Derbi susret 2.kola Super lige Srbije igra se danas u Beogradu gde domaći Čukarički dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Biće to duel dva tima koji u ovu sezonu ulaze sa velikim ambicijama, kao i kvalitetnim sastavima, pa treba očekivati veliku borbu i zanimljivu utakmicu.

Ekipa Čukaričkog je sezonu započela porazom u duelu sa novosadskom Vojvodinom u Novom Sadu, a rezultat tog susreta je bio 1:0(0:0). Ekipa Napretka je u premijenom kolu dočekala ekipu beogradskog Rada, a rezultat je bio nerešen 2:2(1:0).

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala dva međusobna susreta, sa ujednačenim učinkom. Prvi meč odigran je u Kruševcu, a ekipa Napretka je slavila rezultatom 2:1(2:0). Strelci u redovima ’’čarapana’’ bili su Slobodan Urošević i Marko Gobeljić, dok je jedini pogodak za ’’brđane’’ postigao Ismael Beko Fofana. Drugi meč odigran je u Beogradu, a ’’brđani’’ su slavili rezultatom 1:0(0:0). Strelac jedinog pogotka za ekipu Čukaričkog bio je Asmir Kajević. Ako posmatramo rezultate prethodnih 18 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2000-2017) ’’brđani’’ su bili nešto uspešniji sa 9 pobeda i 3 remija, uz 6 poraza.


FOTO: fkcukaricki.rs

U taboru domaćina svi su svesni važnosti ovog susreta, nakon bolnog poraza od Novosađana na startu šampionata. Pobeda bi u velikoj meri povratila raspoloženje i samopouzdanje ekipe, pa nema sumnje da će izabranici Nenada Lalatovića dati sve od sebe da osvoje prve bodove. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i prvotimac ’’brđana’’ Asmir Kajević koji je istakao da je siguran da njegov tim neće ponoviti slabu partiju iz prethodnog kola:

’’Iza nas je bolan poraz od vojvodine, realno utakmica je trebalo da se završi nerešenim rezultatom. Iskreno, nismo ličili na sebe u Novom Sadu, nije to bila ekipa koja je pobeđivala na pripremama u Sloveniji. Ipak, ostavili smo taj poraz iza nas, siguran sam da nam se takav meč neće ponoviti.’’

On se osvrnuo i na kvalitete ’’čarapana’’ istakavši da očekuje tvrdu utakmicu, ali da njegov tim ima kvalitet da savlada Kruševljane:

’’Ekipa je ostala skoro ista, osim što imaju novog trenera Sakića. Izuzetno kvalitetan tim, mada su i oni ’’kiksnuli’’ kod kuće pred svojim navijačima. Očekujem tvrdu utakmicu, neće nam biti lako, ali na kraju i našu pobedu. Imamo kvalitet da pobedimo Napredak.’’


FOTO: fkcukaricki.rs

Gosti u ovaj meč ulaze sa ambicijom da ostvare trijumf, svesni da će za to biti potrebno da pruže maksimum. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Nenad Sakić koji je istakao da očekuje izuzetno motivisanog protivnika i odličnu utakmicu:

’’Uzimajući u obzir da su utakmicu prvog kola izgubili u poslednjim trenucima, svesni smo da će protiv nas biti jako motivisani. Čukarički je ekipa koja ima karakter i temperament, ali siguran sam da ćemo znati da odgovorimo na agresivnost protivnika. Naš zadatak će biti da na tu agresivnost odgovorimo još većom i očekujem odličnu utakmicu. Prilikom prvog obraćanja novinarima rekao sam da će Napredak uvek ići na pobedu, to ponavljam i sada i uvek će biti tako. Kada se završi utakmica videćemo ko će izaći kao pobednik. Naše ambicije su uvek pobedičke. Verujem u svoju ekipu, u naš zajednički rad, u njihov karakter i pobednički mentalitet. Imamo cilj i ništa nas ne može poremetiti. Pozitivnim rezultatom smatram osvajanje tri boda, odnosno pobedu.’’

Prvotimac gostujuće tima, Nemanja Tubić, istakao je u svom obraćanju da je ekipa bila malo poljuljana nakon podele bodova u prvom kolu, ali da je atmosfera sada dobra:

’’Očekivali smo pobedu, ali smo svesni da to ne sme da nas poremeti. Lopta je okrugla i mi ćemo dati sve od sebe da ispravimo, po mom mišljenju, loš rezultat iz prvog kola. Između ekipe Čukaričkog i nas nema tajni, mi smo skautirali njih, oni nas, tako da očekujemo jaku borbu i dobru utakmicu. Nadam se da ćemo ispraviti greške iz prethodne utakmice, bilo je propusta, i nadam se da ćemo ispoštovati sve što trener bude tražio od nas. Očekujem dobar rezultat.’’

Uprava fudbalskog kluba Čukarički odlučila je da časti publiku na premijernom ovosezonskom meču na stadionu na Banovom brdu. Istočna tribina biće otvorena za sve ljubitelje fudbala koji budu želeli da posmatraju susret Čukaričkog i Napretka.

Derbi meč 2.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Napretka igra se danas, u subotu 29.jula 2017.godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: fkcukaricki.rs