Pavlović uposlio na desnoj strani Nikolu Ćirkovića, ovaj poslao povratnu loptu u sredinu ka Stefanu Dražiću, a on preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio mrežu ’’zmajeva’’. Nastavili su domaćini sa pokušajima da stignu do izjednačenja, ali su do novog pogotka ipak stigli fudbaleri Voždovca. Igrao se 77.minut kada je nakon brzog kontranapada po desnoj strani Petar Bojić poslao loptu ka Ognjenu Ožegoviću koji je sa nekih šest-sedam metara precizno šalje iza leđa golmana Zorana Popovića i postavlja konačan rezultat ove utakmice.


FOTO: fkcukaricki.rs

Ognjen Ožegović (22) je rođen u Bosanskoj Gradiški (BiH), igra na poziciji centralnog napadača, a seniorsku karijeru započeo je u Crvenoj zvezdi kao dotadašnji član omladinskog pogona ovog kluba. Pored crveno-belih nastupao je i za Banat, Voždovac, Rad, Jagodinu, čačanski Borac, Vojvodinu i kineski Changchun Yatai. U redove Čukaričkog stigao jeprošle godine tokom letnjeg prelaznog roka, a za ’’brđane’’ je ove sezone u Super ligi Srbije zabeležio 20 nastupa i postigao 10 pogodaka, dok je u Kupu Srbije zabeležio tri nastupa uz dva postignuta pogotka. Bio je član više mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje za koje je zabeležio veliki broj nastupa i pogodaka (37/12), a nedavno se našao i na spisku selektora najjače selekcije Slavoljuba Muslina.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: