Najbolji igrač 36.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17 prema izboru naše redakcije je Ognjen Ožegović, asistent i trostruki strelac u ubedljivoj pobedi ekipe Čukaričkog na gostovanju u Novom Pazaru.

Odigrano je i šesto, pretposlednje kolo doigravanje kroz plej-of i plej-aut fazu Superlige Srbije u sezoni 2016/17, a publika je i ovoga puta imala priliku da isprati nekoliko veoma uzbudljivih duela. Neke stvari su sada mnogo jasnije, a neke će biti tek po završetku poslednjeg kola šampionata. Ono što je sigurno, naredne sezone u elitnom rangu neće biti ekipe Novog Pazara koja je na svom stadionu, u jednom od odlučujućih duela, pretrpela težak poraz od ekipe Čukaričkog rezultatom 0:5(0:2). ’’Najzaslužniji’’ za njihov plasman u niži rang je napadač gostujućeg tima Ognjen Ožegović koji je bio asistent kod jednog i strelac tri pogotka na ovom susretu. On je tokom čitavog susreta sjajno sarađivao sa saigračima, dobro se kretao, uvek bio na pravom mestu i na muke stavljao odbranu domaćeg tima. Fantastičan učinak mladog napadača nikako nije mogao da nam promakne, pa nismo imali ni najmanju dilemu u izboru za najboljeg igrača 36. prvenstvenog kola. Treba reći da je po drugi put tokom ove sezone proglašen za najboljeg igrača kola, nakon 30.kola kada je bio dvostruki strelac za svoj tim u pobedi ’’brđana’’ nad ekipom Voždovca.

Domaći tim je od starta delovao dosta smušeno, verovatno pod pritiskom zbog važnosti ove utakmice, a kod malobrojnih solidnih akcija falila je ozbiljnija završnica. Gosti su u meč ušli dosta rasterećeno i sa željom da se nadigravaju, a to je donelo lepršavu i efikasnu igru. Gol Novog Pazara ’’brđani’’ su ’’načeli’’ u 23.minutu susreta, nakon odlične akcije po levoj strani. Nemanja Radonjić je utrčao u šesnaesterac gostiju, loptu ’’zavrnuo’’ ka Ognjenu Ožegoviću, a ovaj ’’iz prve’’ fantastičnim udarcem levom nogom matirao golmana Miloša Budakovića. Isti akteri bili su u ’’glavnoj ulozi’’ i u 44.minutu susreta, ali je ovoga puta Ognjen Ožegović bio asistent. Sjajno je prošao po desnoj strani, prevario trojicu igrača odbrane i pravovremeno uposlio Nemanju Radonjića koji je preciznim udarcem sa nekih dvanaest metara pogodio mrežu domaćeg tima. U istom ritmu nastavljeno je i tokom drugog poluvremena, a treći pogodak viđen je već u 52.minutu susreta. Nemanja Radonjić je započeo brzu akciju po levoj strani, zatim loptu dodao do Miroslava Bogosavca, a ovaj odlično uposlio Ognjena Ožegovića u petercu domaćeg tima koji se odlično snašao i pogodio za još ubedljiviju prednost. Nedugo zatim gosti su stigli i do četvrtog pogotka, u 59.minutu susreta, nakon gotovo ’’preslikane’’ akcije Nemanje Radonjića i Miroslava Bogosavca, a mrežu je ovoga puta pogodio Asmir Kajević. Konačan rezultat postavljen je u 73.minutu susreta, trećim pogotkom sjajnog Ognjena Ožegovića koji je sjajno primio jednu loptu u šesnaestercu domaćeg tima i snažnim udarcem iskosa sa desne strane matirao golmana Miloša Budakovića.


FOTO: fkcukaricki.rs

Ognjen Ožegović (22) je rođen u Bosanskoj Gradiški (BiH), igra na poziciji centralnog napadača, a seniorsku karijeru započeo je u Crvenoj zvezdi kao dotadašnji član omladinskog pogona ovog kluba. Pored crveno-belih nastupao je i za Banat, Voždovac, Rad, Jagodinu, čačanski Borac, Vojvodinu i kineski Changchun Yatai. U redove Čukaričkog stigao jeprošle godine tokom letnjeg prelaznog roka, a za ’’brđane’’ je ove sezone u Super ligi Srbije zabeležio 24 nastupa i postigao 16 pogodaka, dok je u Kupu Srbije zabeležio pet nastupa uz tri postignuta pogotka. Bio je član više mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje za koje je zabeležio veliki broj nastupa i pogodaka (37/12), a nedavno se našao i na spisku selektora najjače selekcije Slavoljuba Muslina.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: