Danas su na stadionu ’’Rajko Mitić’’ započele pripreme prvog tima fudbalskog kluba Crvena zvezda, a čelnici kluba i novi stručni štab pozdravili su do sada pristigle igrače.

Fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde započeli su danas proces priprema za predstojeću sezonu 2017/18. Njih su u ime kluba pozdravili predsednik UO Svetozar Mijailović, generalni direktor Zvezdan Terzić i novi sportski direktor Mitar Mrkela. Oni su svim okupljenima poželeli puno sreće u radu i ostvarenju zacrtanih ciljeva, a zatim je novi šef stručnog štaba Vladan Milojević izvršio prozivku igrača i započeo sa radom. Na prozivci i prvom treningu pojavilo se 27 igrača, dok je njih 14 odsutno zbog reprezentativnih obaveza ili odobrenih kašnjenja.

Fudbaleri koji su se pojavili na prozivci: Damir Kahriman, Jovan Vićić, Aleksandar Stanković, Marko Petković, Stefan Milošević, Uroš Račić, Dušan Anđelković, Andrija Luković, Nenad Milijaš, Marko Gobeljić, Srđan Vujaklija, Nemanja Milić, Vanja Vučićević, Slavoljub Srnić, Milan Pavkov, Luka Adžić, Milan Senić, Stefa Ilić, Nemanja Stojić, Luka Ilić, Ivan Ilić, Lazar Romanić, Dejan Joveljić, Veljko Nikolić, Jug Stanojev, Slađan Rakić i Aleksa Terzić.

Sa reprezentacijama su: Filip Manojlović, Srđan Plavšić, Mihailo Ristić, Miloš Stojanović, Marko Mijailović, Gelor Kanga, Vladimir Jovović i Aučo.

Opravdano kasne: Mičel Donald, Damjan Le Talek, Abraham Frimpong, Ričmond Boaći, Mateus Viveiros i Džon Ruiz.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Prisutnima se obratio šef stručnog štaba Vladan Milojević koji je najavio naporan rad i istakao da je optimista i da je neophodna pozitivna energija u timu. On je naglasio da će mladi igrači dobiti šansu da se dokažu, ali i da moraju da zasluže njegovo poverenje:

’’Kao što vidite imamo mnogo mladih fudbalera i moj zadatak će biti da ih najpre dobro upoznam i analiziram, a onda i da napravim program. Nije to samo ubaciti mladog igrača čim se pojavi, igrač mora i da zasluži poverenje. Na Zlatiboru ćemo igrati dve utakmice, i uz treninge, videćemo čime raspolažemo. Radićemo vredno i naporno, zvuči kao kliše, ali to je istina. Uvek sam bio optimista, i sada sam jer nam treba pozitivna energija. Što se tiče stranaca, dogovoreno je još i ranije da im se da koji dan više, znate već kako to ide i sa avionskim kartama. Neka slika o njima već postoji i nije strašno što danas nisu tu. Još uvek je rano davadi prognoze. Jedno je šta ja želim, drugo šta možemo da uradimo. Nadam se da ćemo dugo sarađivati, i da ćemo imati dosta vremena da razgovaramo. Moram najpre da sagledam ekipu. Mislim da je najbolje imati dobar miks mlađih i starijih igrača, a pre svega cenim igrače lidere od kojih mladi igrači mogu da uče. Ja mogu da im mnogo toga kažem na treningu, ali mlad igrač takođe mnogo uči i od starijih saigrača.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

On je potom istakao da će za selekciju i izbor pojačanja biti potrebno vreme, jer je neophodno da upozna ekipu i sagleda kvalitete igrača:

’’Moram najpre da sagledam ekipu da bih tačno znao šta nam nedostaje. Popunjavaćemo pozicije našim igračima iz Omladinske škole, jer važno je dati im prostor. Ne možete u fudbalu reći imam ovu poziciju, a ovu nemam. Fudbal je danas nepredvidiv, svakog dana je neka nova situacija. Moj prioritet je da najpre steknem jasnu sliku. Sačekao bih se procenama, jer u ovom trenutku ne poznajem ekipu dovoljno. Nikada nemam strah, i mislim da ne treba da postoji. Zašto bi, ako verujete u ono što radite? Ono što imam da dam igračima, daću im, i preneću im taj stav da kada radiš vredno nemaš čega da se plašiš. Fudbal je igra u kojoj imate i protivnike, nešto zavisi i od njih, ali ako osećate strah, to će vas sputavati. Možda delujem previše samouvereno, ali verujem u rad.’’

Trener Milojević je nije želeo ni da se upušta u prognoze koji su dometi ove ekipe u Evropi:

’’Nikada od mene nećete čuti prognoze. Zvezda ima najviše ciljeve, ali ja ne dajem nikakva obećanja. Volim najpre da skočim pa da kažem „hop“. Formacija nije toliko značajna. Moram da vidim kakav profil igrača ćemo imati, pa ću na osnovu toga da odlučim. Moja filozofija je da igrači moraju da budu upoznati sa svim sistemima, a na osnovu potrebe, utakmica i protivnika da umeju da odgovore zahtevima.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Novi šef stručnog štaba crveno-belih je predstavio i članove svog tima koji će mu pomagati u ostvarenju zacrtanih ciljeva:

’’Za sada imamo Vladu Jankovića, mog dugogodišnjeg saradnika. On je izuzetno elokventan i nadaren trener i biće zadužen za fizičku pripremu i individualni rad. Tu nam je i Nikola Leposavić, mlad trener pun entuzijazma, koji će biti analitičar i pomoćnik na terenu. Milan Kosanović, isto uslovno rečeno mlad trener, mi imamo 47 godina i volimo da vičemo da smo mladi. Što se tiče trenera golmana, u razgovorima smo i videćemo. Do početka priprema ćemo znati. Maksimović je izuzetan čovek koji je ostavio veliki trag ovde, i tek ćemo se dogovoriti oko tehničkih stvari.’’

Pogledajte video priloge Sportnetwork-a sa ovog događaja:



FOTO: crvenazvezdafk.com