Poslednji meč ovog vikenda u okviru 2.kola Super lige Srbije igra se u nedelju na Banjici gde domaći Rad dočekuje vicešampiona Srbije, ekipu Crvene zvezde. Nema sumnje da će ’’građevinari’’ pokušati da iskoriste umor crveno-belih nakon uspešnog nastupa na evropskoj sceni i poprave međusobni skor koji je više nego ubedljivo na strani gostujućeg tima.

Ekipa Rada je na ovosezonskoj premijeri u Kruševcu prikazala solidnu partiju, a susret je završen nerešenim rezultatom 2:2(1:0). Ekipa Crvene zvezde je prvi meč odigrala na svom stadionu sa ekipom niškog Radničkog i slavila ubedljivo rezultatom 3:0(1:0).

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala dva međusobna susreta, a oba puta slavil su crveno-beli. Prvi meč odigran je na stadionu ’’Rajko Mitić’’, a ekipa Crvene zvezde je slavila rezultatom 2:1(0:0). Strelc oba pogotka za pobednički tim bio je tom prilikom Predrag Sikimić, dok je jedini pogodak za ’’građevinare’’ postigao Đorđe Denić. Drugi meč odigran je na Banjici, a crveno-beli su slavili ubedljivo rezultatom 0:4(0:1). Strelci su tom prilikom bili Srđan Plavšić (dva pogotka), Mihailo Ristić i Marko Petković. Ako posmatramo rezultate prethodnih 38 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) ekipa Crvene zvezde je bila daleko uspešnija sa 31 pobedom i 6 remija, uz samo jedan poraz. ’’Građevinari’’ su jedini trijumf ostvarili u sezoni 2014/15 u okviru Kupa Srbije, a rezultat je tada bio 1:0(0:0).

U taboru domaćina zadovoljni su startom sezone i remijem na teškom gostovanju u Kruševcu. Šef stručnog štaba ’’građevinara’’ Gordan Petrić istakao je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret da su crveno-beli u prednosti zbog većeg broja odigranih utakmica, ali da je na njegovim igračima da pokažu svoj kvalitet:

’’Igramo protiv ekipe koja je u ritmu, odigrali su više utakmica od nas i to se dokazalo sinoć protiv Sparte. Tačno znaju šta mogu i koliko mogu. Očekuje nas lepa atmosfera, protiv Napretka je završena priča, na mojim igračima je da se dokažu i pokažu protiv Crvene zvezde.’’

Jedan od najboljih pojedinaca u redovima ’’građevinara’’, mladi prvotimac Aleksandar Lutovac, istakao je u svojoj izjavi da očekuje dobru igru svog tima i povoljan rezultat:

’’Svesni smo ko nam dolazi na Banjicu, svesni smo da su imali dobru uvertiru, gledali smo utakmicu. Bez obzira na to, gledamo u svoje dvorište, daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Probaćemo da ponovimo igru iz Kruševca. Dobro smo odigrali na pripremama i mislim da nema razloga da tako ne nastavimo.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa sjajnom atmosferom koja je posledica odlične igre i rezultata u meču sa Spartom u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope. Ipak, svi u klubu su svesni da velika euforija može loše uticati na ekipu. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je istakao da je neophodno kanalisati tu euforiju i dobro pripremiti ekipu za meč sa talentovanim ’’građevinarima’’:

’’U sportu i klubu kao što je Crvena zvezda nemate puno vremena da uživate u onome šta ste osvarili. To je samo taj trenutak posle utakmice, već sutradan se razmišlja o novom izazovu. Zbog toga je sport i lep, morate stalno da se dokazujete. Ne želim i ne vidim zbog čega bismo imali euforiju, utakmica je odrađena na najbolji način za nas, sada igramo protiv talentovane, nadarene ekipe, što je pokazala i u prvom kolu. Ne želim da razmišljamo na drugačiji način, osim profesionalni. Kakvu god euforiju da imamo, to moramo da kanališemo. Rad ima svoju filozofiju, tu su igrači iz njihove omladinske škole, ali to su igrači koji su već dosta sezona u Super ligi. Jedna dobra ekipica, u svim linijama, nadahnuta i motivisana. Resprektujemo ih maksimalno i tako ćemo se i spremati za tu utakmicu.’’

Šef stručnog štaba se potom osvrnuo i na planove vezane za sastav tima i istakao da neće biti velikih izmena u postavi:

’’Najavio sam i na prethodnoj konferenciji, nemamo toliki komotitet da razigravamo veliki broj igrača. Zgusnut nam je raspored, razmišljamo i o prijateljskim utakmicama, ali nemamo puno prostora. Ono što me raduje jeste da su svi igrači zdravi i svi konkurišu podjednako za tim. Zavisi od mnogo detalja koji će tim izaći sutra. Imamo više stranaca nego što dozvoljavaju propisi, ali moraćemo da se naviknemo na takve uslove.’’ 

Meč 2.kola Super lige Srbije između Rada i Crvene zvezde igra se sutra, u nedelju 30.jula 2017.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com