Najbolji igrač 2.kola Super lige Srbije u sezoni 2017/18 prema izboru naše redakcije je Nemanja Nikolić, dvostruki strelac i dvostruki asistent za subotički Spartak u pobedi nad ekipom čačanskog Borca.

Minulog vikenda odigrano je i drugo, doduše nekompletno kolo u okviru Super lige Srbije. Mečevi koje smo imali prilike da ispratimo nisu doneli neka veća iznenađenja, favoriti su zabeležili pobede, a ono što treba istaći jeste činjenica da su gosti bili izuzetno uspešni i efikasni. Subotički Spartak Ždrpčeva krv je zabeležio još jednu pobedu, ovoga puta protiv čačanskog Borca, i tako ostao u samom vrhu rame uz rame sa našim najtrofejnijim klubovima. Raspoloženi ’’golubovi’’ su slavili rezultatom 0:4(0:2), a najzaslužniji za to bio je sjajni Nemanja Nikolić. Mladi napadač je bio neuhvatljiv za odbranu Čačana, podjednako je bio efikasan i kao strelac i kao asistent, i pokazao da će na dostojan način zameniti Ognjena Mudrinskog koji je nedavno pojačao redove ’’brđana’’. Sjajne partije pružili su i Nikola Drinčić (Čukarički) i Filip Malbašić (Vojvodina), ali je izbor ipak bez mnogo razmišljanja pao na ovog vikenda sjajnu ’’devetku’’ Subotičana.

Ekipa Spartaka je veoma rano stigla do vođstva, već u 14.minutu, a strelac je bio Đorđe Ivanović. Brz kontranapad krenuo je sa centra igrališta, lopta je stigla do Nemanje Nikolića koji je sjajno uposlio Ivanovića koji se ubacivao po levoj strani, a ovaj izuzetno precizno pogađa suprotan ugao gola Čačana. Drugi pogodak viđen je već u 36.minutu, nakon brze akcije po levoj strani i preciznog centaršuta Mileta Savkovića, a siguran egzekutor u petercu Čačana bio je Nemanja Nikolić. Drugo poluvreme nije donelo značajniju promenu odnosa snaga na terenu, a ni efikasnost nije bila ništa slabija. Igrao se 49.minut kada je nakon sjajne akcije Subotičana po levoj strani Nemanja Nikolić glavom uposlio Mileta Savkovića koji uspeva da zaobiđe golmana Sašu Mišića i iz dosta nezgodne pozicije precizno pogodi mrežu rivala. Konačan rezultat postavio je u 56.minutu susreta nezaustavljivi Nemanja Nikolić. Đorđe Ivanović je sjajno prošao po desnoj strani, uputio precizan centaršut ka Nikoliću, a ovaj je loptu glavom ’’zakucao’’ u mrežu ’’zebri’’.


FOTO: fkspartak.com

Nemanja Nikolić (24) je rođen u Kraljevu, igra na poziciji centralnog napadača, a u Suboticu je stigao u januaru ove godine iz kazahstanske ekipe Aktobe. Tokom karijere je nastupao i za crnogorski Grbalj i drugi tim ruskog Rostova. Zabeležio je tokom prethodne sezone sedam nastupa za ekipu Spartaka, bez postignutog pogotka, dok se ove sezone na dva nastupa tri puta upisao u listu strelaca.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: