Na danas održanoj konferenciji za medije u prostorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda dosadašnji šef stručnog štaba Miodrag Božović saopštio je da napušta klupu crveno-belih.

Mesto šefa stručnog štaba Crvene zvezde je od danas upražnjeno, nakon odluke Miodraga Grofa Božovića da napusti klupu crveno-belih. On je na tom mestu proveo gotovo pune dve godine i postigao zapažene rezultate, ali je gubitak prvog mesta nakon jučerašnjeg poraza od ekipe Voždovca očigledno presudno uticao na njegovu odluku. Tim povodom sazvao je konferenciju za medije na kojoj je izneo razloge svog odlaska istakavši da sebe smatra najodgovornijim za loše rezultate u poslednje vreme i da njegov odlazak može ’’razmrdati’’ ekipu:

’’Pozvali smo vas da vam saopštim da od ovog momenta više nisam trener Crvene zvezde. Mislim da je to normalan čin zbog rezultata u poslednje vreme za koje sam ja najodgovorniji. Trener mora da bude pošten prema sebi i prema drugima i da na vreme ode i da ode kao gospodin. Ove sezone nam je cilj bio dupla kruna, i mislim da nismo blizu tog cilja. Ostao je još Kup, ali da bi se on osvojio mora da se napravi neki stres u ekipi, a moj odlazak je jedan od načina da se napravi takav stres. Posle toga ekipa obično počne da pravi bolje rezultate. Želim da se zahvalim ljudima iz kluba koji su mi omogućili da radim ono što sam hteo, ja sam taj koji je vukao gro poteza i ako nešto nije kako treba, krivica je do mene. Želim i navijačima da se zahvalim, jer su mi prošlog leta priredili najlepše momente u životu. I vama svima na saradnji koja je nekad bila dobra, a nekad loša, ali sve je to život.’’

Trener Božović je potom obrazložio zašto je tu odluku doneo tek danas, a ne juče kada je ekipa pretrpela poraz ’’na krovu’’:

’’Imao sam razgovore sa ljudima iz kluba, ali nije bilo razloga da me neko zadržava. Nisam doneo odluku na brzinu, pod emocijama. Probudio sam se jutros i tako odlučio. Sa Zvezdanom Terzićem sam u izvanrednim odnosima, sarađivali smo izvanredno. Nikada između nas dvojice nisu postojali problemi. Objektivno, mislim da su šanse za duplu krunu male, Partizan ove godine igra dobro i ne mislim da će ispustiti stečenu prednost. Sve je moguće u fudbalu, ali nisam optimista po pitanju titule.’’

On se potom još jednom osvrnuo na sinoćnu utakmicu istakavši da ga igrači nisu razočarali i da su se svi maksimalno borili, kao i da se dešava da nekoj ekipi jednostavno ne ide bez obzira na zalaganje:

’’Igrači me nisu razočarali. Ako mi kažete jednog igrača koji se nije borio, ja se neću složiti. Sve može da se komentariše osim želje i zalaganja igrača koji nisu sporni, svi su juče dali svoj maksimum. Bilo je i nesrećnih okolnosti, dođe nekad dan kada ne ide. Voždovac ima prednost na takvom terenu, taj teren nama ne odgovara. To što se priča o tome da je ekipa nespremna, to pričaju samo oni koji su zlobni. Ekipa je fizički spremna i postoji analiza koliko ko trči i šta ko radi. Odlučio sam se da u nastavku zaigramo u formaciji 3-5-2 jer smo gubili, i jer sam hteo da uvedem dva visoka i jaka špica. Imali smo šansi koje nismo iskoristili, to je fudbal. Već sam pričao da kolektivno ekipa koja je prva pre plej-ofa je u psihičkom minusu, jer nešto je već osvojila, a treba ponovo da osvaja. Psihološka prednost je na strani onih koji nemaju šta da izgube. Mislim i da se ekipa zamorila i da nismo izdržali pritisak koji je bio u poslednje vreme na nama.’’

Miodrag Božović (48) je kao šef stručnog štaba Crvene zvezde ekipu predvodio na 83 zvanična susreta u svim takmičenjima i ostvario bilans od 62 pobede, 11 remija i 10 poraza, uz gol-razliku 199:81. Osvojio je sa ovim timom na impresivan način šampionsku titulu u sezoni 2015/16, dok je u aktuelnoj sezoni do ovog vikenda ekipa držala prvu poziciju u šampionatu i gotovo sigurno obezbedila plasman u finale Kupa Srbije savladavši u prvom polufinalnom susretu ekipu Čukaričkog rezultatom 1:4.

Pogledajte video izveštaj Sportnetwork-a sa ovog događaja:

FOTO: crvenazvezdafk.com