Letnji prelazni rok za sezonu 2017/18 donosi kao i uvek velike kadrovske promene u svim superligaškim klubovima, a mi ćemo kada su u pitanju dolasci igrača pratiti dešavanja na dnevnom nivou i izveštavati vas samo o zvaničnim transferima.

(30/08/2017 - Partizan) - Novo pojačanje u Humskoj, stigao i Nemanja Antonov

Uprava fudbalskog kluba Partizan angažovala je još jedno veliko pojačanje. Nova, osma akvizicija aktuelnog šampiona je mladi reprezentativac Nemanja Antonov.

Nemanja Antonov (22) je rođen u Pančevu, igra na poziciji levog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama OFK Beograda. Nakon nastupa za seniorski tim ’’romantičara’’ dve godine je proveo u švajcarskom Grashopersu, odakle je i stigao Humsku kao pozajmljeni fudbaler. Za taj tim je tokom prethodne dve sezone zabeležio 56 nastupa i postigao 3 pogotka. Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje, a okitio se i titulom prvaka sveta na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu (U-20).


FOTO: partizan.rs

(30/08/2017 - Voždovac) - Dvojica mladih igrača pojačala ''zmajeve'' u finišu prelaznog roka

Fudbalski klub Voždovac od danas je jači za dvojicu mladih igrača, veznog igrača Andriju Lukovića i talentovanog golmana Mihaila Karadžića. Reč je o igračima reprezentativnog kalibra, jer su obojica do sada bili selektirani u mlađim kategorijama.

Andrija Luković (22) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a na Dušanovac stiže kao pozajmljeni igrač Crvene zvezde do kraja aktuelne sezone. Tokom karijere je nastupao i za beogradske timove Rad i BASK, kao i za mladi tim holandskog PSV-a. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-19, U-21) za koje je zabeležio 8 nastupa i postigao 2 pogotka, a okitio se i titulom prvaka Evrope na Evropskom prvenstvu u Litvaniji (U-19).


FOTO: fkvozdovac.rs

Mihailo Karadžić (17) igra na golmanskoj poziciji, a tokom karijere je nastupao za mlađe kategorije fudbalskih klubova Rad i Čukarički. Član je mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-17).


FOTO: fkvozdovac.rs

(29/08/2017 - Partizan) - Crno-beli angažovali iskusnog defanzivca Milana Mitrovića

Uprava fudbalskog kluba Partizan realizovala je i sedmi po redu transfer tokom letnjeg prelaznog roka. Nova akvizicija je iskusni defanzivac Milan Mitrović koji je kao slobodan igrač stigao bez obeštećenja i potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima.

Milan Mitrović (29) je rođen u Prokuplju, igra na poziciji centralnog beka, a karijeru je započeo u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Zemun. Za taj klub je nastupao i u seniorskoj konkurenciji, nakon čega odlazi u Rad, a nakon dve i po godine i u turski Mersin, odakle je i stigao u Humsku. Tokom četiri i po godine zabeležio je 142 nastupa za turski klub, uz 12 postignutih pogodaka.


FOTO: partizan.rs

(28/08/2017 - Partizan) - Iskusni Zoran Tošić povratnik u redove crno-belih nakon više od osam godina

U finišu prelaznog roka uprava Partizana je angažovala možda i najveće pojačanje. Trogodišnji ugovor potpisao je nekadašnji igrač ovog kluba, iskusni Zoran Tošić.

Zoran Tošić (30) je rođen u Zrenjaninu, igra na poziciji desnog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama Mladosti iz Lukićeva i zrenjaninskom Proleteru. Tokom seniorske karijere, pored Proletera, nastupao je i za zrenjaninski Banat, Partizan, engleski Mančester Junajted, nemački Keln i ruski CSKA iz Moskve. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija (U-21) naše zemlje sa 17 nastupa i 2 pogotka, dok je za najjaču selekciju naše zemlje do sada zabeležio čak 76 nastupa i postigao 11 pogodaka.


FOTO: partizan.rs

(26/08/2017 – Napredak) - Kruševljani angažovali izuzetno značajno pojačanje u odbrani

Novo pojacanje fudbalskog kluba Napredak je nekadašnji fudbaler ovog kluba iskusni defanzivac Dušan Veškovac. On je sa kruševačkim superligašem potpisao jednogodišnji ugovor.

Dušan Veškovac (31) je rođen u Kruševcu, igra na poziciji centralnog beka, a tokom bogate karijere je nastupao za Obilić, Borac iz Čačka, Napredak, švajcarske klubove Wohlen, Luzern i BSC Young Boys, kao i francuske klubove Toulouse i Troyes.


FOTO: fknapredak.rs

(25/08/2017 - Spartak Žk) - Dva mlada i izuzetno talentovana pojačanja stigla u Suboticu

Fudbalski klub Spartak od danas je jači za Luku Belića, mladog krilnog napadača koji je stigao iz slovenačkog Celja. On je sa Subotičanima potpisao ugovor na tri godine. U istom danu predstavljen je još jedan mladi i talentovani igrač, Anđelo Rudović, koji je stigao iz crnogorskog prvoligaša OFK Petrovac.

Luka Belić (21) je rođen u Pančevu, igra na poziciji desnog krilnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama OFK Beograda. Nakon igara za prvi tim ''romantičara'' za koje je debitovao sa samo 16 godina otišao je u engleski West Ham. Kratko je nastupao i za škotski Motherwell i slovenački klub Celje. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-16, U-17, U-18, U-19), uz ukupno 21 natup i 11 postignutih pogodaka.

Anđelo Rudović (21) je rođen u Baru (Crna Gora), igra na poziciji centralnog veznog igrača, a juniorsku karijeru započeo je u Mogrenu iz Budve i kasnije holandskom PSV-u. Tokom seniorske karijere nastupao je za podgoričku Mladost i OFK petrovac. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija Crne Gore (U-19).


FOTO: fkspartak.com

(24/08/2017 - Rad) - Na Banjicu stigao talentovani desni bek Marko Mijailović

Uprava fudbalskog kluba Rad angažovala je još jedno pojačanje u finišu prelaznog roka. Potpis je stavio mladi i talentovani desni bek Marko Mijailović.

Marko Mijailović (20) je rođen u Užicu, igra na poziciji desnog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Kao pozajmljeni igrač crveno-belih nastupao je i za fudbalske klubove Kolubara i Bežanija. Na Banjicu je stigao kao slobodan igrač.


FOTO: fkrad.rs

(24/08/2017 - Radnik) - Mladi Ivan Marković novo pojačanje Surduličana

Uprava fudbalskog kluba Radnik angažovala je još jedno značajno pojačanje u finišu prelaznog roka. Ugovor na dve i po godine potpisao je mladi Ivan Marković koji u Surdulicu stiže iz beogradskog superligaša Voždovca.

Ivan Marković (23) je rođen u Beogradu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskih klubova Zemun i Partizan. Tokom karijere je nastupao i za poljski klub Korona Kielce, bugarske klubove CSKA Sofia i Cherno More, grčki APO Levadikos i južnokorejski  Gyeongnam. Za šest meseci koliko je proveo u Voždovcu zabeležio je tri nastupa i postigao dva pogotka.


FOTO: fk-radnik.com

(23/08/2017 – Čukarički) – Uprava Čukaričkog angažovala još jedno pojačanje

Fudbalski klub Čukarički je angažovo još jedno pojačanje, ovoga puta u veznom redu. Trogodišnji ugovor sa ’’brđanima’’ potpisao je mladi Samjuel Ovusu, povratnik u srpski fudbal, a odmah po dolasku  zadužio je dres sa brojem 19.

Samjuel Ovusu (21) je rođen u Gani, igra na poziciji desnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama klubova Red Bull Ghana Academy i Vision FC. Evropsku karijeru započeo je u fudbalskom klubu Radnik iz Surdulice za koji je zabeležio 44 nastupa u svim takmičenjima i postigao sedam pogodaka. Karijeru je potom nastavio u turskim klubovima Genclerbirligi i Ankaragucu.


FOTO: fkcukaricki.rs

(23/08/2017 - Crvena zvezda) - Crveno-beli angažovali još jednog veznog igrača u finišu prelaznog roka

Nakon današnjeg predstavljanja Nenada Krstičića uprava Crvene zvezde je predstavila još jedno pojačanje u veznom redu, mladog Filipa Bainovića koji stiže iz beogradskog superligaša Rada.

Filip Bainović (21) je rođen u Požarevcu, igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a ponikao je u omladinskoj školi ''građevinara''. Tokom karijere je nastupao i za fudbalski klub Žarkovo. Bio je deo selekcije Srbije (U-20) koja je 2015. godine na Novom Zelandu osvojila titulu šampiona sveta.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(23/08/2017 - Vojvodina) – Novosađani angažovali iskusnog napadača

Novosadska Vojvodina je od danas jača za Ivicu Jovanovića, iskusnog napadača koji je sa ovim klubom potpisao dvogodišnji ugovor i odmah se stavio na raspolaganje šefu stručnog štaba Nenadu Vaniću. On je u prvoj izjavi za medije istakao da se nada da će ispuniti očekivanja uprave:

’’Super je osećaj postati član fudbalskog kluba Vojvodina. Znam u kakav klub sam došao, kakva mu je tradicija i koji su mu ciljevi. Vojvodina je definitivno najveći klub u mojoj dosadašnjoj karijeri, pa se nadam da ću opravdati očekivanja.’’

Ivica Jovanović (29) je rođen u Zaječaru, igra na poziciji centralnog napadača, a karijeru je započeo u fudbalskom klubu Timok. Tokom karijere je nastupao i za belgijski Lokeren, niški Radnički, crnogorski Rudar iz Pljevalja, požarevački Mladi Radnik, OFK Beograd, Rad i Metalac, a prethodnih nekoliko meseci proveo je u islandskom Vikinguru za koji je na osam odigranih susreta postigao dva pogotka.


FOTO: fkvojvodina.rs

(23/08/2017 - Crvena zvezda) - Crveno-beli angažovali bivšeg reprezentativca Srbije

Uprava fudbalskog kluba Crvena zvezda angažovala je još jedno značajno pojačanje u aktuelnom prelaznom roku. Dvogodišnji ugovor sa crveno-belima potpisao je vezni fudbaler Nenad Krstičić koji na stadion ''Rajko Mitić'' stiže iz španskog Alaveša.

Nenad Krstičić (27) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a karijeru je započeo u mlađim kategorijama OFK Beograda. Tokom karijere je pored prvog tima ''romantičara'' nastupao i za italijanske klubove Sampdoriju i Bolonju, a u dresu Alaveša je tokom prethodne sezone odigrao 20 zvaničnih utakmica u svim takmičenjima i postigao tri pogotka. Zabeležio je i 6 nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U-21) i tri nastupa za najjaču selekciju u vreme dok je selektor bio Siniša Mihajlović.


FOTO: crvenazvezdafk.com 

(17/08/2017 – Radnik) – Surduličani angažovali još jedno značajno pojačanje

Uprava fudbalskog kluba Radnik angažovala je još jedno značajno pojačanje za sezonu 2017/18. Novi član superligaša iz Surdulice je Miloš Mijić koji je sa ovim klubom potpisao jednogodišnji ugovor.

Miloš Mijić (27) je rođen u Beogradu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a u Surdulicu je stigao iz ekipe Metalca iz Gornjeg Milanovca. Tokom karijere je nastupao i za Hajduk sa Liona, Radnički iz Nove Pazove, OFK Beograd, slovenački klub Domžale, Donji Srem, Novi Pazar i Mladost.


FOTO: fk-radnik.com

(17/08/2017 – Voždovac) – ’’Zmajevi’’ angažovali reprezentativno pojačanje za budućnost

Ekipa Voždovca je od danas jača za još jednog izuzetno talentovanog igrača. Novi član ’’zmajeva’’ je osamnaestogodišnji Igor Maksimović koji je stigao iz mlađih kategorija fudbalskog kluba Partizan. Igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a kao član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje zabeležio je 23 nastupa i postigao dva pogotka. Njega je predstavnicima medija predstavio šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Ilija Stolica koji je istakao da ga odlično poznaje i da je sa njim radio dve-tri godine u reprezentaciji. Mladi fudbaler je u svom obraćanju istakao da se nada da će uspeti da se nametne šefu stručnog štaba i zaigrati za prvi tim:

’’Želeo bih da se zahvalim šefu na dobrodošlici i pohvalama. Želeo bih da se zahvalim klubu koji mi je pružio priliku da se razvijam kako je neophodno i da nastavim fudbalsku karijeru na pravi način. Igrama za omladince i radom, nadam se da ću uspeti da se nametnem šefu stručnog štaba da zaigram u prvom timu. Ipak, prava dokazivanja tek slede.’’


FOTO: fkvozdovac.rs

(15/08/2017 – Partizan) - Reprezentativni golman Vladimir Stojković ponovo u Humskoj

Golman reprezentacije Srbije i engleskog drugoligaša Notingem Foresta novo je pojačanje fudbalskog kluba Partizan. On će dres crno-belih sa brojem 88 nositi narednih godinu dana, kao pozajmljen igrač, nakon čega će biti slobodan da u dogovoru sa upravom produži saradnju. Njega je na prigodnoj konferenciji za medije u klupskim prostorijama predstavio sportski direktor Ivica Iliev.

Vladimir Stojković (34) je rođen u Loznici, a tokom golmanske karijere nastupao je za Zemun, Crvenu zvezdu, francuski Nant, holandski Vitese, portugalski Sporting, španski Hetafe, engleske klubove Vigan i Notingem Forest, Partizan, grčki Ergotelis i izraelski Makabi iz Haife. U dresu Partizana nastupao je na 147 mečeva. Bio je član mlađih reprezentativni selekcija naše zemlje (U-21) sa 19 nastupa, a trenutno je član naše najjače selekcije sa 72 nastupa.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

(15/08/2017 – Javor Matis) – Ivanjičani angažovali mladog vezistu Milana Marčića

Fudbalski klub Javor Matis nastavlja sa angažovanjem pojačanja, a najnovije ime je Milan Marčić. Ovaj mladi fudbaler pojačaće konkurenciju na sredini terena u ivanjičkom timu, a sportski direktor Nikola Lišanin istakao je da od njega očekuje da kroz predanost i ozbiljan rad uskoro izbori mesto među prvih jedanaest.

Milan Marčić (21) je rođen u Beogradu, igra na poziciji veznog igrača, a tokom juniorske karijere nastupao je za Zemun i Crvenu zvezdu. Sa 17 godina je priključen seniorskoj ekipi Zemuna, ali je kasnije otišao u Portugal gde je nastupao za Vitoria Guimaraes, Moreirense i  Covilha. U januaru 2016.godine stigao je u čačanski Borac i tokom jedne i po sezone odigrao je 35 mečeva  i postigao jedan pogodak.

(14/08/2017 – OFK Bačka) – Superligaš iz Bačke Palanke angažovao tri nova pojačanja

Redove OFK Bačka danas su pojačala tri nova igrača, a tim povodom organizovano je i prigodno predstavljanje medijima. Novi članovi superligaša iz Bačke Palanke su Miloš Živković, Milan Spremo i Marko Bašanović.

Milan Živković (32) je rođen u Nišu, igra na poziciji centralnog beka, a u Bačku Palanku je stigao iz niškog Radničkog. Tokom karijere je nastupao i za Železničar iz Lajkovca, beloruski Gomel, bosansko-hercegovački klub Alfa Modriča, Srem iz Jakova, Novi Pazar, Metalac, makedonski Rabotnički, rumunski Botosani i islandski Vikingur.

Milan Spremo (22) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji levog krila, a u OFK Bačka je stigao iz novosadske Vojvodine. Tokom karijere je nastupao i za Slogu iz Petrovca na Mlavi, Proleter, slovenački klub Celje i Javor Matis. Zabeležio je i veći broj nastupa za sve mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje.


FOTO: fkbacka.com

Marko Bašanović (22) je rođen u Beogradu, igra na poziciji levog beka, a u ekipu iz Bačke Palanke je stigao iz subotičkog Spartaka. Tokom karijere je nastupao i za Železničar, Železnik, Sopot, Lokomotivu, IMR i Rad.


FOTO: fkbacka.com

(14/08/2017 – Mladost) - Još dva pojačanja za aktuelnu sezonu zadužila dres Lučanaca

Nakon odlaska dvojice iskusnih prvotimaca superligaaša iz Lučana, Nemanje Krznarića i Nenada Gavrića, uprava kluba je brzo reagovala i angažovala dva značajna pojačanja. Dres Mladosti zadužili su iskusni levi bek Slavko Marić i golman Nikola Petrić, povratnici u ovaj klub.

Slavko Marić (33) je rođen u Goraždu, a tokom karijere je nastupao za Hajduk sa Liona, Mladost, Borac iz Čačka, Slobodu iz Užica, Radnički 1923 iz Kragujevca, grčki klub PAS Lamia, gruzijski klub Dila, Jagodinu i Novi Pazar.

Nikola Petrić (26) je rođen u Čačku, a tokom golmanske karijere branio je boje čačanskog Borca, Mladosti i Čukaričkog, odakle je i stigao u Lučane. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-17, U-19, U-21) za koje je zabeležio 18 nastupa.


FOTO: fkmladostlucani.com

 (12/08/2017 – Partizan) - Mladi nigerijski napadač novo pojačanje šampiona

Fudbaler hrvatskog šampiona Rijeke, Teofilus Solomon, novo je pojačanje crno-belih. On je u Partizan stigao na jednogodišnju pozajmicu i treba da pojača konkurenciju u napadu ovog tima. Mladi fudbaler je zadužio dres sa brojem 77, a u prostorijama kluba prisutnim novinarima ga je predstavio sportski direktor crno-belih Ivica Iliev.

Teofilus Solomon (21) je rođen u Nigeriji, igra na poziciji centralnog napadača, a u Rijeku je stigao 2012.godine. Nakon nastupa za mlađe kategorije ovog kluba kao pozajmljeni igrač je nastupao za Pomorac, Zadar, Šibenik i Istru.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

(09/08/2017 – Rad) - Iskusni Bojan Zogović novi čuvar mreže ’’građevinara’’

Uprava fudbalskog kluba Rad angažovala je novog čuvara mreže, a izbor je pao na iskusnog Bojana Zogovića koji je na Banjicu stigao iz ekipe niškog Radničkog.

Bojan Zogović (28) je rođen u Crnoj Gori, a tokom karijere je nastupao i za Radnički iz Sombora, Banat iz Zrenjanina, hrvatske klubove Marsonia 1909 i Rijeka, crnogorski klub Berane, Timok iz Zaječara, Metalac i Novi Pazar.


FOTO: fkrad.rs

(09/08/2017 – Čukarički) - Novo pojačanje ’’brđana’’ na golmanskoj poziciji

Nakon odlaska golamana Nikole Petrića uprava fudbalskog kluba Čukarički je angažovala novog čuvara mreže. Jednogodišnji ugovor sa brđanima potpisao je Nemanja Belić koji je stigao iz ekipe Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Nemanja Belić (30) je rođen u Beogradu, a tokom golmanske karijere nastupao je i za OFK Beograd, Palilulac, Radnički iz Obrenovca i Donji Srem. Zabeležio je ukupno 150 nastupa u svim domaćim takmičenjima.


FOTO: fkmetalac.rs

(08/08/2017 – Borac) - Uprava Čačana angažovala trojicu mladih fudbalera

U klupskim prostorijama fudbalskog kluba Borac danas su predstavnicima medija predstavljena tri nova pojačanja. Ugovore sa čačanskim ’’zebrama’’ potpisali su mladi i talentovani igrači Uroš Stamenić, Lazar Romanić i Filip Vorotović. Sportski direktor kluba Ivan Stevanović istakao je tom prilikom da očekuje da oni budu okosnica tima u bliskoj budućnosti:

’’Sa ponosom mogu da istaknem da su nas pojačala trojica mladih i kvaltetnih igrača. Mi smo faktički na polovini prelaznog roka, pa je sigurno da ćemo u dogovoru sa stručnim štabom još više ojačati tim. Trojica mladih novajlija, uz naše takođe mlađane prvotimce, treba da predstavljaju okosnicu tima ne samo za ove, već i naredne sezone.’’

Uroš Stamenić (20) je vezni igrač, a u Borac je stigao iz novosadske Vojvodine. Filip Vorotović (19) igra na poziciji napadača, a u redove zebri  je stigao iz Olimpije. Treći novajlija Lazar Romanić (19) će u čačanskom superligašu igrati kao pozajmljeni igrač Crvene zvezde.


FOTO: boracfk.com

(04/08/2017 – Spartak ŽK) – Subotičani predstavili novog napadača Bojana Čečarića

Uprava fudbalskog kluba Spartak Ždrepčeva krv danas je organizovala predstavljanje još jednog pojačanja za sezonu 2017/18. Novi član subotičkih ’’golubova’’ je mladi napadač Bojan Čečarić koji je potpisao trogodišnji ugovor sa ovim klubom.

Bojan Čečarić (23) je rođen u Novoj Pazovi, igra na poziciji centralnog napadača, a u Suboticu je stigao iz lučanske Mladosti. Tokom karijere je nastupao i za Radnički iz Nove Pazove, Javor Matis i Novi Pazar.


FOTO: fkspartak.com

(31/07/2017 - Voždovac) - Novo pojačanje u redovima ''zmajeva'', potpisao i Nebojša Gavrić

Fudbalski klub Voždovac predstavio je još jedno pojačanje za već započetu superligašku sezonu 2017/18. Novi član ’’zmajeva’’ je Nebojša Gavrić koji je već zadužio dres sa brojem 27 i priključio se ekipi.

Nebojša Gavrić (25) igra na poziciji centralnog veznog igrača, a tokom prethodne sezone 2016/17 je nastupao za ekipu Mladosti iz Lučana (20 mečeva, bez pogodaka). Takođe je branio i boje čačanskog Borca i Rudara iz Ugljevika.


FOTO: fkvozdovac.rs

(28/07/2017 – Borac) - Iskusni čuvar mreže Vladimir Bajić novo pojačanje Borca

Uprava fudbalskog kluba Borac angažovala je značajno pojačanje na golmanskoj poziciji. Novi-stari član ’’zebri’’ je iskusni Vladimir Bajić koji je danas predstavljen u prostorijama kluba. On je sa čačanskim superligašem potpisao jednogodišnji ugovor.

Vladimir Bajić (30) je rođen u Novom Sadu, a tokom golmanske karijere nastupao je za Srem, Novi Pazar, Banat, Borac i Radnički iz Niša.


FOTO: boracfk.com

(28/07/2017 - Mladost) - Lučanci angažovali mladog fudbalera Čukaričkog

Uprava fudbalskog kluba Mladost iz Lučana angažovala je još jedno značajno pojačanje. Novi član ove superligaške ekipe je mladi i izuzetno talentovani Zehrudin Mehmedović.

Zehrudin Mehmedović (19) igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, prve fudbalske korake napravio je u rodnom Novom Pazaru, a u Lučane je stigao iz beogradskog superligaša Čukaričkog. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U-16, U-17, U-18).


FOTO: fkmladostlucani.com

(27/07/2017 – Javor Matis) – Novo pojačanje u veznom redu Javor Matisa stiže iz nikšićke Sutjeske

Uprava fudbalskog kluba Javor Matis nastavlja sa komletiranjem tima za sezonu 2017/18, a sportski direktor Nikola Lišanin predstavio je novog igrača, Stevana Kovačevića:

’’Doveli smo sve igrače koje smo želeli, a u skladu sa pozicijama koje su nam nedostajale u ekipi. Dolazak Kovačevića puno će značiti, nadam se da će što pre izboriti mesto u prvom timu, uklopiti se i dati maksimum na terenu, kako bismo , svi zajedno, ostvarili zacrtane ciljeve za ovu sezonu.’’

Stevan Kovačević (29) je rođen u Kragujevcu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a tokom juniorske karijere nastupao je za Kolubaru, Železnik i Partizan. Seniorsku karijeru započeo je u Radničkom iz Obrenovca, da bi potom nastupao za portugalske klubove Naval, Cavilha i Arouca, Smederevo, Inđiju i nikšićku Sutjesku, odakle je i stigao u Ivanjicu.


FOTO: fkjavor.com

(27/07/2017 - Radnički Niš) - Dva sjajna fudbalera vratila su se na niški Čair

Fudbalski klub Radnički iz Niša dobio je dva izuzetno značajna pojačanja za aktuelnu superligašku sezonu. Na pozajmicu je iz Crvene zvezde stigao nekadašnji napadač Nišlija, mladi Milan Pavkov, dok je novi jednogodišnji ugovor potpisao i iskusni Saša Stojanović, miljenik domaće publike.

Milan Pavkov (23) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji centralnog napadača, a u januaru ove godine prešao je iz redova Radničkog u ekipu Crvene zvezde. Pozajmica kojom se vratio u Niš posledica je izuzetno male minutaže koju je imao u crveno-belom dresu, a procena je da je to najbolje za njegov povratak u golgetersku formu. Tokom karijere je nosio i dres ČSK Čelareva i novosadske Vojvodine.


FOTO: crvenazvrzdafk.com

Saša Stojanović (34) je rođen u Nišu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a nakon nedavnog rastanka sa Nišlijama ipak se veoma brzo odlučio za povratak na Čair. Karijeru je započeo u mlađim kategorijama Radničkog i PSV Ajndhovena, da bi tokom bogate internacionalne karijere branio i boje holanskih klubova Ajndhoven i Rosendal, kiparskih Aris i Etnikos, izraelskog Hapoela, rumunskog Kluža i Crvene zvezde.

(25/07/2017 - Čukarički) - Uprava ''brđana'' predstavila veliko pojačanje u napadu

Dugo najavljivan transfer Ognjena Mudrinskog konačno je završen, a dojučerašnji napadač subotičkog Spartaka potpisao je trogodišnji ugovor sa fudbalskim klubom Čukarički. To je peto pojačanje ’’brđana’’ u aktuelnom letnjem prelaznom roku.

Ognjen Mudrinski (25) je rođen u Srbobranu, igra na poziciji centralnog napadača, a karijeru je započeo u novosadskoj Vojvodini. Tokom karijere je nastupao i za Hajduk iz Kule, Novi Sad, Jagodinu, Crvenu zvezdu, nemački Greuther Fürth, švajcarski  Aarau i na kraju Spartak. Za subotički klub je tokom prethodne sezone zabeležio 33 nastupa u Super ligi Srbije i postigao 16 pogodaka. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-21).


FOTO: fkcukaricki.rs

(24/07/2017 - Crvena zvezda) - Vicešampion predstavio novo pojačanje, ovoga puta na golmanskoj poziciji

Uprava fudbalskog kluba Crvena zvezda pronašla je adekvatno rešenje za upražnjenu poziciju među stativama nakon odlaska dosadašnjeg prvog golmana Filipa Manojlovića. Na stadionu ’’Rajko Mitić’’ predstavljen je novi čuvar mreže Milan Borjan koji je potpisao trogodišnji ugovor sa crveno-belima.

Milan Borjan (29) je rođen u Kninu, ima i kanadski pasoš, a karijeru je započeo u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Radnički Jugopetrol. Tokom golmanske karijere je nastupao i za B timove argentinskih klubova Boca Juniors, Nacional, River Plate, zatim Quilmes iz iste države, a onda i Rad, turski Sivasspor, rumunski Vaslui, bugarski Ludogorec, Radnički iz Niša i poljsku Koronu Kielce. Standardni je reprezentativac Kanade sa 37 nastupa za tu selekciju. 


FOTO: crvenazvezdafk.com

(24/07/2017 - Voždovac) - Novi napadač ''zmajeva'' stigao iz mađarskog Ujpešta

Uprava fudbalskog kluba Voždovac aktivno radi na kompletiranju redova za tek započetu sezonu 2017/18, a novo pojačanje ’’zmajeva’’ je crnogorski napadač Mihailo Perović.

Mihailo Perović (20) je rođen u Podgorici, ponikao je u mlađim kategorijama Budućnosti, a u redove ’’zmajeva’’ je stigao iz mađarskog prvoligaša Ujpešta. Za ovaj klub je tokom prethodne sezone zabeležio 16 nastupa u domaćim takmičenjima i postigao 6 pogodaka. Član je mlađih reprezentativnih selekcija svoje zemlje (U-21).


FOTO: fkvozdovac.rs

(22/07/2017 - Crvena zvezda) - Crveno-beli predstavili Milana Rodića i Nemanju Radonjića

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je još dva veoma značajna pojačanja uoči premijernog prvenstvenog kola. Dres vicešampiona Srbije zadužili su levi bek Milan Rodić i krilni napadač Nemanja Radonjić.

Milan Rodić (26) je rođen u Drvaru (BiH), a karijeru je započeo u mlađim kategorijama OFK Beograda. Nakom nekoliko sezona provedenih u prvom timu ’’romantičara’’ karijeru je nastavio u ruskim klubovima Zenit, Volga i Krila Sovjetov, odakle je i stigao na stadion ’’Rajko Mitić’’. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-21).


FOTO: crvenazvezdafk.com

Nemanja Radonjić (21) je rođen u Nišu, a tokom juniorske karijere nastupao je za mlađe kategorije Partizana, italijanskih klubova Roma i Empoli, kao i za rumunski klub Academia Hagi i Čukarički za koji je igrao u sezoni 2016/17. U Crvenu zvedu je stigao kao slobodan igrač, nakon isteka ugovora za fudbalskim klubom Roma. Nastupao je za sve mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U-17, U-18, U-19, U-20, U-21).


FOTO: crvenazvezdafk.com

(21/07/2017 – Spartak ŽK) Subotičani predstavili četvoricu novajlija

Uprava fudbalskog kluba Spartak predstavila je četvoricu igrača koji su pojačali redove ’’golubova’’ za predstojeće borbe u Super ligi Srbije. Njih je u prostorijama kluba predstavio sportski direktor Ljubiša Dunđerski koji je u svom obraćanju istakao da Subotičani nastavljaju sa tradicijom dovođenja mladih i perspektivnih igrača, što je glavni cilj ovoga kluba.

Andrija Vukčević (20), kapiten mlade reprezentacije Crne Gore (U-21), stigao je iz španske Sevilje i igra na poziciji levog beka. Ponikao je u podgoričkoj Budućnosti odakle je i otišao u Španiju.

Stefan Hajdin (23) igra na poziciji levog beka, a u Suboticu je stigao iz ekipe Radničkog iz Nove Pazove. Tokom karijere je nastupao i za fudbalske klubove Zemun, BASK i Dunav.

David Dunđerski (17)je najmlađi od predstavljenih novajlija, igra na poziciji desnog beka, a u redove ’’golubova’’ stiže iz fudbalskog kluba Vojvodina u čijoj je omladinskoj školi ponikao.

Noboru Šimura (24) je japanski internacionalac, igra na poziciji centralnog beka, a u Suboticu je stigao iz nikšićke Sutjeske. Tokom karijere je nastupao i za crnogorske klubove Berane, Mornar i Bokelj.


FOTO: fkspartak.com

(21/07/2017 - Rad) - ''Građevinari'' predstavili petoricu angažovanih igrača

Uoči početka nove superligaške sezone uprava fudbalskog kluba Rad organizovala je predstavljanje petorice novajlija koji su pojačali redove banjičkog tima. Pored iskusnog napadača Vuleta Vujačića, o čijem smo transferu već pisali u ovom pregledu, dres građevinara zadužili su i Nenad Lukić, Igor Zonjić, Nedeljko Piščević i Filip Matović.

Nenad Lukić (24) je rođen u Sremskoj Mitrovici, prošao je omladinsku školu Partizana, a igra na poziciji napadača. Nastupao je i za Teleoptik, bugarsku Lokomotivu iz Plovdiva, Rad, Donji Srem, Spartak, Bežaniju, Radnik iz Surdulice i Zemun.

Igor Zonjić (25) je rođen u Beogradu, nastupao je za mlađe kategorije Partizana i Obilića,a tokom karijere je branio i boje Banata, Teleoptika, Sinđelića, lučanske Mladosti, Napretka i Bežanije. Može da igra na pozicijama štopera i desnog beka.

Nedeljko Piščević (22) je rođen u Beogradu, igra na poziciji štopera, a prošao je omladinsku školu fudbalskog kluba Crvena zvezda. U redove ’’građevinara’’ stigao je iz ekipe Sinđelića gde je proveo prethodne četiri godine.

Filip Matović (22) je rođen u Beogradu, a ponikao je u omladinskoj školi OFK Beograda. Nakon potpisivanja profesionalnog ugovora sa ’’romantičarima’’ jedan period je proveo na pozajmici u beograskom Sinđeliću, odakle se kasnije vratio na Karaburmu. Igra na poziciji štopera.


FOTO: fkrad.rs

(19/07/2017 - Vojvodina) - Novo pojačanje Novosađana stiže iz cetinjskog Lovćena

Nakon mesec i po dana koliko je proveo na probi u novosadskom timu četvorogodišnji ugovor sa Vojvodinom potpisao je Luka Vujanović, doskorašnji fudbaler crnogorske ekipe Lovćen sa Cetinja.

Luka Vujanović (23) igra na poziciji centralnog veznog igrača, a dobro se snalazi i u defanzivnoj i u ofanzivnoj ulozi u veznom redu. Čitavu seniorsku karijeru proveo je u ekipi Lovćena za koju je tokom prethodne sezone zabeležio 20 nastupa u domaćim takmičenjima i postigao 3 pogotka.


FOTO: fkvojvodina.rs

(18/07/2017 - Partizan) - Crno-beli angažovali najskuplje i najzvučnije pojačanje u letnjem prelaznom roku

Uprava fudbalskog kluba Partizan konačno je uspela u nameri da Sejduba Suma obuče crno-beli dres. Omaleni fudbaler iz Gvineje potpisao je trogodišnji ugovor sa šampionom Srbije i u petak će biti predstavljen novinarima i navijačima na stadionu u Humskoj.

Sejduba Suma (26) igra na poziciji centralnog ofanzivnog veznog igrača, a u Beograd je stigao iz Slovana iz Bratislave. Za slovački klub je tokom prethodne sezone zabeležio 38 nastupa u svim takmičenjima i postigao 23 pogotka. Karijeru je započeo u južnoafričkim klubovima Ajax Cape Town, Ikapa Sporting i Pretoria, da bi kasnije nastupao i za slovački klub Nitra i kuvajtski Al-Qadisiya. Zabeležio je i 17 nastupa za najjaču selekciju svoje zemlje uz 7 postignutih pogodaka.


FOTO: partizan.rs

(12/07/2017 - Napredak) - Kruševljani angažovali pojačanje na poziciji desnog beka

Fudbalski klub Napredak angažovao je još jedno pojačanje u aktuelnom prelaznom roku. Dvogodišnji ugovor sa ’’Čarapanima’’ potpisao je desni bek Nikola Boranijašević, doskorašnji fudbaler letonskog Ventspilsa.

Nikola Boranijašević (25) je rođen u Novoj Varoši, a tokom karijere je pored letonskog kluba nastupao i za čačanski Borac i Rudar iz Kostolca.


FOTO: fknapredak.rs

(10/07/2017 - Vojvodina) - Novosađani angažovali kanadskog krilnog igrača rođenog u Hrvatskoj

Prvi tim fudbalskog kluba Vojvodina postao je brojniji za još jedno novo ime. Dvogodišnji ugovor sa Novosađanima potpisao je Stefan Cebara, doskorašnji vezista litvanskog Utenisa i potencijalni reprezentativac Kanade.

Stefan Cebara (26) je rođen u Zadru, ali se već sa četiri godine sa porodicom preselio u Kanadu. Kao sedamnaestogodišnjak se preselio u Srbiju i postao član omladinskog tima Rada, a seniorsku karijeru počeo je u mađarskom Zalaegersegu. Kasnije je nastupao i za Celje (Slovenija), Zlate Moravce (Slovačka) i Utenis (Litvanija) za koji je tokom prethodne polusezone odigrao osam zvaničnih utakmica.

Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija Kanade, a tokom 2013. godine je odigrao i pet utakmica za najjaču selekciju te zemlje. Igra na poziciji desnog krila, ali se snalazi i na levoj strani, kao i na mestu ofanzivnog veznog igrača.


FOTO: fkvojvodina.rs

(08/07/2017 - Crvena zvezda) - Crveno-beli angažovali i Branka Jovičića

Fudbalski klub Crvena zvezda angažovao je još jedno značajno pojačanje, veznog igrača Branka Jovičića koji na stadion ’’Rajko Mitić’’ stiže iz Rusije.

Na predstavljanju ovog igrača govorio je sportski direktor kluba Mitar Mrkela koji je istakao da očekuje odličnu igru tokom narednih sezona:

’’Dobili smo još jedno pojačanje. Reč je o Branku Jovičiću koji je u Srbiji igrao za Borac iz Čačka, a dolazi nam iz ruskog Amkara. Rođen je 1993. godine, igra na poziciji zadnjeg veznog. Naše mišljenje je da nam takav profil igrača treba i da ćemo dobiti na brzini i agresivnosti i da će našem timu koristiti u sezonama koje dolaze. Želim mu sve najbolje i da ostvari snove u Crvenoj zvezdi.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

(07/07/2017 - Rad) - ''Građevinari'' angažovali iskusnog crnogorskog napadača

Fudbalski klub Rad je angažovao je Vuleta Vujačića, crnogorskog napadača koji u redove ''građevinara stiže iz Dečića. On je za taj klub tokom prethodne sezone postigao deset pogodaka, a pažnju rukovodstva kluba sa Banjice privukao je dobrim igrama i golovima tokom nastupa za ekipu Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore (igrači bez ugovora).

Vule Vujačić (29) je tokom karijere branio boje Mornara iz Bara, Mogrena iz Budve, Rudara iz Pljevalja i Budućnosti iz Podgorice.


FOTO: fkrad.rs

(07/07/2017 - Crvena zvezda) - Treći brazilac u ekipi crveno-belih

Nakon Mateusa Vievirosa i Rikardinja u ekipu Crvene zvezde stiže i Ze Markos. Brazilac je potpisao četvorogodišnji ugovor, a u redove crveno-belih stiže iz Atletiko Paranensea. Ze Markos je rođen 1998. godine, igra na poziciji štopera a nastupao je za mlađe selekcije Brazila.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(07/07/2017 - Crvena zvezda) - Srđan Babić na pozajmici iz Real Sosijedada

Igrač odbrane Srđan Babić koji igra na poziciji štopera došao je u redove crvenobelih na jednogodišnju pozajmicu iz španskog Real Sosijedada.

Njega je na konferenciji za medije predstavio sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekavši:
"Zadoovoljstvo mi je da predstavim Srđana Babića, rođenog 1996. godine, koji dolazi na jednogodišnju pozajmicu iz Real Sosijedada. U pitanju je levonogi štoper, i verujem da ćemo sa njim da dobijemo na čvrstini. Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije. Sarađivali smo ranije, i sve nas je obradovao titulom pravaka sveta na Novom Zelandu. Želim mu sve najbolje i da ostvari snove u Zvezdi"


FOTO: crvenazvezdafk.com

(07/07/2017 - Javor-Matis) - Reprezentativac Makedonije u napadu Javora

Iskusni makedonski reprezentativac Filip Ivanovski novo je pojačanje ekipe iz Ivanjice. Ivanovski u ekipu Javora stiže is ekipe Rabotničkog Skoplje, a u karijeri je nastupao i za timove iz Poljske, sa Kipra kao i iz Kazahstana.


FOTO: fkjavor.com

(04/07/2017 - Crvena zvezda) - Aleksandar Pešić pojačanje u napadu crvenobelih

Aleksandar Pešić ima 25 godina i u redove Crvene zvezde dolazi iz francuskog Tuluza. Pešić igra na poziciji napadača i svakako će doprineti većoj konkurenciju u ovom delu tima Vladana Milojevića.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(30/06/2017 - Čukarički) - Puškarić potpisao za "brđane"

Darko Puškarić napustio je ekipu Vojvodine i potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom Čukaričkog. Puškarić pored toga što može da igra na više pozicija u veznom redu takođe može da igra i na poziciji odbrambenog igrača tako da Lalatović svakako dosta može očekivati od ovog igrača u predstojećem prvenstvu.

(29/06/2017 - Partizan) Novo pojačanje u odbrani za crno-bele

Nemanja Miletić (1991) danas je potpisao trogodišnji ugovor sa FK Partizan. Igraće na poziciji odbrambenog igrača a odabrao je da nosi broj 73 na dresu. Miletić je karijeru započeo u timu Bane iz Raške, zatim je nastupao za Slogu iz Kraljeva, Borac iz Čačka, novosadsku Vojvodinu kao i belgijski Vesterlo odakle i dolazi u ekipu Partizana.


FOTO: partizan.rs

(29/06/2017 - Radnik) Dva nova pojačanja stigla u Surdulicu

Redove surduličkog superligaša pojačali su i Filip Ivanović (25) iz Inđije i Miloš Plavšić (27) iz Novog Pazara.
Plavšić, se pre igranja u Super ligi Srbije, u timu iz Novog Pazara, dobar vremenski period kalio i Slovačkim klubovima, Iskra Borcice i Nove Mesto, dok sa veoma kvalitetnim iskustvom iz prvoligaških klubova, dolazi mladi Ivanović.
Ivanović će po ugovoru sa Radnikom igrati na poziciji štopera naredne tri godine, dok je igrač veznog reda Plavšić, ugovor sa klubom potpisao na godinu dana.


FOTO: fk-radnik.com

(26/06/2017 – Radnik) Prvo pojačanje Surduličana iskusni napadač Purović

Fudbalski klub Radnik angažovao je prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku. Ugovor sa Surduličanima potpisao je iskusni napadač Milan Purović koji se obavezao na jednogodišnju saradnju.

Milan Purović (32) je rođen u Podgorici gde je i započeo fudbalsku karijeru u ekipi Budućnosti. Odatle prelazi u Crvenu zvezdu gde je stekao punu afirmaciju. Tokom karijere je nastupao i za portugalske klubove Sportnig i Belenenses, turski Kayserispor, mađarski Videoton, slovenačku Olimpiju, belgijski Cercle Brugge, OFK Beograd, ukrajinski Metalurg, Bežaniju, malezijske ekipe Perak i Kuantan, kao i subotički Spartak odakle je i stigao u Surdulicu. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija Srbije i Crne Gore (U-21), kao i najjače selekcije Crne Gore.

(22/06/2017 – Napredak) Novo pojačanje ''čarapana'' je Nemanja Petrović, nekadašnji igrač Partizana

Fudbalski klub Napredak angažovao je veliko pojačanje na poziciji levog beka. Dvogodišnji ugovor sa ’’čarapanima’’ potpisao je Nemanja Petrović.

Nemanja Petrović (25) je rođen u Valjevu, a u Kruševac je stigao kao slobodan igrač iz portugalskog kluba Chaves. Tokom karijere je nastupao i za Teleoptik, Partizan i izraelski Maccabi Netanya. Bio je i član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-21).


FOTO: fknapredak.rs

(22/06/2017 – Mačva) Šapčani doveli četvoricu novajlija za borbu u superligaškom društvu

U redove novog superligaša Mačve pristigla su prva pojačanja. Ugovore sa šabačkim klubom potpisali su Nenad Filipović, Radoš Protić, Miloš Adamović i Lazar Ivić.

Nenad Filipović (30) je rođen u Užicu, a u Šabac je stigao iz beogradskog superligaša Rada. Golmansku karijeru gradio je nastupajući za Banat, mađarske klubove Videoton i MTK Budapest, Teleoptik, bugarski Etar i Radnički iz Niša.

Radoš Protić (30) je rođen u Sremskoj Mitrovici, igra na poziciji levog beka, a u ekipu Mačve je stigao iz lučanskog superligaša Mladosti. Karijeru je započeo igrajući za Rad, da bi kasnije nastupao i za Teleoptik, Leotar i Sarajevo iz BiH, Mačvu, Jagodinu, ukrajinski klub Oleksandria i Novi Pazar.

Miloš Adamović  (28) je rođen u Šapcu, igra na poziciji zadnjeg veznog, a u Šabac je stigao iz surduličkog superligaša Radnika. Karijeru je započeo u OFK Beogradu, a kasnije je nastupao i za moldavski Sheriff, poljsku ekipu Polonia, kazahstanske Taraz i Sunkar, azerbejdžanski Ravan Baku i mađarski Vašaš.

Lazar Ivić (24) takođe igra na poziciji zadnjeg veznog i takođe stiže iz surduličkog superligaša Radnika. Karijeru je započeo u ekipi Radničkog iz Nove Pazove, a zatim je nastupao i za Staru Pazovu, BSK iz Borče, Slogu iz Petrovca na Mlavi i šabačku Mačvu.


FOTO: fkmacva.com

(22/06/2017 – Čukarički) Uprava ''brđana'' dogovorila dvogodišnju saradnju sa golmanom Kirovskim

Fudbalski klub Čukarički dobio je veliko pojačanje, dojučerašnjeg golmana novog superligaša Zemuna, Aleksandra Kirovskog. Novi čzvar mreže ’’brđana’’ obavio je sve neophodne lekarske preglede i priključio se ekipi koja se priprema za novu superligašku sezonu. Uprava kluba je sa njim dogovorila dvogodišnju saradnju.

Aleksandar Kirovski (26) je rođen u Zemunu gde je u istoimenom klubu i započeo golmansku karijeru. Kao izuzetno mlad golman postao je član Crvene zvezde, ali nije uspeo da se nametne, pa je nakon dve godine ponovo stao na gol Zemuna kao pozajmljen igrač. Pre tri i po godine je kao slobodan igrač ponovo postao i zvanično član Zemuna.


FOTO: fkcukaricki.rs

(17/06/2017 – Mladost) Uprava Mladosti angažovala dva značajna pojačanja za novu sezonu

Fudbalski klub Mladost angažovao je dva nova pojačanja, napadača Ivana Markovića i iskusnog veznog igrača Uroša Sinđića.

Ivan Marković (25) je stigao iz Novog Pazara za koji je tokom prethodne sezone, tačnije prolećnog dela, zabeležio 16 nastupa i postigao šest pogodaka. Tokom jeseni je nastupao za crnogorski Rudar iz Pljevalja i u svim takmičenjima zabeležio 15 nastupa uz četiri postignuta pogotka. Nosio je i dres Železničara iz Lajkovca, Banata i Rada.


FOTO: fkmladostlucani.com

Uroš Sinđić (31) je stigao iz beogradskog superligaša Voždovca za koji je tokom prethodne sezone odigrao 25 mečeva. Tokom karijere je nastupao za čačanski Borac, Mladost iz Lučana, OFK Beograd, grčki Panserraikos i Donji Srem.


FOTO: fkmladostlucani.com

(17/06/2017 – Crvena zvezda) Novo pojačanje crveno-belih, Vujadin Savić ponovo na stadionu ''Rajko Mitić''

Uprava fudbalskog kluba Crvena zvezda angažovala je pojačanje na štoperskoj poziciji, nekadašnjeg prvotimca Vujadina Savića. On je sa crveno-belima potpisao ugovor na dve godine, uz mogućnost produžetka saradnje na još godinu dana.Crvena zvezda je pronašla pojačanje na štoperskoj poziciji.

Vujadin Savić (26) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde i Rada. Tokom profesionalne karijere nastupao je za Rad, Crvenu zvezdu, francuski Bordo, nemačke klubove Dynamo Dresden i Arminia Bielefeld, engleski Watford i moldavski Sheriff, odakle je i stigao među crveno-bele. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-21).


FOTO: crvenazvezdafk.com

(17/06/2017 – Javor Matis) Ivanjičani angažovali talentovanog crnogorskog napadača

Uprava fudbalskog kluba Javor Matis angažovala je prvo zvanično pojačanje u ovom prelaznom roku, devetnaestogodišnjeg crnogorskog fudbalera Aliju Krnića. On je u Ivanjicu stigao iz Španije gde je tokom prethodnih godinu dana nastupao u trećeligaškoj ekipi Almudevar. Pre toga igrao je za mlađe kategorije fudbalskog kluba Podgorica i seniorski tim fudbalskog kluba Dečić Tuzi. Igra na poziciji napadača, a stigao je kao slobodan igrač.


FOTO: fkjavor.com

(16/06/2017 – Napredak) Kruševljani angažovali iskusnog Nemanju Milisavljevića

Ekipa Napretka je od danas jača za Nemanju Milisavljevića koji je sa ’’čarapanima’’ potpisao jednogodišnji ugovor, a u Kruševac je stigao kao slobodan igrač. Radi se o izuzetno iskusnom fudbaleru koji može pomoći ekipi u ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Nemanja Milisavljević (32) je rođen u Brusu, igra na poziciji levog krila, a po potrebi može igrati i na poziciji levog beka ili desnog krila. Seniorsku karijeru započeo je u Radničkom iz Niša, a potom je nastupao za OFK Beograd, makedonske klubove Vardar i Rabotnički, rumunske klubove Vaslui i Rapid i bugarske klubove Ludogorec, CSKA iz Sofije i Beroe iz Stare Zagore. Zabeležio je tri nastupa za mlađe selekcije naše zemlje (U-19).

(16/06/2017 – Crvena zvezda) Crveno-beli angažovali još jedno veliko pojačanje, potpis stavio i Rikardinjo

Uprava fudbalskog kluba Crvena zvezda angažovala je danas još jedno značajno pojačanje za novu sezonu. Brazilac Rikardinjo novi je fudbaler crveno-belih, a obavezao se na dvogodišnju saradnju uz opciju produženja za još jednu godinu.

Ricardo Cavalcante Mendes Ricardinho (27) igra na poziciji levog krila, ali može da nastupa i na desnom boku i na poziciji napadača. Ponikao je u klubu iz rodnog grada Santo Andre, a potom je nastupao i za takođe brazilski klub Mogi Mirim. Tokom karijere je nastupao i za poljske klubove  Gornik Leczna, Wisla Plock i Lechia Gdansk, zatim za Sharjah iz UAE i na kraju moldavski Sheriff iz Tiraspola odakle je i stigao u Crvenu zvezdu. U prethodnoj sezoni je na 27 mečeva postigao 15 pogodaka, uz čak 14 asistencija.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(14/06/2017 – Vojvodina) Novosađani potpisali dvogodišnji ugovor sa brazilskim štoperom

Uprava fudbalskog kluba Vojvodina angažovala je još jedno pojačanje u letnjem prelaznom roku. Dvogodišnji ugovor sa novosađanima potpisao je brazilski internacionalac Renan da Silva Alveš koji se već priključio ekipi koja se nalazi na pripremama na Zlatiboru.

Renan da Silva Alveš (24) igra na poziciji centralnog beka, a u novosadsku Vojvodinu je stigao iz azerbejdžanske ekipe Kapaz Ganja. Tokom karije je nastupao za brazilske klubove Suzano, Naviraiense i Aguia Negra, kao i za portugalski Žil Visente.


FOTO: fkvojvodina.rs

(14/06/2017 – Partizan) Prvotimci crno-belih Ostojić i Vulićević produžili ugovore na još dve godine

Dvojica izuzetno važnih prvotimaca ekipe Partizana, defanzivci Bojan Ostojić i Miroslav Vulićević, produžili su danas ugovore sa ovim klubom. Oni su se obavezali na još dve godine saradnje, što je svakako veliko pojačanje pred početak kvalifikacija za Ligu šampiona i domaćih takmičenja.

Bojan Ostojić (33) igra na poziciji centralnog beka, a u Partizan je stigao pre godinu dana iz beogradskog Čukaričkog. Tokom karijere je branio i boje BASK-a, Novog Pazara i Voždovca. U prethodnoj sezoni je zabeležio 24 nastupa u Super ligi Srbije i postigao jedan pogodak, uz još šest nastupa u Kupu Srbije.

Miroslav Vulićević (31) igra na poziciji desnog beka, a u Partizan je stigao u januaru 2014.godine iz novosadske Vojvodine. Tokom karijere je branio i boje ekipe Bane iz Raške, Javor Matisa i Borca iz Čačka. U prethodnoj sezoni je zabeležio 35 nastupa u Super ligi Srbije, uz još šest nastupa u Kupu Srbije i dva nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

(12/06/2017 – Napredak) Napadač Filip Bajić prvo pojačanje ''čarapana'' za novu sezonu

Prvo pojačanje kruševačkog superligaša Napretka za novu sezonu je dosadašnji desnokrilni napadač i najbolji strelac OFK Bačka u minulom šampionatu Filip Bajić (23). On je sa upravom fudbalskog kluba Napredak dogovorio dvogodišnju saradnju i priključio se timu. Ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Novi Sad, kasnije je nastupao i za njihov seniorski tim, a bio je i član ekipe Inđije odakle se pre tri godine i preselio u Baču Palanku.


FOTO: fkbacka.com

(12/06/2017 – Mladost) Lučanci predstavili još jedno pojačanje, Husnidin Gafurov među plavo-belima

Lučanci su danas predstavili i treće pojačanje u letnjem prelaznom roku, dojučerašnjeg igrača Javor Matisa, desnokrilnog napadača Husnidina Gafurova (22). Uzbekistanac je u Ivanjici proveo prethodne četiri godine i zabeležio 86 nastupa uz 9 postignutih pogodaka. Zabeležio je i nekoliko nastupa za nacionalne selekcije svoje zemlje.


FOTO: fkmladostlucani.com

(12/06/2017 – Crvena zvezda) Crveno-beli predstavili Filipa Stojkovića, trogodišnji ugovor talentovanom Stanojevu

Crvena zvezda je dovela i drugo pojačanje u aktuelnom letnjem prelaznom roku. Dvogodišnji ugovor sa crveno-belima potpisao je desni bek Filip Stojković (24), povratnik u redove Crvene zvezde čiju je fudbalsku školu i prošao kao omladinac. Stojković je tokom karijere branio i boje Sopota, Banata, Čukaričkog i nemačkog Minhena 1860. Zabeležio je veliki broj nastupa za sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije, ali je potom odlučio da u budućnosti nastupa za reprezentaciju Crne Gore. On će se u četvtak pridružiti novim saigračima koji se već nalaze na pripremama na Zlatiboru.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Istovremeno je ugovor na još tri godine sa klubom potpisao i talentovani omladinac Crvene zvezde Jug Stanojev (17), jedan od devet omladinaca koji su sa ekipom otputovali na pripreme. Tokom prethodne sezone bio je drugi strelac omladinskog tima sa devet postignutih pogodaka. Može da igra na krilnim pozicijama, ali i kao najistureniji fudbaler.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(11/06/2017 – Mladost) Ekipu iz Lučana pojačali Nenad Marinković i Bizmark Apia

Fudbalski klub Mladost angažovao je dvojicu fudbalera kao pojačanja za predstojeću sezonu. Ugovore sa plavo-belima su potpisali iskusni Nenad Marinković i tamnopudi napadač Bizmark Apia.

Vezni fudbaler Nenad Marinković (28) svojim iskustvom može biti od velie koristi, naročito u evropskim kvalifikacijama, a odmah po potpisivanju ugovorra prikljućio se ekipi koja se nalazi na pripremama u Ivanjici. Tokom karijere je branio boje Teleoptika, Banata, Smedereva, Partizana, grčkog OFI-a, izraelskih klubova Bnei Yehuda i Hapoel Acre, švajcarskog Serveta i Voždovca, odakle je i stigao u redove Lučanaca.


FOTO: fkmladostlucani.com

Napadač iz Gane, brzonogi Bizmark Apia (22) prethodnu sezonu je proveo u ekipi OFK Bačka. Tokom karijere je branio boje Sloge iz Petrovca na Mlavi i ekipe Gaborone United iz Bocvane.


FOTO: fkmladostlucani.com

(11/06/2017 – FK Vojvodina) – Novosađani angažovali i četvrto pojačanje

Uprava fudbalskog kluba Vojvodina angažovala je i četvrto pojačanje u letnjem prelaznom roku. Dvogodišnji ugovor sa novosadskom ekipom potpisao je doskorašnji prvotimac tajlandske Pataje junajted, krilni napadač Milan Bubalo (26). On se pre nekoliko dana priključio ekipi koja se nalazi na pripremama na Zlatiboru. Odigrao je i jedan prijateljski meč, protiv ekipe Jedinstvo Putevi, i tom prilikom uspeo je da postigne jedan pogodak. Tokom karijere je nastupao i za ekipe Inđije, Hajduka iz Kule, slovenačkog Kopra, južnokorejskog Gjeongnama i tajlandske ekipe Muantong junajted, Pataja junajted i BEK Tero Sasana.


FOTO: fkvojvodina.rs

(09/06/2017 – FK Čukarički) – ’’Brđani’’ angažovali dva značajna pojačanja

Fudbalski klub Čukarički jači je za dvojicu izuzetno kvalitetnih igrača. Jednogodišnji ugovor sa ’’brđanima’’ potpisao je iskusni fudbaler veznog reda Nikola Drinčić, dok je trogodišnji ugovor potpisao mladi štoper Đorđe Crnomarković.

Nikola Drinčić (32) je na Banovo brdo stigao iz gradskog rivala, ekipe Rada, a tokom karijere je branio boje Teleoptika, Partizana, Spartaka, Banata, turskog Gacientepa, ruskih klubova Amkar, Spartak i Krasnodar, kao i izraelskog Makabija iz Haife.


FOTO: fkrad.rs

Đorđe Crnomarković (23) je na Banovo brdo stigao iz slovenačke Olimpije, a tokom karijere je nastupao i za Beograd sa Karaburme, Šumadiju, Donji Srem i Javor Matis.


FOTO: fkjavor.com

(09/06/2017 – FK Crvena zvezda) – Crveno-beli predstavili Marka Gobeljića

Danas je u Medija centru stadiona ’’Rajko Mitić“ predstavljeno prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku. Reč je o dvadesetčetvorogodišnjem Kraljevčaninu Marku Gobeljiću koji je sa Crvenom zvezdom potpisao trogodišnji ugovor. On je u prethodnom periodu branio boje kruševačkog Napretka, a nastupao je i za kraljevačku Slogu.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(07/06/2017 – FK Vojvodina) – Novosađani potpisali ugovore sa dvojicom fudbalera iz Gane

Dvojica fudbalera iz Gane, Džosef Bempah (21) i Frensis Afrijie (22), koji su se već neko vreme nalazili na probi u Novom Sadu, danas su potpisali trogodišnje ugovore sa Vojvodinom. Džosef Bempah je rođen u Ofinsu (Gana), igra na poziciji desnog krila, a pre dolaska u Vojvodinu nastupao je samo za klubove iz svoje zemlje, Real Tamele, Harts of Oak i Bečem junajted. Frensis Afrijie u Dvomu (Gana), igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a u redove vojvodine takođe je stigao iz Bečem junajteda.


FOTO: fkvojvodina.rs

(02/06/2017 – FK Javor Matis) – Ivanjičani produžili ugovore sa dvojicom iskusnih prvotimaca

Kapiten Javor Matisa, iskusni Milovan Milović, kao  i njegov zamenik i prvi golman ivanjičkog superligaša, Vladan Đogatović, produžili su ugovore sa ovim klubom na još godinu dana, što nagoveštava da u ekipi Srđana Vasiljevića neće biti velikih turbulencija pred predstojeću sezonu.  Okosnicu tima i dalje će čini iskusni igrači koji uz pomoć mladih, talenotavnih i već uigranih fudbalera u novu sezonu ulaze sa ambicioznijim ciljevima.


FOTO: fkjavor.com

 (30/05/2017 –  FK Vojvodina) – Uprava Vojvodine već angažovala prvo pojačanje

Fudbalski klub Vojvodina od danas se jači za Nemanju Subotića (25), dosadašnjeg veznog igrača Budućnosti iz Dobanovaca koji je sa novosadskim klubom potpisao dvogodišnji ugovor. Igra na poziciji levog krila, a tokom karijere je branio i boje beogradske Bežanije.


FOTO: fkvojvodina.rs