Nakon mesec dana pauze ponovo se igra fudbal na Karađorđu. Novosađanima u goste dolazi slovački Ružomberok u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope. Utakmica je na programu u četvrtak, 29. juna sa početkom u 20:00 časova.

Na konferenciji za novinare pred ovaj duel novinarima se obratio šef struke domaćina Radoslav Batak.

Batak je pohvalio ekipu Ružomberoka ističući da ekipu Vojvodine u četvrtak uveče očekuje veoma ozbiljan protivnik i na to dodaje:
"Ružomberok je jedna organizovana ekipa, kako u fazi napada, tako i u fazi odbrane i nisu slučajno tokom čitave prošle sezone bili na trećem ili četvrtom mestu u slovačkoj ligi. Međutim, mi se spremamo još od trećeg juna i mislim da smo za nijansu kvalitetnija ekipa, što naravno treba pokazati i na terenu. Nadam se da ćemo se sutra, pred našim navijačima, prikazati u najboljem mogućem svetlu".

Međutim, šef struke Vojvodine ne skriva želju da u četvrtak uveče "stara dama" izađe kao pobednik ovog duela naglasivši:
"Mi u svakoj utakmici idemo na pobedu, pa će, naravno, tako biti i sutra. Prvi meč igramo kod kuće, potom putujemo u Slovačku i svaki pozitivan rezultat uz neprimljen gol daće nam nadu i mirnoću pred revanš. Kada se ne primi gol, igrači uvek dobijaju na samopouzdanju".

Takođe, Radoslav Batak se osvrnuo i na značaj publike i navijača u ovakvim utakmica i pozvao sve ljubitelje fudbala da dođu na stadion Karađorđe i podrže Vojvodinu u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Sa druge strane, iz tabora gostujuće ekipe novinarima su se obratili trener Ružomberoka Norbert Hrnčar, kao i kapiten Ružomberoka Marek Sapara.

Hrnčar u prvi plan stavlja činjenicu da je Vojvodina favorit u ovom dvomeču, ali veruje da će njegovi igrači pružiti dobru partiju u četvrtak kako bi ostali u igri pred revanš u Slovačkoj.

Trener Ružomeroka dalje napominje da je njegov tim pretrpeo brojne izmene i da ima dosta igrača koji se još uvek nisu sasvim uklopili ali je istovremeno zadovoljan stanjem u klubu istakavši:
"Posle 11 godina, Ružomberok je ponovo u Evropi. Klub je živnuo i sve se odvija u pozitivnom smeru, a cela ekipa je dobila na samopouzdanju".

Kapiten Ružomberoka Marek Sapara optimista je pred meč sa Vojvodinom, veruje u svoje saigrače i ističe sledeće:
"Atmosfera u ekipi je dobra. Posle 11 godina, klub je izborio plasman u Evropu i zbog toga je podignut moral kod svih igrača. S obzirom na to da nam je nedavno pristiglo dosta novih fudbalera, imamo mali problem da dođemo do stabilnosti i uigranosti, ali mislim da možemo da pariramo Vojvodini".

Utakmica Vojvodina - Ružomberok na programu je u četvrtak, 29. juna na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu sa početkom u 20:00 časova. Takođe, obezbeđen je i direktan TV prenos na prvom programu RT Vojvodina.

Foto: fkvojvodina.rs